Cara nginstal Lubuntu 16.04 Xenial Xerus

Cara nginstal Lubuntu 16.04

Terus karo babak instalasi, dina iki kita kudu nerbitake babagan carane nginstal Lubuntu 16.04. Bubar tuku komputer sing regane ora larang banget, nanging luwih kuat tinimbang Acer Aspire One D250 sing cilik. Yen aku ora tuku sing luwih dipercaya, mesthine bakal nggunakake Lubuntu 16.04 minangka sistem operasi. Lubuntu nggunakake LXDE minangka lingkungan grafis, sing dadi sistem entheng sing bisa digunakake ing komputer sing rada winates. Bebarengan karo Xubuntu, iki minangka salah sawijining saran nalika sistem liyane ora bisa mlaku kaya sing dikarepake.

Kaya sing wis rampung karo sistem operasi liyane, saiki, ing pandhuan cilik iki, bakal nuduhake sampeyan carane nginstal Lubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus lan os kita bakal menehi saran sawetara pangowahan, sanajan akeh sing uga menehi saran ing rasa liyane saka Ubuntu. Uga, Lubuntu ora bisa disesuaikan karo distribusi liyane, nanging ana sing bisa ditindakake.

Langkah lan syarat awal

  • Sanajan biasane ora ana masalah, disaranake cadangan kabeh data penting sing bisa kedadeyan.
  • Pendrive bakal dibutuhake 8G USB (terus-terusan), 2GB (Mung urip) utawa DVD kanggo nggawe USB Bootable utawa Live DVD saka ngendi kita bakal nginstal sistem kasebut.
  • Yen sampeyan milih pilihan sing disaranake kanggo nggawe USB Bootable, ing artikel iki Cara nggawe USB Ubuntu sing bisa boot saka Mac lan Windows sampeyan duwe sawetara opsi sing nerangake cara nggawe.
  • Yen sampeyan durung nindakake sadurunge, sampeyan kudu ngetik BIOS lan ngganti urutan unit wiwitan. Disaranake sampeyan luwih dhisik maca USB, banjur CD banjur hard disk (Floppy).
  • Supaya aman, sambungake komputer nganggo kabel lan dudu nganggo Wi-Fi. Aku mesthi ngandhani iki, nanging amarga komputerku ora ana gandhengane karo Wi-Fi nganti modifikasi. Yen ora nyambung karo kabel, aku bakal entuk kesalahan nalika download paket nalika nginstal.

Cara nginstal Lubuntu 16.04

  1. Sawise USB Bootable utawa Live CD dipasang lan diwiwiti saka salah sawijine, kita bakal mlebu ing desktop Lubuntu, ing endi sampeyan bakal weruh trabasan sing bakal ngluncurake instalasi. Kita klik kaping pindho.

Instal-Lubuntu-16-04-0

  1. Babagan pisanan sing bakal kita tingali yaiku basa instalasi, sing ngidini kita ndeleng instalasi ing basa kita, lan mengko, sistem bakal ana ing sing wis dipilih ing wektu iki. Kita milih sing dikarepake lan klik «Terus».

Instal-Lubuntu-16-04-1

  1. Yen kita durung nyambung menyang Internet, ing jendhela sabanjure, mula bakal dijaluk. Patut ditindakake lan larang liwat kabel, dudu Wi-Fi. Aku pitutur marang kowe, amarga, kaya sing wis dakkandhakake ing macem-macem kesempatan, aku kudu nyetel sawetara supaya sinyalku ora dipotong.
  2. Ing jendhela sabanjure, kita bisa ndownload piranti lunak pihak katelu, kayata sing ngidini kita muter MP3, lan nganyari nalika nginstal. Aku nyaranake mriksa kothak loro, nanging luwih becik kanggo nginstal update nalika sistem lagi diinstal. Yen ora, bakal ana prekara sing ora bisa digunakake, kayata dhukungan kanggo basa kita.

