SDK Mobile Ubuntu: Cara Nggawe Aplikasi.

Gawe aplikasi nganggo Ubuntu Mobile SDK

Sawetara minggu kepungkur, kita wis crita babagan minat sing gedhe Kanonis, perusahaan saka ubuntu, kabukten karo piranti anyar kaya smartphone lan tablet. Ing pungkasan taun iki, kemungkinan piranti karo versi Ubuntu dicocogake karo ponsel lan tablet sing dilebokake ing pasar.

Kangge, Canonical nyedhiyakake kasedhiya sawetara seri kanggo kita supaya bisa main karo sistem operasi anyar uga tes. SDK kanggo aplikasi aplikasi utawa program kanggo sistem operasi iki.

Apa sing diarani SDK lan kepiye cara nggawe aplikasi?

SDK minangka paket gedhe sing ngemot standar, program, file, perpustakaan, lsp. Kabeh sing dibutuhake kanggo nggawe program lan digawe saka sdk bisa digunakake ing Sistem Ubuntu.

Canonical dudu sing pertama nggunakake SDK, liyane, kaya Google utawa Java, dheweke duwe duweke dhewe SDK sing mbantu kita ngembangake aplikasi ing Java lan Android.

Dadi minangka langkah pertama, yen pengin nggawe aplikasi kanggo iki platform smartphone anyar, yaiku wis diinstal SDK Ubuntu ing IDE utama kita.

Kepiye cara nginstal SDK Ubuntu ing sistemku?

Instalasi sdk rada repot amarga ora katon ing repositori kita, paling ora ing versi 12.10, kaya ing versi 13.04 sing wis katon (bakal logis). Dadi kita mbukak terminal lan nulis

sudo add-apt-repository ppa: canonical-qt5-edgers / qt5-proper

sudo add-apt-repository ppa: ubuntu-sdk-team / ppa

sudo apt-get update

sudo apt-njaluk nginstal ubuntu-sdk notepad-qml

Printah pertama nambahake gudang babagan pangembangan qt5 menyang repositori, yaiku perpustakaan lan program kanggo ngembangake aplikasi kanthi QT5, ing GNU / Linux lan ing ubuntu Ana telung jinis perpustakaan: QT, GTK lan EFL. Sing paling akeh digunakake yaiku sing pertama lan nalika Qt opo iku "disponsori"(Kanggo nyelehake kanthi cara sing cendhak lan ora rumit) dening KDE, toko buku GTK Dheweke kanggo Gnome. Prentah nomer loro nambahake gudang ing Kanonis ing ngendi kita nemokake sdk lan printah pungkasan nginstal sdk uga program sing bisa digunakake kanggo nulis kode aplikasi.

Cara iki minangka sing disaranake ubuntu, nanging aku uga bakal nggunakake lingkungan QtCreator, IDE sing kuat banget, gampang lan gampang digunakake kanggo pemula pamrograman. QtCreator sampeyan nemokake ing Pusat Software Ubuntu.

Hello World App

Saiki kita mbukak QtCreator lan kita menehi proyek anyar, katon ing layar iki

Gawe aplikasi nganggo Ubuntu Mobile SDK

Kita milih aplikasi html5 banjur klik "milih”, Sawise iki kita nemtokake endi sing bakal disimpen proyek kasebut lan klik sabanjure

Gawe aplikasi nganggo Ubuntu Mobile SDK

ing layar ing ngisor iki nganti rampung kaya sing ditampilake ing gambar.

Gawe aplikasi nganggo Ubuntu Mobile SDK

Gawe aplikasi nganggo Ubuntu Mobile SDK

Sawise rampung, kode proyek ditampilake, sing isih dadi kaca html sing gampang, sing nggawe perkara luwih gampang amarga basa sing gampang. Saiki kita ganti menu → build → Run lan proyek utawa aplikasi bakal mbukak.

Gawe aplikasi nganggo Ubuntu Mobile SDK

Kepiye sampeyan ndeleng ing Hello World iku gampang banget. Suwe-suwe kita bakal mulang opsi liyane kanggo aplikasi program lan nggawe luwih rumit. Salam.

Informasi luwih lengkap - Ubuntu kanggo seluler bisa didownload wiwit 21 Februari,

Sumber - Pusat Pangembangan Ubuntu


2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Felix Manuel Brito Amarante ngandika

    Aku pengin ndeleng sawetara kode ing postingan sabanjure. Aku menehi 5 poin kanggo warta kasebut. 😀

  2.   Jhonatan Bazaldua Oliva ngandika

    Kepiye aku durung bisa nindakake iki, amarga menehi kesalahan kaya iki ...

    : -1: kesalahan: ora bisa nemokake -lsqlite3
    : -1: kesalahan: ora bisa nemokake -lgstinterfaces-0.10
    : -1: kesalahan: ora bisa nemokake -lxml2

    ing antarane liyane muga-muga sampeyan bisa nulungi aku. Salam lan Thanks ...