Lubuntu 20.04 LTS Fossa Fokus saiki kasedhiya, kanthi LXQt 0.14.1 lan fitur-fitur anyar liyane

Ubuntu 20.04

Kaya sing dikepengini sapa wae sing kepengin ngerti jagad Linux, dina 23 April iki dina sing ditandhani ing tanggalan tekane Felisitas. Utawa, iki maskot Ubuntu, roso utama sistem Canonical, nanging sing teka ing versi anyar yaiku Fossa Fokus, sing ing versi Ubuntu L cocog Lubuntu 20.04 LTS. Rilis iki kalebu warta luar biasa, sanajan akeh sing dituduhake karo sedulur liya kulawarga.

Akeh sing anyar saka Lubuntu 20.04 LTS Fossa Fokus, kaya ing sisa rasa resmi, kudu ana hubungane karo lingkungan grafis, kalebu ing versi iki LXQt 0.14.1. Kernel bakal tetep ing Linux 5.4, dirilis ing wulan Nopember,, pisanan, LTS lan, nomer loro, kita bisa tansah nganyari versi paling anyar yen nginstal manual. Ing ngisor iki sampeyan duwe dhaptar anyar sing paling apik sing wis teka bareng karo versi Dhukungan Jangka Panjang paling anyar.

Sorotan Fokus Fokus Lubuntu 20.04

  • Dhukungan 3 taun, nganti April 2023.
  • Linux 5.4.
  • Qt 5.12.8 LTS.
  • Lingkungan grafis LXQt 0.14.1, kalebu:
  • Wallpaper anyar.
  • Dhukungan WireGuard: iki minangka fitur sing wis dikenalake Linus Torvalds ing Linux 5.6, nanging Canonical wis nggawa (backport) supaya kasedhiya ing versi anyar sistem operasi sanajan sampeyan nggunakake Linux 5.4.
  • Python 3 minangka standar.
  • Dhukungan luwih apik kanggo ZFS.
  • Firefox 75.
  • Kantor Gratis 6.4.2.
  • VLC 3.0.9.2.
  • Featherpad 0.12.1.
  • Temokake Pusat Piranti Lunak 5.18.4.
  • Manajer email Trojitá 0.7.
  • Cumi 3.2.20.

Versi anyar iku resmi, tegese saiki kita bisa ndownload gambar ISO saka Server FTP Canonical, nanging durung saka situs web Lubuntu, sing bisa sampeyan akses Kene. Kanggo pangguna sing wis ana, wiwit 18.10 utawa mengko, sampeyan bisa nganyari versi anyar kanthi ngetutake langkah-langkah sederhana iki:

  1. Kita mbukak terminal lan nulis prentah kanggo nganyari repositori lan paket:
sudo apt update && sudo apt upgrade
  1. Sabanjure, kita nulis prentah liyane iki:
sudo do-release-upgrade
  1. Kita nampa panginstalan versi anyar.
  2. Kita tindakake pandhuan sing ditampilake ing layar.
  3. Kita urip maneh sistem operasi, sing bakal mlebu Fossa Fokus.
  4. Pungkasan, ora salah yen mbusak otomatis paket sing ora perlu kanthi printah ing ngisor iki:
sudo apt autoremove

Tim Lubuntu menehi saran supaya ora bisa diupdate langsung saka Lubuntu 18.04 utawa ngisor kanggo pangowahan sing digawe ing desktop. Sampeyan kudu nindakake instalasi anyar.

Lan seneng!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Hans P. Moller ngandika

    Halo, tulung koreksi link menyang kaca lubuntu resmi en https://lubuntu.me/downloads/

  2.   jorge venegas ngandika

    Sampeyan kudu mbenerake manawa LTS sadurunge karo LXde ora bisa dianyari wiwit 18.04 nganti 20.04, banjur salin informasi saka kaca Lubuntu.me

    Elinga yen amarga ana owah-owahan utama sing dibutuhake kanggo pangowahan lingkungan desktop, tim Lubuntu ora ndhukung upgrade saka 18.04 utawa luwih murah menyang versi sing luwih dhuwur. Mengkono bakal nyebabake sistem sing rusak. Yen sampeyan duwe versi 18.04 utawa luwih murah lan pengin nganyari, coba instal sing anyar.

    1.    pablinux ngandika

      Halo Jorge. Sampeyan bener, kayane aku lali nyebutke. Nalika nulis, aku ora mikir babagan pangguna Bionic Beaver. Aku nambah informasi.

      Salam lan matur nuwun kanggo cathetan.

    2.    Mariano ngandika

      Hola
      Aku wis nganyari 64-bit lubuntu saka 16.04 nganti 18.04 lan banjur saka 18.04 nganti 20.04 lan kabeh bisa nggumunake.
      Wis seminggu saiki ora ana masalah.
      regards

  3.   Candy ngandika

    Halo Aku duwe versi 19.04 nanging nalika ngetik sudo apt update && sudo apt upgrade
    Aku entuk kesalahan ing ngisor iki.
    Kepiye carane ndandani?

