Cara nginstal Lubuntu 18.04 ing komputer

logo lubuntu

Ubuntu 18.04 LTS wis dirilis dina iki lan bakal nggawe akeh pangguna mulai nganyari versi Ubuntu. Iki uga bakal dadi kesempatan kanggo akeh pangguna kanggo ngganti distribusi lan liyane supaya bisa ngganti sistem operasi. Ing nganyari e Instalasi Ubuntu 18.04 Iki minangka proses sing gampang lan cepet, nanging ora bakal dadi versi sing digunakake, nanging bakal dadi rasa resmi sing bakal sukses. Apik amarga akeh sing seneng desktop liyane tinimbang Gnome utawa amarga komputer rada lawas lan ora ndhukung panjaluk Gnome lan Ubuntu 18.04, rasa resmi bakal dadi target pangguna ing komputer kasebut. Salah sijine rasa resmi yaiku Lubuntu, rasa sing entheng nanging fungsional sing kasedhiya kanggo kabeh wong lan sing bakal dibahas ing artikel iki kanggo mulang babagan cara nginstal lan ngonfigurasi kanthi efektif.

Napa nginstal Lubuntu 18.04?

Mesthi sampeyan akeh sing kepengin ngerti kenapa nggunakake lan nginstal Lubuntu 18.04 lan dudu versi utama Ubuntu utawa rasa resmi liyane. Alesané yaiku versi Ubuntu sing paling anyar bakal nyebabake akeh komputer mandheg digunakake kanthi bener dadi alon utawa bisa salah. Iki amarga syarat hardware sing luwih dhuwur tinimbang versi sadurunge. Nanging, Lubuntu minangka rasa resmi sing ngemot LXDE minangka desktop utama lan seperangkat program sing nggunakake sawetara sumber. Dadi, Lubuntu 18.04 minangka versi entheng lan kondusif kanggo sing tim duwe sawetara sumber daya lan dheweke pengin terus duwe Ubuntu.

Langkah-langkah instalasi

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing dibutuhake yaiku gambar iso instalasi Lubuntu 18.04. Kita bisa nggayuh iki situs web Lubuntu resmi. Sawise duwe gambar ISO Lubuntu, kita kudu nyimpen menyang pendrive. Sederhana yen kita duwe alat kasebut Etcher, nanging yen ora, kita bakal bisa terus terus Pandhuan sing wis diterbitake suwene.

Saiki apa kita duwe pendrive bootable nganggo gambar instalasi Lubuntu 18.04 Kita kudu lebokake menyang pendrive lan urip maneh komputer kanthi luwih dhisik mbukak pendrive sadurunge hard disk, iki bisa dicapai kanthi menet F8 utawa F10 sajrone wiwitan.

Layar kaya ing ngisor iki bakal katon:

Instalasi Lubuntu 18.04

Saiki kita milih Spanyol lan klik pilihan "Instal Lubuntu". Saiki desktop bakal mbukak karo tuntunan instalasi Lubuntu. Wisaya instalasi minangka alat sing gampang banget. Pisanan layar kaya ing ngisor iki bakal katon:

Instalasi Lubuntu 18.04

Ing kono, kita bakal milih pilihan "Spanyol". Kita pencet tombol ing ngisor iki lan layar kaya ing ngisor iki bakal katon:

Instalasi Lubuntu 18.04

Saiki kita kudu milih basa keyboard. Ing kasus iki, ing layar loro kita menehi tandha pilihan "Spanyol" banjur pencet tombol "terus". Ing layar sabanjure, bakal ana sing anyar sing ana gandhengane karo opsi Minimal Ubuntu. Ing kasus iki, kita duwe rong pilihan:

Instalasi Lubuntu 18.04

Instalasi normal utawa Instalasi Minimal. Sing terakhir disaranake kanggo komputer kanthi sawetara sumber daya lan mung duwe desktop, browser web lan keperluan dhasar. Yen kita ora nemoni masalah karo hardware, luwih becik tandhani Instalasi Normal banjur pencet tombol "terus".

Instalasi Lubuntu 18.04

Layar Jinis Instalasi bakal katon. Yen kita duwe hard drive kosong, kita milih nginstal Lubuntu utawa Erase disk lan nginstal Lubuntu banjur pencet tombol terus. Yen duwe luwih akeh sistem operasi utawa tetep partisi Ngarep, kita bakal menehi tandha "Pilihan liyane" lan ngatur sekat kanggo kabutuhan. Layar temokake saiki bakal katon. Kita ana ing Spanyol mula bakal menehi tandha pilihan Spanyol -Madrid lan klik terus.

