Alat Refracta: Kepiye carane nginstal toolkit iki?

Alat Refracta: Kepiye carane nginstal toolkit iki?

Alat Refracta: Kepiye carane nginstal toolkit iki?

Minangka kita janji ing artikel sadurunge ing Distribusi Refracta GNU/Linux, ing kirim iki kita bakal delve teknis menyang set pinunjul saka pribadi dikenal minangka "Alat Refrakt".

Sing, uga wis, wis diterangake sadurunge, nduweni tujuan kanggo ngidini lan nggampangake manawa pangguna rata-rata Distribusi GNU/Linux bisa ngatur instalasi lan nggawe Live-CD utawa Live-USB saka sistem operasi sampeyan saiki. Tanpa dilalekake alat kasebut padha janji bakal bisa ing paling sistem adhedhasar Debian utawa Devuan, lan malah Ubuntukaro gaweyan sethitik. Kaya sing bakal kita deleng ing ngisor iki.

Refracta: Distro menarik sing dirancang kanggo pangguna omah

Refracta: Distro menarik sing dirancang kanggo pangguna omah

Nanging, sadurunge miwiti kirim iki babagan set alat sing dikenal minangka "Alat Refrakt", disaranake sampeyan banjur njelajah ing kirim gegandhengan sadurunge:

Refracta: Distro menarik sing dirancang kanggo pangguna omah
Artikel sing gegandhengan:
Refracta: Distro menarik sing dirancang kanggo pangguna omah

Refracta Tools: Nggawe GNU/Linux Distro sampeyan dhewe

Refracta Tools: Nggawe GNU/Linux Distro sampeyan dhewe

Kepiye cara ndownload, nginstal lan mbukak Alat Refracta?

download

Kanggo miwiti tutorial iki, kita bakal nggunakake, kaya biasane, ing Respin (Gambar asli seko) Miracle OS GNU/Linux, sing adhedhasar MX Linux 21 (Debian 11), lan saiki aku wis selaras minangka Ubuntu 23.04 (Lunar Lobster). Lan bab pisanan sing kudu kita lakoni yaiku download file nderek saka situs web saka Alat Refract ing SourceForge:

  • live-boot_20221008~fsr1_all.deb
  • live-boot-initramfs-tools_20221008~fsr1_all.deb
  • urip-boot-doc_20221008~fsr1_all.deb
  • refractainstaller-gui_9.6.4_all.deb
  • refractainstaller-base_9.6.3_all.deb
  • refractsnapshot-gui_10.2.12_all.deb
  • refractsnapshot-base_10.2.12_all.deb
  • refractainstaller-gui_9.6.0_all.deb
  • refracta2usb-2.4.3.deb

Pasang

Sawise file wis diundhuh ing folder undhuhan, kaya biasane lan disenengi saben wong, sing isih ana yaiku nglakokake ing ngisor iki ing Terminal (konsol) sing wis dibukak utawa ana ing dalan folder Unduh:

Nggunakake perintah apt

sudo apt install ./*.deb

Nggunakake perintah dpkg + apt

sudo dpkg -i *.deb
sudo apt install -f

Mlaku

Wis diinstal alat, lan ndandani kesalahan ketergantungan ing proses instalasi, kita bisa wis mbukak lan nyoba, kanggo rasa lan kabutuhan saben wong, padha liwat menu aplikasi. Kaya sing bisa dideleng ing gambar ing ngisor iki:

Kaelokan

Screenshot 1

Screenshot 2

Alat Refract - 1

Alat Refract - 2

Alat Refract - 3

Alat Refract - 4

Alat Refract - 5

Wigati: Ing kasus pribadi, aku mung kudu ngganti printah eksekusi trabasan Refracta Live USB Installer kanggo miwiti kanthi bener. Lan owah-owahan ing ngisor iki:

urutan eksekusi asli

xterm -hold -fa mono -fs 11 -e echo "Run refracta2usb from a root terminal. (But not this one.)"

Urutan eksekusi sing diowahi

sudo refracta2usb
ExTix Deepin 23.4 Live: Versi adhedhasar Deepin 2 Alpha 2
Artikel sing gegandhengan:
ExTiX Deepin 23.4 Live: Versi adhedhasar Deepin 23 Alpha 2

Spanduk abstrak kanggo kirim

Resumen

Ing cendhak, iki pesawat saka technical utawa sistem pribadi disebut "Alat Refrakt" tanpa mangu, lan minangka dituduhake dening nggunakake ing Distribusi Refracta GNU/Linux, kaya ing njaba, ing Distribusi ExTiX Deepin 23.4, minangka alternatif sing cocog kanggo sing pengin ngatur nggawe GNU/Linux Distro utawa Respin (Snapshot) sampeyan dhewe, saka sistem operasi Debian/Ubuntu sampeyan saiki. Kanggo liyane, mung download lan nyoba kanggo ndeleng cara kerjane kanggo saben tujuan kasebut.

Pungkasan, elinga nuduhake informasi sing migunani iki karo wong liya, saliyane ngunjungi omah kita «Situs web» kanggo sinau luwih akeh konten saiki, lan gabung karo saluran resmi kita Telegram kanggo njelajah warta liyane, tutorial lan nganyari Linux. Kulon grup, kanggo informasi luwih lengkap babagan topik dina iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.