Lubuntu 22.04 nutup bunder lan saiki kasedhiya karo Linux 5.15 lan fitur-fitur anyar liyane, nanging tetep LXQt 0.17

Ubuntu 22.04

Lan, ora ngetung Kylin sing ora biasane kita tutup ing kene amarga kita ragu yen kita bakal duwe pembaca Cina, sedulur pungkasan saka kulawarga Jellyfish sing nggawe resmi peluncuran kasebut. Ubuntu 22.04. Beda karo nalika ngunggah gambar ISO, awit, yen ora kliru, wong-wong iku sing pisanan, nanging ora kesusu kanggo nerbitake cathetan rawuh iki. Ing kasus apa wae, lan kaya sing dikandhakake, kita kabeh ana ing kene.

Sawise enem resmi "jam jellyfish" lan sing ora resmi, ana akeh perkara sing ora kudu kaget maneh. Kanggo miwiti, kernel punika Linux 5.15; kanggo terus, Firefox kasedhiya minangka sworo seru; Lan pungkasane, kita ngadhepi rilis LTS, nanging siji-sijine sing didhukung sajrone 5 taun yaiku Ubuntu, mula Lubuntu 22.04, kaya rasa resmi liyane, didhukung telung nganti April 2025.

Sorotan Lubuntu 22.04

  • Linux 5.15.
  • Didhukung telung taun, nganti April 2025.
  • Firefox minangka sworo seru, pamindhahan sing dipeksa amarga Canonical wis mutusake kaya ngono, sing kayane wis yakin karo Mozilla.
  • LXQt 0.17.0.
  • Qt 5.15.3
  • Kantor Gratis 7.3.2.
  • VLC 3.0.16.
  • Featherpad 1.0.1 minangka editor teks.
  • Temokake 5.24.4, pusat piranti lunak KDE kanggo nemokake lan nginstal program lan kabeh jinis piranti lunak.

Lubuntu 22.04 LTS Jammy Jellyfish, sing gambar ISO kasedhiya wiwit jam 17 sore ing Spanyol, kasedhiya saka Link iki. Pangguna sing pengin nggunakake sanalika bisa kudu nganyarke saka ISO. Nganyari saka sistem operasi sing padha bakal diaktifake ing sawetara jam sabanjure, nanging isih butuh sawetara dina kanggo mencet tombol kanggo nindakake. Kanggo pangguna Lubuntu 20.04, Lubuntu 22.04 bakal kasedhiya ing Juli, anggere padha milih upgrade saka sistem operasi sing padha. Jinis mlumpat iki ora aktif nganti ngeculake nganyari titik pisanan, lan Lubuntu 22.04.1 bakal teka sawetara dina sadurunge Agustus.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Jose ngandika

    Lubuntu 22.04 ISO minangka salah sawijining sing pertama amarga padha wiwit 19 April.

  2.   jose ngandika

    Miturut cara, iku isin ora metu karo LXQT 1.1 utawa ing paling 1.0, kang wis sawetara sasi.