Instal-Lubuntu-16-04-2

  1. Titik sabanjure minangka salah sawijining sing paling penting, nanging sing bakal ditindakake bakal gumantung karo kahanane saben wong. Yen sampeyan ora duwe instal apa-apa, ana sing angel nanging bisa uga yen, kaya nginstal sampeyan ing mesin virtual, sampeyan bakal bisa ndeleng gambar sing persis kaya ing ngisor iki. Yen sampeyan wis nginstal sistem liyane, sampeyan bakal bisa ndeleng opsi liyane: yen ora pengin rumit, luwih becik pilih opsi kanggo mbusak kabeh disk lan instal maneh, nganyari sistem utawa, yen sampeyan wis duwe Windows, gunakake pilihan kanggo boot dual. Saka opsi "Pilihan liyane", kita bisa ngerti ngendi nginstal, sekaligus bisa nggawe partisi sing beda.

Instal-Lubuntu-16-04-3

  1. Sawise jinis instalasi wis ditemtokake, kita nampa kanthi ngeklik "Terusake".

Instal-Lubuntu-16-04-4

  1. Kita milih wilayah lan klik «Terus».

Instal-Lubuntu-16-04-5

  1. Kita milih basa keyboard banjur klik «Terus». Yen ora ngerti tata letak keyboard, kita bisa ndeteksi kanthi otomatis, sing kudu klik "Ndeteksi tata letak keyboard" banjur pencet tombol sing dijaluk.

Instal-Lubuntu-16-04-6

  1. Salah sawijining langkah pungkasan yaiku nuduhake jeneng pangguna lan sandhi. Sawise dituduhake, kita klik ing «Terus».

Instal-Lubuntu-16-04-7

  1. Kita ngenteni.

Instal-Lubuntu-16-04-8

Instal-Lubuntu-16-04-9

Instal-Lubuntu-16-04-10

  1. Lan pungkasane, kita klik ing «Wiwiti maneh».

Rekomendasi

Amarga ora sistem sing bisa dikonfigurasi kaya rasa Ubuntu liyane, siji-sijine saran sing bakal dakwenehake distribusi entheng yaiku ngakses Pusat Piranti Lunak Lubuntu, ketik tab "Instal" lan deleng apa sing pengin kita copot. Saliyane, aku uga bakal nginstal kabeh sing bakal digunakake, kayata GIMP, Shutter lan Clementine.

Apa sampeyan wis nyoba? Apa sampeyan mikir

 

download


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

45 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alonso Alvarez Juárez ngandika

    Ora ana sangsi manawa Linux minangka sistem operasi mbesuk

  2.   Alonso Alvarez Juárez ngandika

    Lan Internet samubarang

  3.   Belial ngandika

    ami menehi kula gagal sawise nginstal lan miwiti maneh, jarene: / dev / sda1: resik, 124700/9641984 file, 1336818/38550272 blok

    Aku wis nyoba kaping pirang-pirang, aku masang pendrive kanthi sistem sing dipasang, diinstal ing kabeh mbusak lan instal mode lan nalika urip maneh aku ngganti opsi boot menyang hard disk ing bios nanging ora ana ... kesalahan sing padha mesthi.

    Saran?

    1.    q3 aq ngandika

      Deleng, sampeyan kudu ngandhani apa wae kajaba sing apik. Sing apik yaiku yen sampeyan nyekel aku ing swasana sing apik dina iki, mula aku bakal nerangake.

      Sampeyan ndeleng pesen lan kanthi otomatis nganggep yen ana kesalahan. Iki aku ora ngerti apa kedadeyan sampeyan amarga sampeyan ora ngerti basa Inggris utawa amarga sampeyan ora duwe ilmu komputer, nanging intine pesen kasebut ujar manawa partisi «/ dev / sda1» resik saka kesalahan (ya, suwalike apa sing sampeyan pikirake) wis Sabanjure nuduhake nomer file lan blok sing nyipta, ora liya, tegese, sampeyan ora duwe masalah. Mangkene, pesen kasebut katon kanggo kita kabeh (paling ora ing kabeh komputerku).

