Sawetara editor audio kanggo Linux

Kita nyebutake sawetara editor audio kanggo Linux


Ing Ubunlog, kita biasane nggawe dhaptar kanthi nyusun macem-macem judhul piranti lunak sing dipilih saka macem-macem pilihan sing kasedhiya. Pancen ana sawetara sektor sing rame, nanging ing liyane, kekurangan kasebut nyurung semangat. Wektu iki kita bakal ngomong babagan sawetara editor audio kanggo Linux.

Kolegaku Pablinux, sing luwih ngerti babagan topik kasebut tinimbang aku, mikir sing Ora ana alternatif ing tingkat solusi proprietary. Minangka non-profesional aku mung bisa ngomong sing, kanggo kabutuhan winates, sembarang alternatif iki cukup.

Sawetara editor audio kanggo Linux

Senajan ing teori prabédan antarane editor audio lan workstation audio cetha, ing laku nggunakake siji utawa istilah liyane katon kaya pilihan pangembang.. Ing kertas, editor audio mung kudu diwatesi kanggo nglereni lan nempel swara nalika stasiun uga ngidini ngrekam, ngolah, nyampur lan nglebokake efek. Ing kirim iki, kita bakal nggunakake definisi sing dipilih dening pangripta kanggo saben aplikasi.

Sejarah pangolahan audio komputer kudu dilacak maneh ing pungkasan taun 70-an, nalika program dikembangake sing kudu disambungake menyang osiloskop kanggo ndeleng bentuk gelombang. Program iki bisa ngowahi swara sing disimpen ing hard drive lan nambah sawetara efek.

Kanthi tekane Mac, Soundedit muncul ing taun 1986, sing katon minangka sing pisanan nggunakake antarmuka grafis. Aplikasi iki direkam, diowahi, diproses lan diputer swara digital

Pangguna Linux kudu ngenteni nganti 1999 nalika program sing kita kenal saiki minangka Audacity dirilis.

audacity

Iki minangka editor audio sumber terbuka sing paling misuwur lan kasedhiya kanggo Windows, Linux lan Mac.

Saiki ana ing sangisore payung Muse Group, perusahaan sing ngembangake macem-macem produk kanggo produksi musik, sanajan program kasebut bisa didownload kanthi gratis lan tanpa tambahan saka web saka proyek. Distribusi Linux biasane kalebu ing repositori.

Sawetara fitur Audacity yaiku:

  • Multitrack.
  • Ngidini sampeyan ngrekam audio saka macem-macem sumber.
  • Ngimpor file audio lan audio saka video.
  • Generator swara.
  • Generator irama.
  • Cut lan tempel file.
  • Ngilangi swara.
  • Manual lengkap

mhWaveSunting

Aplikasi iki sing bisa ditemokake ing repositori utawa ing toko saka Flathub, nduweni manajemen memori sing efisien nalika nyunting, nglereni utawa nempel file. Sawetara fitur kasebut yaiku:

  • Puter maneh ing kacepetan beda.
  • Reproduksi sampel.
  • Pamilihan bagean file nggunakake mouse.
  • Ganti otomatis bagean sing dipilih kanthi bisu.
  • Dhukungan efek LADSPA
  • Pangaturan volume.
  • Konversi saka stereo menyang mono lan kosok balene.
Editor Audio Tenacity

Editor audio Tenacity muncul saka ora setuju antarane pangembang komunitas kanthi dalan sing diikuti Audacity. Jeneng proyek anyar teka saka voting ing 4chan.

Tenacity

Nalika Muse njupuk Audacity, dheweke ora duwe ide sing luwih apik tinimbang kalebu alat ngawasi (praktik umum ing industri piranti lunak). Bisa dipateni, lan nyatane, versi sing kalebu ing repositori dikompilasi tanpa alat kasebut. Nanging, yen ana keraguan, sawetara pangembang komunitas mutusake kanggo misahake lan nggawe garpu. Mangkono uga Tenacity lair.

kasedhiya kanggo Windows lan Linux (Repositories lan Flathub) editor iki nduweni fitur ing ngisor iki:

  • Ngrekam saka piranti nyata lan virtual.
  • Ekspor lan impor kabeh format sing didhukung dening FFmpeg.
  • Dhukungan kanggo audio 32-bit ngambang (Format iki nawakake jangkauan dinamis sing luwih akeh, ngidini sampeyan njupuk swara sing dhuwur banget lan sithik banget tanpa distorsi utawa ilang kualitas)
  • Dhukungan Plugin
  • Iki ngidini nggawe skrip ing sawetara basa pamrograman open source sing paling umum.
  • Editor multitrack.
  • Ndhukung panggunaan karo keyboard lan maca layar.
  • Alat kanggo pangolahan sinyal.
  • Manual.

Mesthi wae, kanthi dhaptar mini iki, kita ora bakal kesel judhul sing kasedhiya kanggo Linux lan ora bakal kekurangan kesempatan kanggo ngrampungake.


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.