Lubuntu 21.10 nganti LXQt 0.17.0, Qt 5.15.2 lan uga njaga versi DEB saka Firefox

Ubuntu 21.10

Antarane novelty saka Ubuntu 21.10 ana sing ora disenengi sawetara pangguna. Canonical wis mbusak versi repositori (DEB) Firefox kanggo nyakup paket swap default. Sanajan bisa ditolak, keputusan iki ora kaya keputusan saka Snap Store; ing kasus iki Mozilla sing ngusulake, lan perusahaan sing ngatur Mark Shuttleworth nampa. Ora wajib kanggo rasa liyane Ubuntu 21.10 Wis dirilis awan iki lan wis mutusake supaya versi lawas padha.

Mesthine, kaya sing dijelasake ing cathetan rilis liyane, lan yen ora ana owah-owahan sajrone nem wulan sabanjure, ing 22.04 kabeh rasa Ubuntu kudu nggunakake versi cepet Firefox kanthi standar. Tema browser sing kapisah, Lubuntu 21.10 wis teka kanthi fitur-fitur anyar kayata lingkungan grafis, LXQt 0.17.0 wektu iki. Bakal nggunakake kernel sing padha lan bakal didhukung kanggo wektu sing padha karo komponen kulawarga Impish Indri liyane.

Sorotan Lubuntu 21.10

  • Linux 5.13.
  • Didhukung suwene 9 wulan, nganti Juli 2022.
  • LXQt 0.17.0 - kanthi luwih saka 0.16. Kene ana informasi luwih lengkap.
  • LXQt Archiver 0.4.0 sing adhedhasar Engrampa, saiki kalebu.
  • Qt 5.15.2.
  • Mozilla Firefox bakal dikirim minangka paket Debian kanthi versi 93.0 lan bakal nampa update saka tim keamanan Ubuntu sajrone siklus dhukungan rilis. Yen ora ganti pikir, sajrone nem wulan dheweke kudu ganti nggunakake versi sworo seru standar. Beda karo Chromium, Firefox dikarepake tetep kasedhiya minangka paket DEB sing ngluwihi transisi.
  • Suite LibreOffice 7.2.1.
  • VLC 3.0.16.
  • Featherpad 0.17.1, kanggo cathetan lan editing kode.
  • Temokake Pusat Software 5.22.5, kanggo cara sing gampang lan grafis kanggo nginstal lan nganyari piranti lunak.

Ubuntu 21.10 wis resmi diluncurake sawetara jam kepungkur. Gambar ISO anyar kasedhiya ing situs web proyek, utawa kanthi ngeklik Kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.