Lubuntu 19.10 wis ana ing antarane kita. Tekan warta iki

Lubuntu 19.10: apa sing anyarIng kabeh kulawarga ana siji utawa luwih bocah cilik. Yen sampeyan takon apa sing dakkira yaiku adhine kulawarga Ubuntu, aku bakal ngomong yen versi sing nggunakake lingkungan grafis LXQt. Dina iki, uga komponen liyane, wis diluncurake Ubuntu 19.10 iki ermine lan, saka panemuku, sanajan dheweke wis ngumumake lan gambar ISO wis kasedhiya sawetara jam, rilis kasebut ora bakal resmi 100% nganti nganyari situs web kanthi informasi anyar.

Yen rilis kurang luwih resmi, peccata minuta. Kasunyatane yaiku gambar versi stabil wis bisa diakses. Kajaba iku, uga Dheweke wis nerbitake la dhaptar warta sing teka karo Lubuntu 19.10, sing kalebu sawetara sing dituduhake karo sedulur liya saka kulawarga. Sampeyan duwe dhaptar lengkap sawise dipotong.

Sorotan Lubuntu 19.10

  • Didhukung suwene 9 wulan, nganti Juli 2020.
  • Linux 5.3.
  • Dhukungan dhisikan kanggo ZFS minangka root.
  • LXQt 0.14.1
  • Qt 5.12.4.
  • Firefox 69, versi sing bakal didukung Tim Keamanan Ubuntu.
  • Kantor Gratis 6.3.2.
  • VLC 3.0.8.
  • Featherpad 0.11.1.
  • Temokake pusat piranti lunak 5.16.5 (sing saka Plasma).
  • Klien email Trojitá 0.7.
  • Panginstal sing digunakake yaiku Calamares 3.2.15, kanthi fitur-fitur anyar iki:
    • Deteksi basa sing luwih apik, nyedhiyakake basa kanthi otomatis lan setelan wektu lokal saka installer.
    • Installer mbukak layar wutuh.

Sanajan ora kasebut kanthi resmi (utawa kanthi cara liya), kayane tim Lubuntu fokus kanggo poles pamindhahan saka LXDE menyang LXQt, soko sing padha karo apa sing ditindakake Ubuntu ing lelungan GNOME-Unity-GNOME.

Yen sampeyan durung nate nyoba, sampeyan kudu ngerti yen Lubuntu yaiku a sistem operasi sing dirancang kanggo entheng, ora bisa disesuaikan utawa apik. Iki minangka salah sawijining pilihan sing paling apik yen sing dikarepake yaiku nguripake komputer lawas utawa sing duwe sumber daya winates. Yen sampeyan pengin nyoba, versi paling anyar kasedhiya saka Link iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Wx ngandika

    Aku seneng karo Lubuntu, ora apik banget kaya distro liyane karo desktop liyane sing visual nanging ora apik kanggo aku. Sanajan dirancang kanggo komputer sing kurang kuat amarga ringan banget, aku seneng nggunakake ing laptop sing cukup lengkap karo hardware lan ndeleng kepiye cara mabarane. 🙂 Yen wis mbutuhake memori CPU utawa RAM, mula aku bisa entuk sumber daya iki kanggo aplikasi liyane sing luwih abot.

    1.    pablinux ngandika

      Halo, Anx. Bener, dheweke dudu penggemar elek kaya pirang-pirang taun kepungkur. Nanging isih kurang bisa disesuaikan lan bisa dadi masalah yen sampeyan pengin nggawe akeh pangowahan.

      A Salam.

  2.   pakogato ngandika

    pengalamanku karo lubuntu apik banget ing pungkasane dina sing kita kepingin nalika duwe pc sawetara taun lan kanthi sumber daya winates yaiku bisa digunakake uga bisa lan lubuntu bisa sukses banget saengga ora entuk luwih akeh saka 200 megabyte nalika miwiti lan nalika mbukak pamuter video lan telegram, ora tekan 700 megabyte lan kanggo nggawe pribadhi, ana akeh tema sing pengin diinstal .. yen aku ngomong babagan 18 04 karo lxde saka 19 sing dikonsumsi soko liyane karo lxqt

  3.   ...................... ngandika

    lubuntu 19.10 Aku ora seneng banget karo lxqt, aku luwih seneng desktop lawas, ora uga cahya, nggunakake 326 megabyte, padha karo kubuntu nalika boot, nanging sing paling njijiki yaiku kombinasi muon -cover, yaiku Pisanan aku instal, kanthi synaptic lan gdbi digawe saka masalah sing nggegirisi kaya ngono