Linux Mint наспроти Ubuntu

Се соочуваме со Linux Mint vs Ubuntu: брзина, интерфејс, лесна употреба, програми, кој е подобар и со кој ни останува? Пронајди!

Цртичка

Што е цртичка?

Цртичка е важен елемент за кој треба да знае секој корисник на Ubuntu, како и дека е голема непозната за најпознатите почетници на Ubuntu.

HUD 2.0, многу поцелосна алатка

Зад HUD прикажан во рекламата за Ubuntu за таблети е одлична работа. Посебно внимание се посветува на препознавањето на говорот.

Рестартирање на единството

Понекогаш Единството почнува да се однесува непостојано или бавно; За да се вратите во нормала, треба да го рестартирате Unity со соодветната команда.

Школка од гном

Единство или Гном Шел?

Ова е гостинска објава напишана од Дејвид Гомез од светот според Линукс. Вчера беше ослободен Ubuntu 11.04 Natty ...