Linux Mint 21.1 "Vera" saiki kasedhiya

Linux Mint

Linux Mint 21.1 Vera Cinnamon Edition

Sawise sawetara sasi pembangunan lan sawetara minggu sawise release saka beta, lVersi stabil Linux Mint 21.1 sing ditunggu-tunggu wis ana ing kene, kang nerangake karo nomer akeh owah-owahan penting, kang nganyari kanggo lingkungan desktop ngadeg metu bebarengan karo aplikasi lan liyane.

Linux Mint 21.1 "Vera" dipanggonke minangka versi LTS sing bakal didhukung nganti 2027, kanthi akeh dandan lan sing bakal kita bahas ing ngisor iki.

Fitur anyar utama ing Linux Mint 21.1

Versi anyar saka Linux Mint 21.1 ngenalake versi lingkungan desktop Cinnamon 5.6 ing ngendi kita bisa nemokake ditambahake applet bar sudhut, kang dumunung ing sisih tengen panel lan ngganti applet show-desktop, tinimbang sing saiki ana separator antarane tombol menu lan dhaftar tugas.

Applet anyar ngidini sampeyan nyambungake tumindak kanggo mencet tombol mouse bedaContone, sampeyan bisa nampilake konten desktop tanpa windows, nampilake desktop, utawa ngajak antarmuka kanggo ngalih ing antarane windows lan desktop virtual. Lokasi ing pojok layar nggampangake posisi pointer mouse ing applet. Applet uga ngidini sampeyan nyelehake file kanthi cepet ing desktop, ora ketompo carane akeh jendhela sing mbukak, mung kanthi nyeret lan nyelehake file sing dibutuhake menyang area applet.

En Nemo, ing mode tampilan dhaptar file kanthi tampilan lambang kanggo file sing dipilih, saiki mung jeneng sing disorot lan lambang tetep kaya saiki, lambang sing makili desktop saiki diputer vertikal. Kajaba iku, implementasine baris karo path file wis apik. Ngeklik ing dalan saiki saiki ngalih panel menyang mode input lokasi, lan pandhu arah direktori luwih bali panel asli. Tanggal ditampilake ing font monospaced.

Kanthi gawan, Ikon "Mulai", "Komputer", "Sampah" lan "Jaringan" didhelikake ing desktop (sampeyan bisa nompo liwat setelan). Lambang "Mulai" diganti karo tombol ing panel lan bagean favorit ing menu utama, dene lambang "Komputer", "Sampah" lan "Jaringan" arang digunakake lan bisa diakses kanthi cepet liwat manajer file. . Drive sing dipasang, lambang instalasi, lan file sing ana ing direktori ~/Desktop ditampilake ing desktop kaya sadurunge.

Saliyane iki, disorot sing Aplikasi sing dikembangake minangka bagian saka inisiatif X-Apps wis ditingkatake, sing tujuane kanggo nyawiji lingkungan piranti lunak ing edisi Linux Mint adhedhasar desktop sing beda-beda. X-Apps nggunakake teknologi modern (GTK3 kanggo dhukungan HiDPI, gsettings, etc.) nanging nahan unsur antarmuka tradisional kaya toolbar lan menu. Antarane aplikasi kasebut yaiku editor teks Xed, manajer foto Pix, panampil dokumen Xreader, panampil gambar Xviewer.

Kode kanggo mbusak aplikasi saka menu utama wis dirancang maneh: yen hak pangguna saiki cukup kanggo mbusak, sandi admin ora dibutuhake maneh. Contone, tanpa ngetik sandhi, bisa mbusak program Flatpak utawa trabasan menyang aplikasi lokal. Manager Synaptic lan nganyari dipindhah kanggo nggunakake pkexec kanggo ngelingi sandi ngetik, kang, nalika nindakake sawetara operasi, ngijini sampeyan kanggo njaluk sandhi mung sapisan.

Pangowahan liyane sing misuwur:

  • Nyedhiyakake kemampuan kanggo ngatur tampilan lan ukuran kursor kanggo layar login.
  • Perlindhungan sing dikuatake kanggo Warpinator, sarana enggo bareng file sing dienkripsi ing antarane rong komputer, sing ditutup kanthi otomatis sawise 60 menit ora aktif lan mbatesi akses menyang sawetara setelan.
  • Fungsi WebApp Manage wis ditambahake kanggo nyakup setelan tambahan kanggo aplikasi web, kayata nampilake garis navigasi, isolasi profil, lan diluncurake ing mode browsing pribadi.
  • Ing menu konteks sing ditampilake nalika ngeklik tengen ing desktop, item kanggo nampilake setelan wis ditambahake.
  • Kolom telusuran wis ditambahake menyang setelan trabasan keyboard.
  • Aplikasi favorit dipérang dadi kategori.
  • Diwenehi kemampuan kanggo ngatur durasi kabar.
  • Nambahake trabasan keyboard menyang applet nyegah kanggo ngalih kabar lan manajemen daya.
  • Dhaptar tema diurutake kanggo misahake tema peteng, padhang, lan lawas.

Ngundhuh lan nyoba Linux Mint 21.1 "Vera"

Kanggo sing kasengsem ing bisa nyoba versi anyar ikiElinga yen mbangun digawe adhedhasar MATE 1.26 (2.1 GB), Cinnamon 5.6 (2.1 GB) lan Xfce 4.16 (2 GB). Linux Mint 21.1 diklasifikasikake minangka rilis dhukungan jangka panjang (LTS), kanthi nganyari nganti 2027.

Link saka download iki.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.