Ubuntu 18.04 tekan pungkasan siklus urip, kajaba sampeyan nggunakake versi utama

Roso saka Ubuntu 18.04

Kurang luwih telung taun kepungkur, Canonical ngluncurake kulawarga kasebut Kancing Bionik sistem operasi sampeyan. Wis tekan wulan April 2018, mula versi utama diarani Ubuntu 18.04 lan sisa rasa nambah nomer sing padha kanggo jenenge dhewe-dhewe. Kaya rilis taun April sing cacahé padha, iki versi LTS, sing artine didhukung luwih suwe, nanging ora kabeh rasa didhukung sajrone limang taun.

Dhukungan limang taun mung kanggo versi utama, yaiku sing digunakake GNOME lan jenenge mung Ubuntu. Sisane, Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu, Ubuntu MATE, Ubuntu Budgie, Ubuntu Studio lan Ubuntu Kylin didhukung sajrone telung taun, mula ing Mei 2021, dheweke wis tekan pungkasan siklus urip. Nganyari paling anyar kanggo dheweke yaiku 18.04.5, Agustus 2020, nanging isih nampa paket lan tambalan anyar nganti 30 April.

Ubuntu 18.04 bakal terus didhukung. Sisane kudu nganyari

Pangguna sing isih nggunakake rasa Ubuntu 18.04 Bionic Beaver saiki kudu nganyari. Secara pribadi, aku nyaranake nggawe cadangan file penting lan nindakake instalasi sing resik, amarga ana kemungkinan wong nggunakake versi 32-bit, ora ndhukung maneh, lan ana sawetara rasa sing malah wis ngowahi lingkungan grafis, kayata Ubuntu Studio, sing nggunakake KDE Plasma, lan Lubuntu, menyang LXQt.

Minangka versi sing bakal diinstal, yen digunakake LTS, sing logis yaiku mikir manawa dhukungan Jangka Panjang liyane luwih disenengi, mula sing bakal fokus yaiku Fossa Fokus (20.04). Yen sampeyan arep nggunakake rilis paling anyar, yaiku 21.04 sing teka mung rong minggu kepungkur. Saka ngendi aku ora bakal ngunggah saka Ubuntu 18.04, versi utama, amarga Hirsute Hippo kayane versi transisi luwih saka biasane, nanging Ubuntu bakal terus ngrasakake dhukungan sajrone rong taun maneh. Pilih sing sampeyan pilih, iku kudu nganyari saiki.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.