Game Open Source sing apik sing sampeyan bisa nikmati ing Linux

Dolanan LinuxMesthine, iki dudu sing paling umum, nanging kenapa ora, pangguna Linux uga seneng game. Uga ora rahasia manawa mayoritas game PC, yen ora kabeh, kasedhiya kanggo Windows lan akeh uga sing katon ing macOS, nanging sistem operasi Microsoft minangka pilihan paling apik kanggo para gamer sing paling nuntut. Kanggo tukang game sembrono, iki kalebu dhaptar game paling apik sing kasedhiya kanggo Linux.

Sadurunge diwiwiti karo dhaptar, aku pengin njlentrehake manawa mung bakal katon judhul sumber terbuka utawa open source. Secara logis, game kasebut ora bisa saingan karo studio gedhe kajaba sing digoleki yaiku nggunakake wektu kanggo hiburan. Yen wis dijlentrehake, saiki kita bakal ngobrol babagan 11 game kasebut sing ora bisa ilang ing PC Linux apa wae saka pamuter kadang-kadang.

11 game open source kanggo Linux

Super Tux Kart

Kayane wis jelas saka endi ide kanggo game balap mobil iki. Yen ora salah, game pertama jinis iki digawe dening Nintendo lan protagonis, meh kabeh, tukang ledeng sing misuwur yaiku Mario Mario (ya, jeneng mburi lan jeneng ngarep sing padha). Game asli, aku terus ngomong yen ora salah, ya Super Mario Kart, dadi jeneng versi open source kanggo Linux jelas: SuperTuxKart.

Kanggo sing ora ngerti game jinis iki, kita bakal diadhepi game balap mobil, nanging ora ing balapan normal sing kudu fokus luwih cepet tinimbang mungsuh, nanging ing balapan kita uga kudu ngrusak mungsuh nganggo senjata lan kaluwihan sing bakal kita lakoni.

Xonotik

Nalika tuku PC pertamane, aku kelingan salah sawijining perkara sing daklakoni yaiku ndeleng kepiye perkembangan jagad Gempa. Aku wis main Gempa ing PC sadulur lan Gempa 2 ing kanca, mula aku nyoba kanggo nyoba Gempa 3 Arena. Game sing apik kanggo nggabungake kabeh babagan judhul, lan liyane, yaiku Xonotic.

Nyatane, Xonotic kalebu nganti 16 mode game beda, kalebu Deathmatch lan Capture of Flag. Gaman sing kalebu ing Xonotic cukup futuristik, sing njamin kabeh bakal dadi spektakuler.

0 AD

Yen duweke sampeyan yaiku Game strategi, sing paling apik (gratis) sing bisa dimainake ing Linux diarani 0 AD Ing prekara iki minangka game sing ditemtokake ing wektu-wektu sejarah, nanging aku mikir manawa kabeh perkara mirip banget karo sisa-sisa game strategi ing pasar.

Hedgewars

Aku kelingan pirang-pirang dekade kepungkur, nalika aku durung duwe PC pertama, main game ana rong tim 4 cacing sing kudu saling mateni. Aku ngomong babagan Cacing, ing ngendi kita ngontrol tim cacing sing kudu ngilangi tim liyane saka 4 cacing nggunakake kabeh jinis senjata, saka bom, wedhus bledosan, pukulan utawa uga serangan udara.

Kaya pirang-pirang game sing ditampilake Tux, Hedgewars minangka versi open source kanggo game liyane, ing kasus iki yaiku Worms sing kasebut. Bedane utama yaiku protagonis Hedgewars yaiku landak (Hedgehog ing basa Inggris, mula jenenge).

Mod Peteng

The Dark Mod minangka game sing kudu ditindakake kenduri maling sampeyan kudu nggunakake macem-macem alat kanggo nyegah ancaman lan maju liwat skenario. Sing kita tingali yaiku gambar wong pisanan babagan kabeh kedadeyan, sing wis biasa kita tingali ing FPS utawa game penembak wong pertama.

voxelands

Sawise ngetrapake klon, game sabanjure ing dhaptar iki yaiku Voxelands, ing kasus iki judhul adhedhasar Minecraft sing misuwur (sanajan aku ora ngerti sebabe).

Perang kanggo Wesnoth

Aku kudu ngakoni manawa dudu penggemar game strategi, aku nikmati paling ora rong game ing jinis iki: Warcraft II lan XCOM. Aku dhewe wis kaget karo pirang-pirang jam suwene aku main game strategi adhedhasar giliran amarga minangka nomer loro saka kekarone sing wis dakkandhakake, utamane amarga tumindak kasebut ganti, kaya dene catur.