Instalasi Lubuntu 18.04

Ing layar sabanjure, bakal takon jeneng root lan sandhi, uga jeneng komputer. Kita isi banjur pencet tombol terus.

Instalasi Lubuntu 18.04

Saiki layar bakal nyuda lan sistem operasi bakal wiwit nginstal.

Instalasi Lubuntu 18.04

Gumantung karo mesin sing ana, proses bakal luwih kurang, nanging umume rata-rata 25 nganti 40 menit. Sawise rampung instalasi, kita urip maneh sistem supaya Lubuntu 18.04 siyap. Nanging isih ana pasca instalasi.

Apa sing kudu ditindakake sawise nginstal Lubuntu 18.04

Distribusi Ubuntu uga rasa resmi minangka distribusi Gnu / Linux sing cukup lengkap, nanging ora dikarepake utawa kabutuhane kabeh pangguna. Amarga iku mesthi kudu nindakake tugas sawise instalasi. Tugas sing kalebu adaptasi Lubuntu 18.04 kanggo kabutuhan. Tanpa tugas kasebut, Lubuntu 18.04 bakal bisa digunakake kanthi bener, nanging kanthi tugas kasebut, Lubuntu 18.04 bakal menehi potensial distribusi kanggo kita.

Sing pertama sing kudu kita lakoni yaiku nganyari sistem operasi yen ana nganyari sing penting utawa sing penting. Kanggo nindakake iki, kita mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt-get update

sudo apt-get upgrade

Salah sawijining tugas pertama sing kudu ditindakake sawise nganyari repositori utawa paling ora aku tindakake yaiku instalasi kompresor. Kompresor dadi penting saiki, nanging aku ora ngerti kenapa kabeh format biasane standar. Dadi kita mbukak terminal utawa LXTerminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt-get install p7zip-full p7zip-rar rar unrar

Iki bakal nginstal kita 7zip lan rar dekompresor, format sing cukup nyebar ing Internet.

Lan ngomong babagan Internet, browser web distribusi yaiku Mozilla Firefox nanging bisa uga ora dikarepake, amarga mung sithik sumber daya utawa amarga luwih seneng Chrome. Dadi, yen pengin diganti, cukup nulis ing terminal ing ngisor iki:

sudo apt-get install chromium-browser

utawa yen kita pengin sing entheng:

sudo apt-get install midori

Langkah sabanjure sing kudu ditindakake yaiku instalasi suite kantor. Lubuntu 18.04 dilengkapi Abiword lan Gnumeric, nanging bisa uga ora cukup kanggo akeh pangguna. Ing kasus iki, kita kudu nginstal LibreOffice. Kanggo nindakake iki ing terminal, kita bakal nulis ing ngisor iki:

sudo apt-get install libreoffice libreoffice-l10n-es libreoffice-help-es

Yen kita akeh pangguna browsing web, yaiku yen mung browsing Internet, prelu nginstal OpenJDK, mesin virtual Java open source. Kanggo nindakake iki, kita mbukak terminal lan nulis ing ngisor iki:

sudo apt-get install openjdk

Lan saiki aku duwe pangguna kurang saka Ubuntu 18.04?

Kanthi kabeh iki, kita bakal duwe Lubuntu 18.04 ing komputer. Nanging mesthine, akeh sing bakal rumangsa duwe kurang saka pangguna Ubuntu 18.04. Sejatine yaiku ora. Saiki ana personalisasi lan adaptasi total distribusi kanggo kabutuhan lan selera.

Sampeyan kudu nindakake apa wae pangguna distribusi Gnu / Linux, ora mung pangguna Lubuntu 18.04. Apa faktor kayata komputer, hardware utawa koneksi internet nggawe Lubuntu 18.04 kudu disesuaikan luwih saka biasane, nanging asile bakal padha karo yen kita duwe Ubuntu 18.04, sampeyan ora mikir? Ya coba wae.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

12 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Santiago ngandika

    Best regards
    Aku mung nginstal ubuntu 18.04. Nalika kasedhiya ing liveCD, kabeh bisa digunakake kanthi sampurna, nanging nalika nginstal sambungan menyang jaringan Wifi katon, nanging ora ngemot kaca apa wae. Aku butuh pitulung kanggo ndandani. Matur nuwun