      Kanggo dingerteni, iki kaya ing pungkasan instalasi pesen "Instalasi rampung kanthi sukses" ditampilake banjur ana sing ngomong: "Aku entuk kesalahan ing pungkasan instalasi", xD

      1.    Belial ngandika

        Matur nuwun kanggo nerangake, nanging layar tetep ireng kanthi pesen kasebut lan saka kana ora metu utawa diwiwiti maneh utawa apa wae ing pungkasane aku wis nginstal 15.10 lubuntu lan kemewahan ... kanthi level komputerku nuwun sewu

        1.    q3 aql ngandika

          Dadi aneh yen ora diwiwiti, mula ana sebab liya sing ora bisa digunakake, amarga iku pesen normal sing katon nalika ext3 / 4 digunakake minangka sistem file. Yen sampeyan nggunakake contone XFS, ora bakal katon.

          Ngomong-ngomong, apa sampeyan bisa ngatur LiveCD Ubuntu 16.04 LTS tanpa ana masalah (yaiku, bagean desktop)? utawa kerjane?

          1.    Belial ngandika

            Iki minangka laptop asus cilik tanpa cd kanthi prosesor Intel Atom lan ram 2 gb. Aku wis nginstal 15.10 nganggo pendrive lan lumaku kanthi apik mula aku ora bakal menehi tutul, aku mikir manawa Ubuntu 16 kudu entuk akeh laptop mini iki. matur nuwun sanget sampun mangsuli 🙂


        2.    q3 aql ngandika

          Nanging ayo ndeleng, sanajan ora duwe CD, saka apa sing sampeyan critakake, sampeyan wis mbukak LiveCD (diarani kaya kebiasaan) saka USB. Lan kanthi cara sing padha nalika miwiti 15.10, sampeyan bisa miwiti 16.04 lan mulane takon yen desktop bisa mbukak.

          Kajaba iku, nalika dakkandhakake Ubuntu, tegese kabeh jinis (X / K / Lubuntu) sing pungkasane padha, nanging desktop sing beda.

          1.    Belial ngandika

            wis ireng, malah ora diwiwiti kanthi nyoba tanpa nginstal. Sadurunge duwe versi 14.04 lubuntu saiki, aku nyoba nganyari jam 16 nanging ora ana nasib.


        3.    q3 aql ngandika

          Persis, iku sing tak maksudake. Mesthi sampeyan kudu kompatibel karo driver grafis utawa sing padha, sejatine sampeyan paling ora penasaran.

          1.    Belial ngandika

            apa sing ora kelakon karo aku .... XDDD matur nuwun, kasunyatane aku wis nggawe laptop mini paling apik.


      2.    ABL7182 ngandika

        Ya iku kesalahan, kedadeyan sing padha karo aku, sawise instalasi sing resik pesen kasebut ditampilake ing layar ireng dev / sda5 resik #### file, #### pamblokiran lan saka kana ora kedadeyan, ora ana apa-apa , mung restart kanthi mencet ctrl + alt + delete. Aku maca bisa uga manawa dhukungan grafis intel ora nginstal kanthi gawan (utamane ing netbook), amarga nalika boot ing mode pemulihan, mlebu mode grafis dhasar, kayata "mode aman windows"

        Aku nggunakake Lubuntu wiwit 12.04 lan ora nate nemoni masalah, kajaba 14.04 sing ora nginstal layanan jaringan minangka standar.

        Emachines em250 netbook

    2.    Seni-2 ngandika

      Aku duwe masalah sing padha nanging aku wis ngatasi, aku nerangake ing link ing ngisor iki:

      http://www.taringa.net/comunidades/ubuntuparataringeros/9604527/Solucion-XUbuntu-no-bootea-luego-de-reinicio-de-instalacion.html

    3.    mike ngandika

      deloken, ketik mode gagal ing terminal, ketik printah ing ngisor iki «sudo lshw» bakal takon sandhi administrator ing informasi sing dituduhake, goleki referensi menyang «Dispaly» lan deleng jinis chip, kayata iki
      «-Tampilake: 0
      katrangan: Kontroler kompatibel VGA
      produk: Controller Grafis Terpadu Mobile 945GSE Express
      Vendor: Intel Corporation
      id fisik: 2 »

      Amarga duwe informasi iki, google kanggo nemokake jinis driver lan cara nginstal.

      masalahe yaiku driver video sing diinstal kanthi default nabrak yen sampeyan wis nginstal, bakal ngidini sampeyan mbukak video kanthi bener

  4.   Javier ngandika

    Perkara sing padha karo aku, instal nanging ora mbukak layar ireng kanthi legenda sing padha.

