Teks Sublime 2, alat sing apik kanggo Ubuntu

Teks Sublime 2, alat sing apik kanggo Ubuntu

Distribusi kasebut beda-beda lan akeh kalebu sistem operasi sing ditinggalake amarga ana sebab. Kaluhuran lan ciri khas sing apik ubuntu yaiku supaya platform bisa adaptasi karo kahanan apa wae. Kanggo kahanan apa wae kayata duwe sistem operasi sing bakal nggawe lan nggawe program.

Piranti apa sing kudu dakprogram?

Ana macem-macem program lan paket ing ubuntu kanggo gawe jadwal. Sampeyan duwe conto sing apik ing Synaptic ing ngendi sampeyan bisa menehi tandha topik pamrograman lan kabeh paket bakal ditampilake.

Salah sawijining alat sing paling apik kanggo program yaiku nggunakake IDE, program sing ngatur file lan ngidini kita nyunting, nyusun lan mbukak program dhewe sing digawe ing lingkungan sing aman.

El kene par keunggulan karo sistem Open Source es Netbeans, a kene sing ngatur kanthi apik lan mbantu nggawe program ing macem-macem basa pamrograman. Siji-sijine syarat program iki yaiku sing ana plugin jawa wis diinstal kanthi apik lan dianyari.

Saiki ana IDE liyane sing lagi rame ing jagad pemrograman, Sublime text 2, editor kode sing menarik banget sing ngidini sampeyan program ing sawetara basa luwih saka Netbeans.

Sublime text 2 Kasedhiya sawetara manfaate liyane sing menarik banget kanggo urip saben dinane. Salah sijine yaiku pilihan portabilitas. Sublime text 2 yaiku kanggo Windows, MAC lan GNU / Linux saliyane iku ana versi portebel kasedhiya ing pen drive.

Beda karo IDE liyane, Sublime text 2 Konsentrasi kabeh kustomisasi lan konfigurasi ing siji file, dadi nalika nyalin file iki lan nempelake ing sistem liyane, kita bakal duwe lingkungan sing padha, unsur sing banget dihargai karo irama pangembangan aplikasi.

Apa kekurangan Teks Luhur 2?

Saka program iki, aku bakal menehi rong kekurangan sing cukup penting, nanging biasane bisa diatasi. Sing pertama yaiku ora Open Source. Nduweni lisensi sing dibayar, nanging regane paling mokal ing jagad pangembang iki, sawetara Euros 39. Nanging yen sampeyan pengin ngevaluasi produk, kita bisa nginstal lan nggunakake kanthi fungsi lan kanthi gratis.

Kelemahan nomer loro yaiku cara instalasi ing ubuntu. Beda karo program liyane, ing Sublime text 2 ora ana paket deb sing bisa dipasang. Dheweke nawakake paket kanggo nyusun lan nginstal nanging adoh saka pangguna anyar utawa menengah.

Nanging kepiye cara nginstal Sublime Text 2 ing Ubuntu?

Instalasi kaya sing wis dikomentari, kita duwe paket karo sumber sing sawise dikompilasi, kita bisa nginstal ing sistem. Sanajan kita uga bisa nginstal liwat repositori sing, sanajan nawakake versi sing rada kurang stabil, yen bisa duwe program kanthi cara sing gampang. Kanggo nindakake iki, kita mbukak terminal lan nulis

sudo add-apt-repository ppa: webupd8team / sublime-text-2

sudo apt-get update

sudo apt-get nginstal teks luhur

Kanthi iki kita bakal nginstal IDE lan bisa digunakake kanthi lengkap, kita bakal nemokake ing menu saka Unity lan kita uga bisa jangkar ing dermaga.

Mengko aku bakal mulang sampeyan carane ngowahi program kanthi migunani, nanging nalika sampeyan bisa muter sawetara setelan.

Informasi luwih lengkap - Synaptic minangka manajer debianit ing Ubuntu , Gedit, prosesor utawa editor kode?,

Sumber - Sugeng Ubuntu


3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   David gomez ngandika

    Dadi, penting kanggo njlentrehake manawa Teks Sublime dudu IDE pemrograman. Iki minangka editor teks kanthi fitur sing apik banget kanggo pangembang lan malah ngidini kompilasi lan eksekusi kode ing sawetara basa.

  2.   F. Javier Carazo Gil ngandika

    Kayane kita kabeh wis setuju, sing liyane aku entuk warta ing Hispanik Linux http://www.linuxhispano.net/2013/04/02/instalar-sublime-text-en-ubuntu/ sanajan aku kudu ngakoni, sampeyan menehi luwih akeh konten. Pungkasane, apa sing kedadeyan yaiku Sublime minangka sumber tertutup, nanging paling ora, aku nggawe gaweyan luwih gampang lan aku bakal ujar manawa prestasine luwih apik tinimbang Geany ing Gnome lan XFCE.

    1.    Daniel Morales ngandika

      Saiki aku duwe Sublime Text 2 ing desktop, ya, versi Gratis.
      Nggawe prosesor kode paling apik sing wis dak coba.