Versi anyar Linux Mint 20.2 wis dirilis

Sawise pirang-pirang wulan pembangunan peluncuran saka versi anyar distribusi Linux populer «Linux Mint 20.2"Nalika pangembangan terus karo basis" Ubuntu 20.04 LTS ".

Lan ing versi anyar iki sing ditampilake Linux Mint 20.2 salah sawijining novelitas utamane yaiku versi anyar saka Cinnamon 5.0 lingkungan desktop kalebu, versi sing dirilis sawetara minggu kepungkur lan desain lan organisasi kerja ngenalake komponen kanggo nglacak konsumsi memori.

Kajaba iku uga setelan kasedhiya kanggo nemtokake konsumsi memori maksimum sing diidini dening komponen saka desktop lan nyetel interval kanggo mriksa status memori. Yen watesan iki wis ngluwihi, proses latar mburi Kayu manis urip maneh kanthi otomatis tanpa kelangan sesi lan tetep mbukak windows aplikasi.

Ing versi anyar Linux Mint 20.2, cara kanggo miwiti screensaver wis dirancang maneh- Tinimbang terus dienggo ing latar mburi, proses nyimpen layar saiki diwiwiti mung yen perlu nalika ngaktifake kunci layar. Pangowahan kasebut bisa ngasilake 20 nganti atusan megabyte RAM. Kajaba iku, screen saver saiki mbukak jendhela serep tambahan ing proses kapisah sing ngidini sampeyan mblokir kebocoran mlebu lan pembajakan sesi sanajan screen saver gagal.

Ing pangatur file, Nemo nambahake kemampuan nggoleki ing konten filekalebu kombinasi telusuran konten karo telusuran jeneng file lan ing mode panel dobel, hotkey F6 diterapake kanggo ngoper panel kanthi cepet.

El manager nganyari uga ndhukung instalasi otomatis kanggo rempah-rempah lan paket kanthi format Flatpak, saliyane wis dimodernisasi kanggo meksa paket distribusi supaya tetep dianyari. Panliten kasebut nuduhake manawa mung udakara 30% pangguna sing nginstal update kanthi tepat wektu, kurang saka seminggu sawise diterbitake. Metrik tambahan wis ditambahake ing distribusi kanggo netepake relevansi paket menyang sistem, kayata pirang-pirang dina wiwit nganyari pungkasan diterapake.

Kanthi gawan, manajer nganyari bakal nuduhake pangeling yen kasedhiya nganyari luwih saka 15 dina tanggalan utawa 7 dina kerja ing sistem. Mung nganyari kernel lan kerentanan sing dietung. Sawise nginstal pembaruan, tampilan notifikasi dipateni sajrone 30 dina, lan nalika notifikasi ditutup, peringatan ing ngisor iki bakal ditampilake sawise rong dina. Sampeyan bisa mateni layar peringatan ing setelan utawa ngganti kriteria kanggo nampilake pangeling.

Pangowahan utama liyane sing misuwur ing Linux Mint 20.2 yaiku Warpinator wis apik kanggo ngganti file ing antarane rong komputer ing jaringan lokal, wiwit nambahake kemampuan kanggo milih antarmuka jaringan kanggo nemtokake jaringan sing bakal diwenehake, uga konfigurasi sing ditrapake kanggo transfer data sing dikompres. Aplikasi seluler wis dikembangake sing ngidini ngganti file karo piranti adhedhasar platform Android.

Saliyane, pangembangan terus-terusan kanggo aplikasi sing dikembangake minangka bagean saka inisiatif X-Apps, sing tujuane nggabungake lingkungan piranti lunak ing edisi Linux Mint adhedhasar desktop sing beda, uga kasebut. Xviewer saiki duwe kabisan ngaso slide show ckanthi spasi lan nambah dhukungan kanggo format .svgz, saliyane ing panampil dokumen, tampilan anotasi ing file PDF diwenehake ing sangisore teks lan kemampuan kanggo nggulung dokumen ditambahake kanthi mencet bilah spasi, ditambahake opsi anyar kanggo nyorot spasi ing editor teks lan mode penyamaran wis ditambahake menyang pangurus aplikasi web.

Pungkasane, dhukungan sing luwih apik kanggo printer lan scanner uga misuwur. Paket HPLIP wis diupdate dadi versi 3.21.2 lan paket ipp-usb lan waras-airscan anyar wis dianyari lan kalebu.

Entuk Linux Mint 20.2

Kanggo sing pengin bisa entuk versi anyar iki, bisa uga bisa saka situs web resmi, link kasebut. Sampeyan uga kudu ngerti manawa Linux Mint ditawakake kanthi lingkungan MATE 1.24 kanthi bobot 2GB, Cinnamon 5.0 kanthi bobot 2 GB lan Xfce 4.16 kanthi bobot 1.9 GB.

Linux Mint 20 diklasifikasikake minangka rilis Dhukungan Jangka Panjang (LTS), kanthi update bakal diluncurake nganti 2025.


3 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raul ngandika

    Kernel ora dianyari, sing sejatine aku ngarep-arep luwih saka versi iki

  2.   kakotes ngandika

    Luwih-luwih padha lan akeh sing padha, umume barang-barang anyar sing ora ana gunane, sing diterjemahake dadi distro sing luwih akeh maneh lan mula saya alon. Sampeyan nginstal lan sampeyan duwe wektu sing apik nalika instal meh setengah distro. Mint dudu kaya biyasane, tinimbang nggarap luwih cepet, kinerja lan kernel sing luwih anyar, kosok baline, aku tambah akeh lan mula aku nindakake apa-apa. Saiki xubuntu menehi ewonan giliran menyang Mint.

  3.   kakitsdelabuens ngandika

    Luwih-luwih padha lan akeh sing padha, umume barang-barang anyar sing ora ana gunane, sing diterjemahake dadi distro sing luwih akeh maneh lan mula saya alon. Sampeyan nginstal lan sampeyan duwe wektu sing apik nalika instal meh setengah distro. Mint dudu kaya biyasane, tinimbang nggarap luwih cepet, kinerja lan kernel sing luwih anyar, kosok baline, aku tambah akeh lan mula aku nindakake apa-apa. Saiki xubuntu menehi ewonan giliran menyang Mint.