    1.    Belial ngandika

      Kaya sing wis dakkandhakake sadurunge, aku nginstal lubuntu 15.10 amarga alesan Javier, amarga q3aql ujar manawa mesthine ana sawetara jinis kompatibilitas…. ngerti ... nanging sampeyan ora ngerti yen sampeyan ora mung siji-sijine utawa sampeyan ora nindakake kesalahan, aku sedina mupangat nyoba nyoba sawise instalasi nganti aku masang 15.10

  5.   jimmijazz ngandika

    Ya, nalika miwiti opsi boot, Bios Bug # 81 katon. Bisa diinstal, nanging sawise urip maneh, pesen kasebut ing ndhuwur katon lan ora kedadeyan saka kana.
    Aku uga duwe atom kanthi 2Gb, sesuk kita bakal ndeleng apa sing kedadeyan nalika jam 15.10

    1.    Belial ngandika

      15.10 tanpa masalah 🙂 lumayan apik

    2.    Javier ngandika

      Aku kudu nginstal Lubuntu 14.04 (aku seneng versi LTS) lan kabeh apik. Aku isin banget pengin nyoba Lubuntu 16.04. Mangkene iki kedadeyan ing Netbook Acer Aspire One wiwit 6 taun kepungkur, mula aku gumun yen iki ora kompatibel amarga amarga jaman biyen mula ora kudu akeh masalah. Ngomong-ngomong, aku wis nginstal Ubuntu 14.04, Xubuntu 14.04, Manjaro, Linux Mint (aku ora ngelingi versi) lan Trsiquel 7, sing dak tresnani nanging sedhih aku ora bisa ngirim gambar menyang proyektor dadi aku kudu nginstal Lubuntu ...

      1.    Javier ngandika

        Nuwun sewu, wangsulane kanggo Belial, aku bingung rantai.

        1.    jimmijazz ngandika

          Pungkasane, aku nginstal Lubuntu 14.04, lan tanpa masalah. Nanging pesen Bios Bug tetep muncul. Banjur bisa mlaku kanthi bener.
          Nanging aku mutusake nginstal Ubuntu Mate 16.04, kanggo ndeleng, pesen BIOS uga katon, nanging wis diinstal kanthi bener, lan iku pesen sing digunakake saiki

  6.   Armando ngandika

    Kesalahan sing padha lan versi sing padha. Ayo goleki apa aku nyoba 15.10. Kesalahan muncul karo driver nirkabel.

  7.   q3 aql ngandika

    Armando, Belial lan jimmijazz sampeyan bisa nyoba versi "Alternate" yen bisa digunakake, versi kasebut ngemot luwih sithik lan rumangsa tanpa akselerasi grafis diaktifake kanthi standar, amarga kanggo komputer kanthi sumber daya sing luwih sithik, bisa uga bisa ngrampungake masalah boot . Isos yaiku:

    http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/releases/16.04/release/lubuntu-16.04-alternate-i386.iso
    http://cdimages.ubuntu.com/lubuntu/releases/16.04/release/lubuntu-16.04-alternate-amd64.iso

    PS: Ngomong-ngomong, kedadeyan sing padha karo notebook Acer sing digawa kanca, mula aku uga bakal nyoba yen kerjane nganggo "Alternate".

    1.    Armando ngandika

      Ora cocog kanggo aku: / Nanging aku nginstal versi 15.10 lan gedhe (Y)

    2.    Javier ngandika

      Nganti ngenteni jam 16.04.1

      1.    Belial ngandika

        Ing wayahe nganggo deluxe 15.10. Miturut pendapatku sing ringkih, apa kompatibilitas lan kesederhanaan ora bisa digunakake kanggo komputer lawas sing kurang sumber daya? Maksudku Lubuntu mesthi, versi anyar ora apa-apa, nanging dudu aku sing ora ngidini sampeyan nginstal.

