Linux Mint 20 bakal nambah pertahanan sampeyan marang Snaps, sawijining komunitas sing wis ngeluh

Linux Mint 20 Ulyana

Kaya saben wulan, Clement Lefebvre wis nerbitake entri ing blog sing nyritakake babagan kemajuan versi sistem operasi sabanjure sing saiki dikembangake. Linux Mint 20, sing bakal nggunakake Ulyana minangka jeneng kode, bakal adhedhasar Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa, nanging ora bakal gumantung karo paket Snap nalika rilis Canonical resmi. Nyatane, kaya sing dijlentrehake ing kiriman saka sawetara jam kepungkur, Lefebvre lan timnya nyoba mbatesi akses menyang sworo seru.

Sebagean, dheweke nindakake iki amarga ana keluhan komunitas. Kaya biasane pangguna, lan sawetara pangembang, Lefebvre ora seneng karo pamindhahan tirani Canonical paling anyar sing kalebu Snap Store sing nimpa bagean saka basis paket APT, mula dheweke kudu nyetop iki, tegese Chromium, browser sing saiki mung disebar dadi Snap, mandheg nganyari.

Linux Mint 20 ngumumake perang tumrap snapd

[…] Nalika nginstal pembaruan APT, Snap dadi syarat supaya sampeyan terus nggunakake Chromium lan instal ing mburi sampeyan. Iki ngilangi salah sawijining masalah utama sing dialami wong nalika Snap diumumake lan janji saka para pangembang manawa ora bakal ngganti APT.

Toko Snap sing nginstal dhewe sing nimpa bagean saka basis paket APT kita yaiku NO NO sing lengkap. Sampeyan kudu mandheg lan bisa uga bakal mungkasi pungkasan nganyari Chromium lan akses menyang Snap Store ing Linux Mint.

Secara pribadi, aku deklarasi perang nglawan kabijakan Canonical iki positif. Linux Mint bisa uga kasebut Distribusi adhedhasar Ubuntu sing ora resmi paling populer ing jagad iki lan, nalika Linux Mint 20 resmi, Canonical bisa nandhang kuping lan mandheg dadi bengis kaya ing cicilan paling anyar saka sistem operasi kasebut. Ngalamun gratis. Lan gunakake rasa liyane kanggo Ubuntu, utawa uga distribusi liyane.

Minangka kanggo warta liyane sing sampeyan wis sebutake ing wulan iki, kita duwe dhukungan sing luwih apik kanggo NVIDIA Optimus, dhukungan kanggo sistem multi-monitor lagi apik, pangowahan warna bakal luwih wicaksana, dandan ing tray sistem lan perbaikan ing Kayu manis, lingkungan grafis sing nggawe Linux Mint dadi populer.

Linux Mint 20 Ulyana bakal tekan sawetara wulan Juni, isih tanpa tanggal sing dijadwalake, lan bakal ditindakake kanthi sawetara warta saka Focal Fossa, kayata Linux 5.4. Bakal terus ditawakake ing telung edhisi sing wis suwe kasedhiya, yaiku Cinnamon, MATE lan Xfce, kabeh ana ing versi 64-bit kanthi eksklusif.


11 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ignacio ngandika

    Kayane aku ngerti manawa Cannonical, amarga wis kolaborasi karo Microsoft, wis kena laku sing ala.

    1.    Alejandro ngandika

      Ora, luwih becik ngetutake aturan supaya luwih akeh pangguna, kaya Torvlads sing mesthi ujar, STANDARDISI INSTALER.
      Utawa sampeyan bakal ujar manawa bapak Linux uga kena laku ala?

    2.    Luciano Panigo ngandika

      Amarga MS tresna banget karo Ubuntu (sanajan ditampilake liwat WSL), mula ora bakal kaget yen dheweke tuku

  2.   Gambar placeholder Armando Mendoza ngandika

    Ubuntu wis rusak….
    Apik kanggo Linux MInt lan pangembang, muga-muga slamet
    Aku bakal terus nggunakake debian nganti pirang-pirang taun

  3.   Rafa ngandika

    LInux MInt apik lan apik ubuntu, kanthi salah sawijining lingkungan desktop paling apik, kanthi konsep lan kepraktisan. Sanajan Nemo pancen macet nalika dheweke wis surfing karo dheweke sawetara wektu. Nanging kanggo kabeh liyane 10.

    1.    Ferdinand Baptis ngandika

      Ha, Ubuntu surut, Mint Linux kudu pindhah bebarengan karo Debian lan mandheg njupuk kauntungan saka basis Ubuntu.

      1.    gurmersindo minio ngandika

        ojo ngomong omong kosong, ayo. lan nggunakake distro kanthi hormat.

  4.   Ngukir ngandika

    Aku sejatine percaya manawa iki tanpa Snap pribadi, ya, babagan panemu liyane, aku ora preduli manawa dheweke ngilangi. Aku luwih seneng paket deb karo APT.
    Stabilitas, fluiditas, kompatibilitas karo lingkungan desktop grafis ... Pengalaman sing dakalami karo Snap nganti saiki sejatine dudu pengalaman sing apik.

    1.    Alejandro ngandika

      Dadi, apa ajrih pangguna utawa luwih akeh pangguna?

      Banjur apa sing dadi dilema?

  5.   Luciano Panigo ngandika

    Kita ora kudu lali karo proyek LMDE. Aku mikir manawa cepet utawa cepet Ubuntu bakal dadi bagean saka MS lan kudu nggawe dhasar proyek Mint menyang distro liyane, amarga jinis dilema iki bakal dadi luwih asring

    1.    gurmersindo minio ngandika

      kuwi rasa wedi sing dakkarepake. Muga-muga aku salah nanging luwih akeh ngaco Linux ing umum.