    Obj: 1 http://linux.teamviewer.com/deb stabil InRelease
    Ign: 2 http://archive.ubuntu.com/ubuntu DisRelease disk
    Obj: 3 http://ppa.launchpad.net/team-xbmc/ppa/ubuntu DisRelease disk
    Ign: 4 http://archive.ubuntu.com/ubuntu nganyari disco InRelease
    Ign: 5 http://archive.ubuntu.com/ubuntu disko-backports InRelease
    Obj: 6 http://ppa.launchpad.net/team-xbmc/xbmc-nightly/ubuntu DisRelease disk
    Kesalahan: 7 http://archive.ubuntu.com/ubuntu Rilis Cakram
    404 Ora ditemokake [IP: 91.189.88.142 80]
    Ign: 8 http://security.ubuntu.com/ubuntu disk-security InRelease
    Kesalahan: 9 http://archive.ubuntu.com/ubuntu disco-update Rilis
    404 Ora ditemokake [IP: 91.189.88.142 80]
    Obj: 10 http://ppa.launchpad.net/teejee2008/ppa/ubuntu DisRelease disk
    Des: 11 http://dl.google.com/linux/chrome/deb stabil InRelease [1.811 B]
    Kesalahan: 12 http://archive.ubuntu.com/ubuntu disco-backports Rilis
    404 Ora ditemokake [IP: 91.189.88.142 80]
    Kesalahan: 13 http://security.ubuntu.com/ubuntu disk-security Rilis
    404 Ora ditemokake [IP: 91.189.91.39 80]
    Obj: 14 http://ppa.launchpad.net/videolan/master-daily/ubuntu DisRelease disk
    Obj: 15 https://repo.skype.com/deb stabil InRelease
    Kesalahan: 11 http://dl.google.com/linux/chrome/deb stabil InRelease
    Tandha tangan ing ngisor iki ora bisa diverifikasi amarga kunci publik ora kasedhiya: NO_PUBKEY 78BD65473CB3BD13
    Obj: 16 https://packagecloud.io/gyazo/gyazo-for-linux/ubuntu DisRelease disk
    Dhaptar paket maos ... Rampung
    E: Repository 'http://archive.ubuntu.com/ubuntu Disk Release' ora duwe file Rilis maneh.
    N: Sampeyan ora bisa nganyari saka repositori kaya iki kanthi aman lan mula dinonaktifake kanthi standar.
    N: Deleng kaca wong sing aman (8) kanggo rincian nggawe repositori lan ngatur pangguna.
    E: Repository 'http://archive.ubuntu.com/ubuntu disk-update Release' ora duwe file Rilis maneh.
    N: Sampeyan ora bisa nganyari saka repositori kaya iki kanthi aman lan mula dinonaktifake kanthi standar.
    N: Deleng kaca wong sing aman (8) kanggo rincian nggawe repositori lan ngatur pangguna.
    E: Repository 'http://archive.ubuntu.com/ubuntu disk-backports Release' ora duwe file Rilis maneh.
    N: Sampeyan ora bisa nganyari saka repositori kaya iki kanthi aman lan mula dinonaktifake kanthi standar.
    N: Deleng kaca wong sing aman (8) kanggo rincian nggawe repositori lan ngatur pangguna.
    E: Repository 'http://security.ubuntu.com/ubuntu disk-security Release' ora duwe file Rilis maneh.
    N: Sampeyan ora bisa nganyari saka repositori kaya iki kanthi aman lan mula dinonaktifake kanthi standar.
    N: Deleng kaca wong sing aman (8) kanggo rincian nggawe repositori lan ngatur pangguna.
    W: Kesalahan GPG: http://dl.google.com/linux/chrome/deb InRelease stabil: Tandha tangan ing ngisor iki ora bisa diverifikasi amarga kunci publik ora kasedhiya: NO_PUBKEY 78BD65473CB3BD13
    E: Repositori "http://dl.google.com/linux/chrome/deb stable InRelease" wis ora ditandatangani maneh.
    N: Sampeyan ora bisa nganyari saka repositori kaya iki kanthi aman lan mula dinonaktifake kanthi standar.
    N: Deleng kaca wong sing aman (8) kanggo rincian nggawe repositori lan ngatur pangguna.

  4.   Alberto Millan ngandika

    Ora bisa diupdate, kabeh salah, mesinku wis nindakake, tanpa menehi pesen, mung ana update sing kudu ditindakake lan aku tetep nindakake nalika ndeleng ing dina liyane aku wis ngowahi kabeh, lan tetep operasional, aku mung kudu mbiasakake. menyang formulir desktop maneh