        1.    jimmijazz ngandika

          Ing versi ALTERNATE, aku ora bisa miwiti tanpa nginstal, lan aku ora nginstal. Aku mikir bakal tetep karo MATE, sing saiki aku ngerti yen bisa banget

  8.   Jorge Cedi Madinah ngandika

    Kanggo ngerteni kenapa komputer ora diwiwiti, sampeyan kudu mriksa log, Ctrl + Alt + F1
    Katon yen ing pirang-pirang kasus, ora instal driver kertu video sing wis diinstal
    sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel (kanggo kertu grafis intel)

  9.   Antonio ngandika

    Hola
    Nalika nyoba nginstal Lubuntu 16.04 LTS saka USB ing Acer Aspire One AOD250, terus mode turu. Aku kudu pencet tombol ruang supaya bisa padhang maneh.
    Kasunyatane butuh sethithik banget kanggo bali menyang mode iki, supaya aku ora rampung instalasi
    Aku ora ngerti sebabe kedadeyan iki
    Gracias

  10.   josan2 ngandika

    Masalah karo Lubuntu 16.04 yaiku kanthi default ora nginstal driver grafis Intel, mula ana masalah.

    Yen netbook lan kita wis nginstal nanging durung diwiwiti, kita kudu miwiti karo pendrive instalasi lan ing layar dhisikan, kita menehi F6 lan ngaktifake opsi nomodeset

    Nindakake iki diwiwiti kanthi mode 800 × 600. Nanging yen ing kana kita bisa pindhah menyang hard drive ing ngendi kita nginstal Lubuntu lan nggoleki file grub.cfg, sing bisa uga ana ing folder / media / (disk uuid) / boot / grub

    Kita nyunting grub.cfg kanthi hak ROOT lan ing kono kita ganti ing endi 'splash sepi' katon kanthi menehi 'nominasi splash sepi'. Kita nyimpen pangowahan, kita urip maneh, kita mbusak pendrive supaya bisa digunakake ing hard disk lan Lubuntu iki bakal diwiwiti kanthi mode 800 × 600

    Kanggo ngatasi masalah grafis kanthi pasti, sampeyan kudu nginstal driver grafis Intel kanthi urutan iki:

    sudo apt-get nginstal xserver-xorg-video-intel

    Sawise diinstal, kita ngowahi file grub.cfg kanthi hak administrator

    sudo leafpad /boot/grub/grub.cfg

    lan ing endi kita nyelehake 'sepi nomadset splash' kita sijine 'sepi percikan' maneh lan nyimpen pangowahan.

    Banjur kita urip maneh lan grafik kudu bisa digunakake kanthi bener.

    1.    Antonio ngandika

      Josan 2, matur nuwun sanget, nanging ora bisa kanggo kula.
      Netbook dipasang maneh menyang mode turu, hibernasi utawa aku ngerti ...
      Kasunyatane yaiku nalika semana miturut teori, mula wis nginstal sistem operasi, sing durung ana mode sing kudu diucapake (saka panemuku)
      Sing lucu yaiku yen karo Lubuntu 14.04 LTS ora kelakon karo aku
      Yen ana prekara sing kedadeyan, kandhani
      Gracias

  11.   jousseph ngandika

    Aku menehi kesalahan kasebut ing ubuntu mate lan ora ngidini aku lunga saka kana, aku menehi ctrl + d kanggo mbenerake kesalahan sing salah ing sistem file sing aku nyoba mbenerake, tetep wae ora ana sing liya, mula Aku instal maneh kabeh, nanging kanthi cara liyane, aku wis jelas pirang-pirang dina, aku wis ngerteni manawa ubuntu16.04 lan desktop liyane duwe bug nalika nginstal ing mode LIVE kanthi mbukak desktop lan partisi sing dipasang, mula aku reboot lan aku njaluk dheweke mung mlebu nginstal sekaligus tanpa ngetik desktop lan masang partisi lan masalah sing wis rampung, dakkira proses mbukak sing ngalangi konfigurasi lan instalasi ubuntu lan turunan sing bener saka 16.04 saengga ing mode instalasi murni ora mbukak kabeh proses kasebut lan ora ana masalah nalika nginstal, aku ujar amarga ana kesalahan ing kabeh lingkungan saka ubuntu, kde normal kanggo pasangan lan kayane mula aku nyoba kaya ngono

    Saliyane, uga ana kesalahan sing bisa ditanggulangi lan yaiku versi ubuntu 16.04 iki nggawa bug ing sawetara kertu wifii sing medhot lan bali lan nyambung karo jaringan, kayane gagal program sing ngontrol jaringan ing Ubuntu diarani jaringan-manager kaya iki sampeyan kudu nginstal liyane sing padha lan apik sing ora nggawa bug kasebut lan yen WICD, dheweke bakal nginstal wicd banjur instal jaringan-manager autoremove diwiwiti lan nalika ngetik desktop banjur mlebu menu lan nglakokake program wicd sing nggawa wifi ijo mbukak antarmuka sambungan menyang wifi sing diwenehake supaya bisa nyambung menyang wifis sing dilebokake sandhi lan voila bakal bisa navigasi tanpa masalah.

