импресионира лого

Создадете ваш албум со Impress

Ние ви покажуваме како да го направите вашиот албум со Impress во три лесни чекори, благодарение на функционалноста што ја вклучува оваа програма LibreOffice.

екофонт

Заштедувате мастило на Linux

Ние ве учиме да заштедувате мастило со секој документ што го печатите во Linux користејќи го бесплатниот и бесплатен фонт EcoFont.

Фотошоп CC на Убунту

Како да инсталирате Photoshop CC на Ubuntu

Не сте уморни од тоа да мора да бидете ограничени на користење на Gimp за уредување на слики? Овде ќе ве научиме како да користите Photoshop CC во Убунту.

Фрлач за убиство на апликација во Убунту 16.04

Совет: креирајте свои фрлачи во Ubuntu и Unity

Единството донесе многу добри работи во Убунту, но отстрани други, како што е можноста за создавање фрлачи. Тука ви покажуваме како да го направите тоа во Единство.

Како да гледате ДВД во Убунту

Мало упатство за тоа како да можете да гледате комерцијално ДВД во Убунту без да имате потреба од програми за плаќање или специфични конфигурации.

Стар лаптоп

5 чекори за да го забрзате вашиот Ubuntu

Мал водич со чекори за забрзување на вашиот Ubuntu без да мора да го менувате хардверот или да бидете компјутерски гуру кој го препишува целиот наш Ubuntu.

Слика на „доки“

Како да инсталирате Docky на Ubuntu

Туторијал во кој ви покажуваме како да го инсталирате Docky фрлачот во Ubuntu, апликација со мала потрошувачка на ресурси и со голема конфигурација

Банер за defrag на Linux

Како да се дефрагментира во Linux

Ние претставуваме водич за извршување на дефрагментација на вашите компјутери и со тоа да добиеме подобри перформанси на вашиот Linux систем.

Десктопот на Ubuntu нема да се вчита.

Како да инсталирате повторно во графичката околина на Ubuntu кога работната површина нема да се вчита

Ние ви покажуваме како повторно да ја инсталирате графичката околина на Ubuntu кога сесијата не се вчитува и не можеме да направиме ништо друго освен да ја видиме позадината на работната површина.

тор убунту

Како да поставите Tor јазол во Убунту

Со конфигурирање на Tor јазол ќе помогнеме да се подобри сообраќајот на оваа мрежа што ни овозможува да ја задржиме анонимноста при прелистување на Интернет.

лого на јава

Како да инсталирате Java во Ubuntu

Инсталирањето на Java во Ubuntu не е толку едноставно и едноставно како што треба, но со овие упатства можеме да го постигнеме за неколку минути.

Како да инсталирате екстензии во цимет

Мал туторијал за тоа како да инсталирате екстензии на работната површина на Циметот, користејќи ја официјалната веб-страница на работната површина, која има директориум за екстензии

Променете ги иконите LibreOffice

Променете ги иконите LibreOffice

Упатство за тоа како да ја смените темата на иконите во нашиот LibreOffice за да ја прилагодите. Прв пост во серијалот посветен на LibreOffice и нејзината продуктивност

Силфид, лесен менаџер за е-пошта

Силфид, лесен менаџер за е-пошта

Упатство за Силфид, моќен менаџер за пошта што троши малку ресурси, идеален за постари машини и оние кои сакаат само да читаат пошта.

Скот, слики од екранот од конзолата

Скотот е алатка за Linux која ни овозможува да фотографираме слики од екранот од конзолата. Ние ја објаснуваме неговата употреба и некои од неговите опции.

3 начини да инсталирате KDE на Ubuntu 13.04

Ако сте корисник на Ubuntu 13.04 и сакате да ги тестирате работните простори и апликациите на KDE, можете да инсталирате KDE на Ubuntu со едноставна команда.

Aerosnap, корисна функција за Лубунту

Aerosnap, корисна функција за Лубунту

Упатство за тоа како да ја активирате функцијата Aerosnap во верзии пред Lubuntu 13.04 за да ги дистрибуирате нашите прозорци на работната површина Lxde.

Feedly, читач на RSS на нашата работна површина

Feedly, читач на RSS на нашата работна површина

Интересна статија за тоа како да ја инсталирате апликацијата Feedly на нашата работна површина на Unity и на тој начин да можете да уживате во овој моќен читач на RSS на нашиот компјутер

Уредете ги менијата во Убунту

Уредете ги менијата во Убунту

Мал туторијал за тоа како да ги менувате контекстуалните менија во нашето Убунту со користење на Наутилус преку апликацијата за управување со датотеки, активности на Наутилус.

Дополнителни додатоци за Лубунту

Дополнителни додатоци за Лубунту

Упатство за инсталирање на дополнителни програми во Lubuntu што значително го подобрува. Тоа е затворена листа како и во додатоците со ограничен убунту на Убунту.

Совети и трикови на LibreOffice

Совети и трикови на LibreOffice

Упатство што собира и коментира за најкористените совети и трикови за подобрување на секојдневната употреба на LibreOffice на нашиот систем Убунту.

VNC, неговата употреба во Убунту

VNC, неговата употреба во Убунту

Влезете како да го конфигурирате нашиот систем да користи vnc програми и да управува со работната површина во Ubuntu од далечина, без потреба од тоа физички

ИП-адресата во Убунту

ИП-адресата во Убунту

Влезете на IP-адресата во Убунту и воопшто за да можете да комуницирате и да ги знаете врските на нашиот тим со светскиот роман, на Интернет.