Linux Mint 21.2 "Victoria" teka karo Cinnamon 5.8, dandan lan liya-liyane

Linux Mint 21.2 Win

Linux Mint 21.2 Victoria Cinnamon Edition

Bubar release saka versi anyar saka Linux Mint 21.2 karo codename "Victoria" iki announced, versi sing kasedhiya karo Cinnamon 5.8 lan ing edisi liyane karo MATE 1.26 lan Xfce 4.18. Versi anyar iki dilengkapi karo akeh owah-owahan lan dandan sing bakal dibahas ing ngisor iki.

Dadi, cabang Linux Mint 21 diklasifikasikake minangka rilis dhukungan jangka panjang (LTS), kanthi nganyari nganti 2027.

Fitur anyar utama Linux Mint 21.2

Ing versi utama Linux Mint 21.2 "Victoria", kalebu Cinnamon 5.8 stands out kang nambahake konsep gaya sing nawakake telung mode warna kanggo unsur antarmuka: Mixed (menu peteng lan kontrol karo cahya sakabèhé latar mburi jendhela), peteng lan cahya. Kanggo saben mode, sampeyan bisa milih varian warna dhewe. Opsi gaya lan warna ngidini sampeyan entuk template antarmuka sing populer tanpa kudu milih kulit sing kapisah.

Ditambahake ing kemampuan kanggo ngontrol windows virtual lan desktop nggunakake sadurunge nyeret ing layar, uga nggunakake sadurunge nyeret kanggo kothak lan ngontrol puter maneh isi multimedia. Gerakan ing layar demek lan panel demek didhukung lan kabar nggunakake lambang simbolis lan werna sing digunakake kanggo nyorot item aktif (aksen).

Kajaba iku, ana tambahan kemampuan kanggo ngowahi ukuran applet nganggo mouse, sing kalebu ing applet menu, uga setelan tambahan kanggo ngasilake ukuran asli menu lan ngowahi ukuran adhedhasar faktor skala.

Ditambahake ing kemampuan kanggo nggunakake Switcheroo VGA subsistem kanggo ngalih antarane GPUs beda ing laptop karo grafis Sato, uga setelan kanggo ngganti pointer mouse sawise ngrampungake tumindak Alt + Tab lan setelan kanggo ngganti prilaku tombol tengah mouse, kang digunakake minangka standar kanggo nempel saka clipboard.

Kejaba iku layar mlebu (Salam sliramu) nyedhiyakake dhukungan kanggo ngalih ing antarane sawetara tata letak keyboard. Nalika sampeyan ngeklik indikator tata letak aktif, dumunung ing pojok sisih ndhuwur, menu kasedhiya kanggo milih tata letak.

Iki uga disorot layar mlebu uga nambah support kanggo sesi adhedhasar protokol Wayland lan dhaptar sesi sing bisa digulung, uga kemampuan kanggo ngatur tata letak ing keyboard layar.

Pandhu arah keyboard wis apik, wiwit tombol kursor saiki bisa digunakake nalika nyunting sandhi ing formulir login, plus lambang wis ditambahake menyang kolom input sandi kanggo nuduhake sandi ngetik tinimbang nuduhake tanda bintang.

Pakaryan karo tema wis diatur maneh lan struktur tema wis disederhanakake. Contone, werna coklat lan wedhi padha manunggal, support kanggo loreng colored ing pictograms, ngendi pictograms simbolis bisa melu, dibusak. Kanggo item menu aktif (disorot), werna lambang wis diganti saka ireng dadi putih.

Ditambahake implementasi portal Freedesktop (xdg-desktop-portal), sing digunakake kanggo nambah kompatibilitas karo aplikasi sing ora asli saka ruang panganggo saiki (contone, aplikasi GNOME berbasis libadwaita) lan menehi akses menyang sumber daya ruang panganggo saka aplikasi ruang sing diisolasi (contone, paket flatpak). ). Aplikasi pihak katelu sing aktif ing portal nduweni kemampuan kanggo njupuk gambar lan nambah dhukungan kanggo tema peteng.

Saka pangowahan liyane sing misuwur:

  • UI sing dianyari ing manajer instalasi app.
  • Algoritma sing luwih apik kanggo klasifikasi lan nglompokake aplikasi.
  • Dhaptar Aplikasi sing Disaranake wis dirancang maneh kanggo nyakup aplikasi sing dikirim ing format Flatpak.
  • Tampilan aplikasi sing saya tambah populer.
  •  Dhukungan ditambahake kanggo format AVIF / HEIF lan JXL.
  • Ditambahake dhukungan kanggo profil warna.
  • Kontrol skala sing luwih apik.
  • Nambahake efek anyar lan alat panyuntingan gambar.
  • Dhukungan ditambahake kanggo profil warna. Mode peteng sing bisa disesuaikan wis bali.
  • Pangatur file nggunakake lambang loro-nada anyar lan generasi gambar cilik multi-threaded diaktifake.
  • Pilihan warna anyar wis diusulake.
  • Ngganti tata letak tooltip.
  • Mbusak beda tooltip antarane aplikasi adhedhasar GTK2 lan GTK3 lan Cinnamon.
  • Tombol sing didesain ulang ing header jendhela.

Pungkasan yen sampeyan kepengin ngerti babagan iki, sampeyan bisa mriksa rincian ing link ing ngisor iki.

Ngundhuh lan nyoba Linux Mint 21.2 "Kamenangan"

Kanggo sing kasengsem ing bisa nyoba versi anyar ikiElinga yen mbangun digawe adhedhasar MATE 1.26 (2,8 GB), Cinnamon 5.8 (2,8 GB) lan Xfce 4.18 (2,8 GB).

Link saka download iki.


Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   juancho ngandika

    Kernel 6.2 uga kasedhiya saka Manager Update Mint