  12.   Marcelo ngandika

    Halo, kedadeyan sing padha karo aku, aku duwe netbook mini msi L1300 kanthi atom n450 lan giga ram, aku mesthi nggunakake lubuntu wiwit 12.04 lan kanthi 16.04 minangka sing pertama aku nemoni masalah, aku nginstal xubuntu 16.04 lan iku bisa digunakake nanging kanggo rasane saya alon, mula aku instal zorín 9 lite sing nggunakake lxde lan bisa dipercaya lan sejatine bisa banget, luwih apik tinimbang karo lubuntu 14.04. Aku bakal tetep karo zorín banjur 😉

  13.   Sergio Mejia ngandika

    Halo, aku mung nginstal lubuntu 16.04 lan duwe masalah nalika nyambungake printer, mula layanane ora nyambung

  14.   Carlos Pretini ngandika

    Halo sawise nginstal lubuntu 16-04 Aku wis ora duwe wifi, nanging bisa ndeteksi jaringan, nanging ora bisa nyambung, sandhi ora ana apa-apa, lan iki dudu counter sing salah amarga ing laptop tanggane nganggo lubuntu 15.10, bisa nyambung kanthi cepet
    Yen sampeyan bisa nulungi aku, matur nuwun. Matur nuwun.

  15.   Marcelo ngandika

    Kanthi lubuntu 16.04.1, masalah kasebut rampung. Saiki bisa diinstal lan diwiwiti ing komputer apa wae

  16.   eluh86 ngandika

    Matur suwun Jousseph!
    Aku duwe masalah karo wifi lan nyoba mbukak perintah wicd apt-get, nanging ora bisa. Dadi aku menyang "pusat perangkat lunak Lubuntu", nemokake bug (dakkira tegese paket) lan saka kranjang sing dipasang. Aku urip maneh lan… pesen! Aku duwe 2 manajer jaringan, aku nyopot jaringan lan sambung maneh karo manajer "ijo". Liyane, nganti saiki, uga ora fu! Pungkasan, aku ora nyoba nyopot paket manajer jaringan kanthi "apt-get autoremove network-manager", aku nindakake kanthi sinau nggunakake "Synaptic Package Manager" lan nyopot instal (ora sacara permanen, saupama) jaringan- manager sing dak deleng ditandhani.
    Nyuwun pangapunten, nanging amarga aku wis browsing sawetara wektu tanpa ngerti jargon sing digunakake ing forum-forum canggih iki, mesthine ana sing duwe level "dummie" sing padha lan butuh solusi supaya ora nilar Linux / GNU (dheweke ngarep-arep wis bener ing pungkasan yen ora, aku nyelehake gurita).
    Hi!

  17.   Toni ngandika

    Apa sampeyan menehi saran kanggo Acer NX.G11EB.002 (Intel Celeron N3050; 2 GB DDR3L SDRAM; 32 GB SSD) ??
    Layar tutul isih bisa digunakake lan kabeh sambungan USB lan Kertu SD ??

  18.   penjaga ngandika

    Halo, aku duwe masalah nalika nginstal lubuntu 16.10 versi paling anyar iki nalika milih lan nindakake kabeh langkah, ora ana masalah nanging sistem menehi kesalahan iki GAGAL INSTALASI GRUB, iki gambare http://subefotos.com/ver/?2630d993357183085cd0a7b1d7dc28e5o.jpg Aku ora ngerti apa sing kedadeyan, aku pengin nginstal ing laptop somply kanthi hard disk 80 gb lan 2 ram. Aku ora ngerti apa sing kudu daklakoni, aku wis nyoba nganggo LXLE sing wis dimuat banget, watt aku ora nginstal, bisa uga debian lxde ora nganggo basa Spanyol, repositori mini trisquel Dheweke wis ketinggalan jaman Aku ora bisa nginstal apa-apa, peppermint uga dimuat banget.

