Lubuntu 21.04 saiki kasedhiya karo LXQt 0.16.0 lan QT 5.15.2

Ubuntu 21.04

Lan kanthi ijin saka Kylin, sing dikembangake lan ditujukan kanggo pangguna ing China, kabeh rasa resmi Ubuntu kanggo April 2021 wis dirilis. Sing paling anyar teka yaiku Lubuntu 21.04 Hirsute Hippo, sing wis kasedhiya sajrone pirang-pirang jam, nanging nganti sawetara menit kepungkur dheweke nambah informasi menyang situs web lan nerbitake cathetan rilis.

Kaya Xubuntu, Lubuntu minangka rasa kanggo sing prioritasake kinerja tinimbang estetika utawa faktor liyane. Biasane ora kalebu pangowahan sing mencolok kayata Kubuntu (KDE / Plasma) utawa Ubuntu (GNOME), nanging mung njupuk langkah-langkah cilik kanggo nambah sistem operasi. Lubuntu 21.04 teka karo LXQt 0.16.0, yaiku advance liwat 0.15.0 sing kalebu ing versi dirilis ing Oktober 2020. Ing ngisor iki sampeyan duwe dhaptar warta paling apik sing wis teka karo Lubuntu 21.04.

Sorotan Lubuntu 21.04

  • Didhukung nganti Januari 2022.
  • Linux 5.11.
  • LXQt 0.16.0. Perlu dielingake manawa v0.17.0 lingkungan grafis wis dirilis, nanging durung tekan waktune.
  • LXQt Archiver 0.3.0, adhedhasar Engrampa.
  • QT 5.15.2.
  • Firefox 87.
  • Kantor Gratis 7.1.2.
  • VLC 3.0.12.
  • Featherpad 0.17.1.
  • Temokake 5.21.4. Kanggo sing ora dingerteni, pusat perangkat lunak KDE sing kasedhiya ing Kubuntu lan neon KDE, ing antarane distribusi liyane sing nggunakake desktop KDE.
  • Aplikasi kabar nganyari wis dianyari kanggo nambah paket lan versi menyang tampilan wit supaya bisa ndeleng pembaruan sing ditundha. Kajaba iku, kabar keamanan ditampilake kanthi kapisah.

Lubuntu 21.04 Hirsute Hippo wis dirilis kanthi resmi lan bisa didownload saka situs web proyek utawa saka Server Canonical. Kaya sisa versi resmi, versi sabanjure yaiku Lubuntu 21.10 Indriyani, jeneng sing durung diumumake kanthi resmi nanging wis digunakake dening pangembang Ubuntu ing Launchpad.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.