  2.   david caral ngandika

    dina apik,

    ndelok anyar ing lubuntu, aku pengin takon ing distro iki, apa ana program sortir kanggo program, kanggo program plc, matur nuwun sanget

  3.   giojotoca ngandika

    Sugeng enjing, aku nggunakake lubuntu wiwit taun 2013 lan aku seneng banget, nanging nalika nginstal versi 18.04, aku weruh 3 prekara sing dibutuhake pitulung, 1 wiwitan luwih cepet tinimbang versi sadurunge, 2 nalika nyoba lan nginstal cenderung dikuwasani luwih akeh Memori nalika nutup windows ngenteni nanggapi, lan sing pungkasan yaiku pamuter multimedia gnome-mpv mung bisa digunakake kanthi siji file banjur ora diwiwiti lan ora mbukak nggawe laporan kesalahan. Aku nyoba ing sawetara PC ing mode urip lan masalah sing padha. karo pamuter media

  4.   JOSE MIGUEL ORTEGA CALERO ngandika

    Aku UNDUH LUBUNTU, Nalika Aku Nggawe FAIL WINRAR, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake supaya bisa nduwe gambaran ISO, aku ora weruh oposisi kepiye terusake matur nuwun

  5.   wooty ngandika

    Thanks!
    Aku ndownload kanggo nyoba kepiye, aku bakal ngetrapake indikasi sing apik banget. Muga-muga bisa digunakake.
    Gracias

  6.   Yesus_GB ngandika

    Halo Jose Miguel, aku dudu ahli, nanging aku mikir apa sing sampeyan takon cukup gampang.

    Sampeyan kudu ndownload gambar ISO saka situs web resmi Lubuntu (ati-ati milih salah siji 32 utawa 64 bit gumantung saka mesin sing pengin diinstal sistem). Sabanjure sampeyan kudu masang ISO sing didownload ing pendrive paling ora 2gb, nggunakake program tipe Linux Live Usb (kayane sampeyan ana ing Windows).

    Banjur pateni komputer, lebokake pendrive banjur urip maneh. Supaya PC bisa boot saka pendrive, sampeyan kudu ngatur BIOS supaya bisa boot saka port USB luwih dhisik. Sisane njahit lan nembang.

    Greetings.

  7.   stgo ngandika

    Halo, aku wis nginstal Lubuntu nanging sanajan aku ngowahi bios lan mbusak cd instalasi saben-saben aku nguripake pc, instalasi bakal digawe maneh, pilih basa lsp.

  8.   carlos ngandika

    hello aku takon. Kepiye driver tema lan, vga lan sing diinstal kanthi otomatis kaya ing win 10?

  9.   Robert ngandika

    Situs web lubuntu resmi yaiku lubuntu.me, dudu lubuntu.net….

  10.   Ernesto ngandika

    Halo Aku lagi proses nginstal Lubuntu utawa dakkira. Aku wis ngetutake proses lan saiki aku nulis saka komputer sing arep diinstal.
    Aku ngomong iki amarga dakkira wis direkam ing tusuk sate. Mung diwiwiti lan bisa digunakake yen nganggo tusuk sate.
    Aku ora ngerti apa aku duwe kamungkinan kanggo ngirim menyang komputer? Kepiye yen aku kudu ngenteni ngemot tanpa masang tusuk sate? sanajan butuh pirang-pirang jam kanggo mbukak. Utawa apa aku kudu miwiti kabeh proses maneh, nggawe minuman anyar?
    Matur suwun

  11.   Jose Flores ngandika

    Halo, aku duwe komputer lawas sing pengin nginstal Lubuntu 18.04.5 Bionic Beaver LTS (LXDE), nanging nalika nyoba nginstal, monitor (Monitor lawas banget, culón) ngandhani manawa ora ana ing jangkoan. Aku ngerti sing bisa ngganti pilihan ukuran layar, sing ora dakkerteni yaiku carane nginstal. PC lawasku duwe kertu video Nvidia 512GB lan aku duwe RAM 2 GB, sing wis sepuh tenan yaiku prosesor, Pentium 4 1,8 Ghz. Aku seneng yen ana sing duwe solusi, kanggo nyelehake layar ing 1024 x 768 ing 60Hz, ing boot instalasi, matur nuwun.

  12.   Screeching ngandika

    Situs web LUBUNTU resmi kanggo ndownload gambar dudu sing kasebut ing artikel, nanging iki: https://lubuntu.me/downloads/

    A Salam.