    Nyuwun tulung sampeyan

    1.    smypmoid ngandika

      Aku duwe masalah sing padha

  19.   smypmoid ngandika

    Hai, aku nyoba nginstal Lubuntu 16.04 ing ACER ASPIRE 5750G, aku mesthi entuk kesalahan sing padha sajrone instalasi. "Ora bisa nginstal paket" grub-pc "ing" / target / ". Sistem sing diinstal ora bakal bisa boot tanpa boot loader GRUB.

    Aku wis mbusak kabeh sekat, aku wis nggawe partisi Utama / dev / sda1 sing aku pasang dadi / lan ing jero partisi lengkap / dev / sda3 sing aku pasang minangka / omah lan partisi pertukaran.

    Aku wis nggawe tabel partisi anyar jinis msdos.

    Nanging tetep gagal.

    Aku wis nyoba nginstal default sing mbusak kabeh hard drive lan nginstal kabeh ing sekat, lan uga ora bisa digunakake.

    Aku wis ngowahi tabel pemisahan dadi GPT. lan ora ana babar pisan.

    Aku wis ngowahi BIOS supaya SATA kalebu jinis IDE.

    Aku ora bisa mikir apa-apa liyane.

    Masalahe yaiku yen aku nginstal Ubuntu, instalasi rampung biasane, nanging Lubuntu ora ana cara.

    Ana ide ??

  20.   Joshua kanggo ngandika

    Halo, aku duwe masalah lan nalika nyoba boot lubuntu 14.04 saka dvd nanging layar tetep ireng lan saka kana ora kedadeyan, aku pengin ngerti apa sing bisa dakbenerake kanggo mbenerake utawa yen DVD kasebut ora apik dibakar?
    Matur nuwun kanthi rumiyin.

  21.   willigmlly ngandika

    nginstal lubuntu 16.04 lan bisa uga bisa uga luwih abot tinimbang 14.04, siji-sijine kesalahan sing kedadeyan karo aku yaiku nggunakake skype nalika pengin nelpon video ing 14.04 bisa digunakake kanthi apik, mula aku nerangake kesalahan sing ora dingerteni lan diwiwiti maneh manawa ana wong sing padha ?

  22.   freeman ngandika

    Halo, matur suwun kanggo kontribusi, ora apa-apa angger ora ana kesalahan. Aku duwe gegayuhan gegayuhan 5720z sing aku wis rampung mbusak HDD kanggo nindakake instalasi Lubuntu. versi LIVe bisa digunakake kanggo aku. kadang nganggo ikon install, kadang tanpa, kadang nganggo garis wiwitan, lan kadhang kala ora ana. Masalahe yaiku yen aku entuk kabeh sing sampurna lan aku pengin diinstal, ing wektu iki "aku kira" rampung nyalin lan wiwit nginstal (aku ngira grub luwih dhisik) komputer mati. Aku nyoba miwiti tanpa usb instalasi lan ngandhani yen ora ana disk bootable, aku masang disk banjur pencet tombol. (Iki aku ngomong yen kabeh wis mlebu neraka)

    Saiki, prekara sing dakkira butuh: Coba instal saka cd kanggo ndeleng manawa bakal ana masalah ing usb sing wis dak coba.
    Aku wis nyoba nginstal grub ing sda1 utawa sda2 (sing dipasang) sing sejatine aku ora ngerteni iki nanging aku nindakake kanthi ndeleng manual. Nanging prentah instal-grub sudo ora bisa digunakake. dadi aku ora bisa nginstal kanthi cara kaya ngono.
    - Sanajan aku ora duwe OS, apa aku bisa nginstal grub?

    Aku butuh pitulung, aku wis ganti saka Hdd yen ana kesalahan. Yen ana wong sing menehi pratondo, aku bakal ngarep-arep.

  23.   Pablo ngandika

    Sugeng siang, ana sing ngerti cara nginstal klompok kanthi manual saka terminal LXTerminal