Battle for Wesnoth minangka game strategi adhedhasar giliran, nanging setelan Fantastic. Pemain kudu ngontrol serangkaian karakter, masing-masing duwe ciri khas, nganti kita entuk target panggung utawa bisa ngalahake mungsuh.

OpenTTD

OpenTTD yaiku remake game 1995 Transport Tycoon Deluxe ing endi kita kudu ngatur sistem transportasi metropolitan. Tujuan game kasebut yaiku nggawe jaringan transportasi nggunakake macem-macem jinis kendaraan, kayata sepur, kapal, pesawat, lan truk. Kajaba iku, kita bakal entuk dhuwit kanthi nggawe sawetara pangiriman, dhuwit sing bisa digunakake kanggo mbangun infrastruktur sing luwih apik lan luwih efisien.

Rahasia Maryo Babad

Tembung "Rahasia" katon ing judhul game iki, nanging ora dadi rahasia adhedhasar saga Mario Bros. Sing apik babagan judhul iki dibandhingake karo liyane yaiku nawakake pengalaman platform sing luwih apik lan teka-teki sing luwih akeh digunakake tinimbang game liyane sing padha.

Pinus

Pingus minangka klon saka game PC liyane sing misuwur banget Lemmings. Ing Pingus lan game iki judhul adhedhasar, target kita supaya penguin nindakake apa sing dijaluk ing saben level. Kita bakal tumindak minangka "dewa" sing kudu nuntun dheweke supaya bisa nggayuh tujuan.

astromenace

Lan kita ora bisa ngrampungake dhaptar iki tanpa nambah a game kapal. AstroMenace ngelingake game kapal sing bisa ditemokake ing arcade taun 90an, nanging beda-beda penting yaiku kanthi asil dandan saka kabeh jinis, ana sing luwih apik ing grafis lan swara.

Apa game open source favorit sampeyan kanggo Linux?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

13 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose Enrique Monterroso Barrero ngandika

    Dheweke isih duwe sisan sethithik ing kene. Gawe program windows sing kompatibel karo linux. Utawa nggawe program sing padha. Makane aku nggunakake windows 7 lan linux ...

  2.   Richard Videla ngandika

    Masalahe dudu karo penguin miskin, yen dudu pabrikan piranti lunak sing mung fokus ing windu $. Nanging ing omah, kita ora gumantung karo windows, kabeh nganggo GNU / Linux !!!

  3.   Pau ngandika

    Aku uga contone Widelands, FreeCiv, FlightGearSimulator, LiChess, Pioneer Space Sim, wz2100, UFO AI, Speed ​​Dreams .. 😉

    1.    Gonzalo ngandika

      Kanthi Steam kayane wis ganti

      1.    wong Kristen ngandika

        Uga Freeorion lan Warzone 2100

  4.   MANUAL ngandika

    GAMBAR ORA Katon.

  5.   3nc0d34d ngandika

    uga Red Eclipse, sanajan wis kuna

  6.   CJ ngandika

    Intan Rocks penting
    https://www.artsoft.org/

  7.   Carlos Flores ngandika

    Download Astro Menace saiki.
    Apa ana sing nulungi aku nginstal (durung ngerti prentah)

  8.   Gerson Celis ngandika

    Apa gunane kanggo menehi rekomendasi game yen ora ngomong ing endi papane lan carane nginstal? eg Secret Maryo Chronicles lan Dark Mod ora ana ing toko Gnome (Software Ubuntu) ¬¬

    1.    Julian Veliz ngandika

      Gampang nginstal karo Flatpak. https://flathub.org/apps/details/com.viewizard.AstroMenace

      Masang:
      Priksa manawa tindakake pandhuan persiyapan sadurunge nginstal
      flatpak nginstal flathub com.viewizard.AstroMenace
      Run:
      flatpak mbukak com.viewizard.AstroMenace

  9.   sumber louis ngandika

    kromium bsu, opentyrian, pitung karajan, sauerbraten / cube2, xonotic, nexuiz, supertuxkart, paling cilik, perang kanggo wesnoth, 0 iklan, impen / obor kacepetan, ing sangisore langit baja, doom3, bali menyang kastil wolfenstein, gempa3, dosbox, scummvm, retroarch, dolphin, pcsx2, lsp. winehq kanthi klasik nganti taun 2007 lan uap sing saya tambah kanthi proton main dhukungan.

  10.   gamer linux ngandika

    Nyuwun pangapunten, nanging aku ora setuju karo komentar sing pemain banget nuntut kudu ngempet saka Linux wiwit donya video game wis ngalami évolusi kathah lan uga ing Linux kita bisa tansah Resor kanggo emulator lan duwe pengalaman game apik banget. Aku gamer linux