Pandhuan Instalasi Linux Mint 18.2 Sonya

Linux Mint 18.2 Sonya

Linux Mint 18.2 Sonya

Kita wis duwe sawetara minggu wiwit dirilis versi anyar Mint Linux salah sawijining Distribusi Linux sing paling populer sing adhedhasar filosofi yaiku "ngirim Sistem Operasi modern, elegan lan nyaman sing sekaligus kuat lan gampang digunakake".

Linux Mint 18.2 Sonya minangka jeneng kode saka versi anyar distribusi Linux iki adhedhasar Ubuntu, kanthi perbaikan transfer file OBEX, uga nambah versi Xplayer anyar lan akeh fitur-fitur anyar liyane.

Syarat kanggo nginstal Linux Mint 18.2 Sonya

  • RAM 512MB (dianjurake 1GB).
  • Ruang disk gratis 9GB (disaranake 20GB).
  • Kertu grafis resolusi 800 × 600 minimal (disaranake 1024 × 768).
  • DVD drive utawa port USB

Cara nginstal Linux Mint 18.2 Sonya

Kita bakal nerusake download saka situs resmi iso sistem, Aku nyaranake download liwat tautan Torrent utawa Magnet.

Sawise download rampung, sampeyan bisa ngobong iso ing DVD utawa USB. Cara kanggo nindakake saka DVD:

  • Windows: Kita bisa ngrekam iso karo Imgburn, UltraISO, Nero utawa program liyane sanajan ora ana ing Windows lan mengko menehi pilihan kanggo klik tengen ing ISO.
  • Linux: Dheweke bisa nggunakake utamane lingkungan sing grafis, kalebu, Brasero, k3b, lan Xfburn.

Medium instalasi USB

  • Windows: Bisa digunakake Installer USB Universal utawa Linux Live USB Creator, kalorone gampang digunakake.

Linux: Opsi sing disaranake nggunakake perintah dd, penting sampeyan mriksa drive USB sing dipasang kanggo nerusake ngrekam data ing:

dd bs = 4M yen = / path / to / Linuxmint.iso saka = / dev / sdx && sink

Sawise media wis siyap, kita mung kudu ngatur BIOS supaya boot PC saka unit instalasi sing wis diatur.

Layar installer Linux Mint 18.2 awal kaya mangkene:

Linux Mint 18.2 Sonya

Linux Mint 18.2 Sonya

Ing kene dheweke kudu pilih opsi pisanan yaiku sing "Miwiti Linux Mint”Iki minangka pilihan default lan mula yen ora milih, mula bakal diwiwiti.

Saiki bakal mulai ngemot kabeh sing dibutuhake kanggo instalasi Linux Mint 18.2 Sonya, ing pungkasan proses iki bakal nuduhake layar yen ana lambang ing bentuk CD sing ujar "Instal Linux Mint”, Kita bakal klik kaping pindho lambang iki kanggo miwiti installer.

Linux Mint 18.2 Sonya

Linux Mint 18.2 Sonya

Nalika miwiti installer, bakal dijaluk ayo pilih basa sing bakal diinstal sistem Linux Mint anyar. Ing conto iki, aku milih basa Spanyol.

linux-mint-18-3

linux-mint-18-3

Kita nerusake tombol "Terusake".

Ing layar sabanjure, disaranake kita instal piranti lunak pihak katelu, mp3, flash, driver kanggo grafis, wifi, lsp.

Linux-Mint-18-

Linux-Mint-18-

Saiki ing bagean iki Bakal nuduhake jinis instalasi lan pemisahan disk.

Kita bisa ndeleng sawetara pilihan:

  • Mbusak kabeh disk kanggo nginstal Linux Mint
  • Instal Linux Mint bebarengan karo sistem operasi liyane yen sampeyan wis duwe
  • Pilihan liyane, bakal ngidini kita ngatur partisi, ngowahi ukuran hard disk, mbusak partisi, lsp. Pilihan sing disaranake yen sampeyan ora pengin kelangan informasi.

Sawise ana kita bakal milih partisi kanggo nginstal Linux Mint utawa milih hard drive lengkap. Yen milih pemisahan, kita kudu menehi format sing cocog, tetep kaya iki.

Ketik partisi "ext4" lan mount point minangka root "/".

linux mint

linux mint

Iki ngelingake manawa ana partisi sing sadurunge ana bakal dibusak (sing ing kasus iki dudu masalah amarga ora ana sadurunge). Kita klik terus.

Bakal nuduhake layar kanthi ringkesan pemisahan. Klik terus.

Nalika milih mode instalasi, sampeyan bakal njaluk konfirmasi pangowahan lan supaya sampeyan mung klik tombol "Terusake".

Nalika sistem lagi diinstal, bakal njaluk kita ngatur sawetara opsi, kayata lokasi sing bakal ditemokake dhewe lan menehi konfigurasi spesifik menyang lokasi:

linux-mint-18-2

linux-mint-18-2

Ing konfigurasi keyboard, kita bakal nggoleki jinis basa lan keyboard.

Saiki ing bagean pungkasan bakal njaluk kita nggawe akun pangguna pribadi nganggo sandhi cocog Kita uga bisa milih yen pengin ngerti awake dhewe saben-saben sistem diwiwiti, utawa yen pengin sistem diwiwiti kanthi otomatis tanpa njaluk bukti asli.

Sawise konfigurasi rampung, kita mung kudu ngenteni proses instalasi rampung lan legenda sing bakal nuduhake manawa instalasi wis rampung.

Kita mung kudu miwiti maneh.

Nalika urip maneh sistem, sampeyan bakal bisa ngetik nganggo jeneng pangguna lan sandhi sing digawe nalika instalasi.


Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Rubén ngandika

    Matur suwun kabeh kanthi jelas, aku wis nginstal ing Acer Aspire One, kanthi prosesor Atom lawas lan wis hebat, netbook wis urip maneh.