Linux Mint 21.1 "Vera" beta saiki kasedhiya

Linux Mint

Linux Mint 21.1 Vera Cinnamon Edition

sawetara dina kepungkurKabar iki dirilis sing versi beta saka apa bakal versi stabil saka Linux Mint 21.1 "Vera". Versi beta iki wis kasedhiya kanggo masyarakat umum lan bisa diundhuh supaya sing kepengin ngerti apa sing lagi disiapake kanggo kita ing rilis anyar utawa melu deteksi kesalahan bisa nindakake.

Perlu dielingake manawa rilis Linux Mint 21.1 bakal dadi rilis dhukungan jangka panjang sing bakal kompatibel nganti 2027 lan ing kene kita bisa nemokake piranti lunak sing dianyari sing uga nambah dandan lan akeh fitur anyar kanggo nggawe desktop sampeyan luwih nyaman digunakake.

Apa sing anyar ing Linux Mint 21.1 "Vera" beta?

Mbok menawa salah siji saka novelties utama presented dening beta saka Linux Mint 21.1 "Vera" punika introduksi saka versi anyar saka Cinnamon. Lan ing awal Oktober, 'Clem' ngumumake rilis kapindho seri Mint 21 sawise Linux Mint 21 »Vanessa« ing wulan Agustus ing versi stabil kanggo preian Natal.

Sampeyan kudu nyatet sing versi anyar adhedhasar Ubuntu 22.04 "Jammy Jellyfish" lan kernel 5.15 LTS lan kita kabeh ngerti lingkungan desktop Cinnamon minangka unggulan para pangembang Linux Mint. Lan ing versi anyar iki, kita bisa nemokake versi 5.6 lingkungan sing nampilake panel anyar lan lambang sing luwih sithik.

Ing Linux Mint 21.1 "Vera" kita bisa nemokake iku Kayu manis wis rada diowahi. Tinimbang lambang Show Desktop Kiri, tombol disebut Corner Bar Right wis ngenalaken, nawakake opsi liyane. Uga, lambang wiwitan lan tong sampah ing sisih kiwa ndhuwur desktop ora ana. Yen perlu, padha bisa dibalèkaké ing setelan ing Desktops.

Owah-owahan liyane ana ing lambang ing pangatur file saka Nemo, sing wis direvisi lan diwenehi aksen werna ing wangun garis biru diagonal ing sisih tengen ngisor.

Ing sisih liya, owah-owahan uga wis digawe sing kasebut minangka nambah pengalaman pangguna lan utamane para pendatang anyar ing Linux.

Owah-owahan ing perlu kanggo ngetik ing sandi root sing wis suda ing versi anyar. Contone, tembung sandhi ROOT ora dibutuhake maneh nalika mbusak Flatpak.

Iki uga ditrapake kanggo aplikasi sing ora diinstal ing sudhut sistem lan kanggo trabasan prasaja, minangka Lefebvre nyerat. Synaptic lan manajer nganyari bakal nggunakake pkexec kanggo ngelingi sandhi, saengga pangguna ora kudu ngetik maneh saben-saben nindakake pirang-pirang operasi saurutan.

Pungkasan, kita uga bisa nyorot manawa ing beta Linux Mint 21.1 "Vera" alat kasebut Driver Manager lan Sumber Software Dheweke teka karo sawetara kemampuan anyar, kalebu kemampuan kanggo mbukak Driver Manager ing mode pangguna (ora sandhi ROOT dibutuhake) lan bisa offline. Nganyari uga ngenalake alat verifikasi ISO sing diakses kanthi ngeklik tengen gambar ISO ing Nemo.

Yen sampeyan kasengsem supaya bisa sinau luwih lengkap babagan rilis versi beta iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.

Ngundhuh lan nyoba Linux Mint 21.1 "Vera"

Kanggo sing kepengin bisa ndownload gambar versi beta iki, dheweke kudu ngerti yen mbutuhake:

  • 2 GB RAM (4 GB dianjurake kanggo nggunakake nyaman).
  • 20 disk space disk (disaranake 100 GB).
  • Résolusi 1024 × 768 (ing résolusi ngisor, penet ALT kanggo nyeret windows nganggo mouse yen ora pas ing layar.)

Kajaba iku, akeh sing bakal ngerti, nanging kudu dielingake, versi beta bisa uga ngemot kesalahan kritis, mula panggunaane mung dianjurake ing mesin virtual utawa ing komputer kanggo tujuan testing lan mbantu tim Linux Mint kanggo ndandani masalah. sadurunge release stabil.

Uga disebutake manawa bisa nganyari saka BETA iki, uga saka Linux Mint 21, sanalika versi stabil dirilis.


3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Javi ngandika

    Good afternoon, Aku iki Testing minggu kepungkur ing mesin virtual, iku menehi kula masalah nalika nyoba kanggo nganyari saka "PPA" kanggo pipewire, versi paling anyar, Aku banget synaptic, lan deb, wis kedaden kanggo wong liya. ?Matur nuwun

    1.    seba ngandika

      bug ppa wis didandani

    2.    Seba ngandika

      masalah ppa diatasi ing Mint 21.1