Cara nguripake maneh dhukungan kanggo Snaps ing Linux Mint 20 ... yen sampeyan kasengsem

Linux Mint 20 kanthi Snaps

Yen sampeyan teka ing kene mikir yen artikel iki ora masuk akal, coba dakcritakake manawa aku setuju karo sampeyan. Kanggo akeh, salah sawijining obyek wisata sing paling penting yaiku Linux Mint 20 pancen bakal ngilangi paket Snap Canonical, sing ora disenengi kaya Flatpak. Nanging yen jujur, kemungkinan kita bakal nemokake sing pangembang mung nawakake ing snapcraft.io (kaya Chromium), utawa ing repositori ora resmi, saliyane ora aman (sanajan biasane), bakal nginstal katergantungan sing luwih becik ora diinstal. Ing kasus iki, yen kita butuh piranti lunak tartamtu lan ing paket, mula yen kudu ngetutake tutorial iki.

Nanging kaya sing wis dakkandhakake ing sawetara artikel liyane, siji pilihan yaiku ora ngetutake instruksi kasebut lan milih distribusi sing ndhukung snaps yen kita pengin banget, kaya rasa resmi Ubuntu. Sing jelas ing kene yaiku kanggo pangguna sing pengin terus seneng karo Linux Mint lan luwih seneng duwe akses menyang paket Snap. Gagasan kanggo nerbitake diterbitake dening Joey Sneddon, sing wis nglakoni sing padha ing media spesialis Ubuntu sing misuwur banget.

Nginstal lan ngaktifake cepet ing Linux Mint 20

Linux Mint 20 wis dirilis dina iki kanthi bentuk beta, lan endi sing luwih apik tinimbang ing versi nyoba kanggo nyoba kaya iki. Sing bakal kita tindakake yaiku nginstal sawetara paket lan nggawe sawetara pangowahan, nanging aku pengin negesake Aku ora bakal nindakke yen ora gumantung karo aplikasi sing mung kaya Snap lan aku ora pengin mandheg nggunakake Linux Mint nalika ngluncurake Lysia. Yen sampeyan isih kepengin ngetutake tutorial iki, lan yen ora, aja ngritik banget amarga nuduhake informasi iki, apa sing kudu sampeyan tindakake:

  1. Kita mbukak aplikasi terminal.
  2. Kita nulis:
sudo rm /etc/apt/preferences.d/nosnap.pref
  1. Sabanjure, kita instal paket kanthi printah ing ngisor iki:
sudo apt install snapd

Ing ndhuwur perlu amarga, kaya laporan Leo Chavez, paket "cepet" ora bisa diinstal kanthi konvensional amarga Linux Mint 20 mblokir; nuduhake kesalahan yen sampeyan ora duwe calon instalasi. Kanthi panjelasan ing ndhuwur, masalah iki kudu diatasi. Linux Mint 20 kalebu file konfigurasi sing diarani nosnap.pref sing kalebu pesen ing ngisor iki:

"Linux Mint ora ndhukung maneh ing Ubuntu Store sing duwe klien open source 'snapd' sing nyambung".

Kanthi trik cilik iki, kita mesthine kudu bisa instal Chromium ing Linux Mint 20. Apa sampeyan seneng milih Linux Mint 20 kanthi filosofi anyar Lefebvre lan tim?


8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   linuxmintuser ngandika

    Aku ora bakal nindakake.

  2.   Carlos ngandika

    Pratelan ing blog mint linux babagan snap (d) lan kromium minangka sworo seru bisa dingerteni, minangka ejekan.

    Masa depan Linux Mint ana ing basis Debian sing luwih apik tinimbang karo basis ubuntu.

  3.   User12 ngandika

    Mint iku supaya Mint nyusun paket Chromium dhewe (nggunakake conto sing dikelola dening Debian), amarga sing arep ditindakake kanggo ngirim pangguna ndownload paket langsung saka situs web kromium ora serius (lan risiko pangguna sing ora bakal nampa update program).

  4.   Carlos ngandika

    Kayane ora prelu. Linux Mint dileksanakake luwih apik tinimbang Ubuntu, muga-muga bisa ganti wektu menyang Debian minangka basis.

    1.    venom ngandika

      Masalahe yaiku yen ubuntu nindakake iki kanthi piranti lunak luwih akeh ... mint kudu dikompilasi. Luwih becik nyuda kerugian sampeyan sekaligus.

  5.   Mulet ngandika

    Aku bakal nginstal snap, kanggo ndeleng manawa bisa digunakake.
    flatpak menehi akeh masalah nalika nginstal, ngisi ulang, lsp.
    saliyane iku aku pengin nyoba anbox, sing ora bisa digunakake ing versi repo LM

  6.   Thulium ngandika

    Esih banget !!!! pungkasane nginstal essa bagaça. Linux angel banget kanggo mexer mds, nyimpang saka windows, regane msm.

  7.   daio ngandika

    kanca, rong taun ing mangsa aku pitutur marang kowe yen aku tresna sampeyan, matur nuwun!