Паблинукс

Lубител на практично секаков вид на технологија и корисник на сите видови оперативни системи. Како и многумина, и јас започнав со Виндоус, но никогаш не ми се допадна. Првиот пат кога го користев Ubuntu беше во 2006 година и оттогаш секогаш имав барем еден компјутер кој работи на оперативниот систем на Canonical. Се сеќавам со задоволство кога го инсталирав Ubuntu Netbook Edition на лаптоп од 10.1 инчи и уживав во Ubuntu MATE на мојот Raspberry Pi, каде што пробувам и други системи како Manjaro ARM. Во моментов, на мојот главен компјутер има инсталирано Kubuntu, што, според мое мислење, го комбинира најдоброто од KDE со најдоброто од базата Ubuntu во истиот оперативен систем.

Паблинукс напиша 1502 статии од февруари 2019 година