Фондацијата Mozilla продолжува да опаѓа

Mozilla продолжува надолу

Mozilla продолжува надолу, нејзиниот водечки производ има се помалку корисници и ги откажува и одложува услугите.

Новата верзија на Scribus носи одлични вести

Објавен Scribus 1.6.0

На првиот ден од годината беше објавен Scribus 1.6.0, долгоочекуваната верзија на симболичниот креатор на десктоп публикации со отворен код.

Ричард Сталман признал дека има не-Ходкинов лимфом

Ричард Сталман се бори со ракот

Пред неколку дена се дозна дека Ричард Сталман се бори со ракот. Основачот на движењето за слободен софтвер има не-Ходкинов лимфом

Lubuntu 23.04 Beta: Објавен е!

Lubuntu 23.04 Beta: Објавен е!

Најавата за достапноста на новата бета верзија на Lubuntu, односно Lubuntu 23.04, беше дадена на последниот ден од март 2023 година.

Crossover

CodeWeavers CrossOver 21.2 е тука

Пристигна верзијата 21.2 на софтверот CodeWeavers CrossOver, платеното WINE за мајчин софтвер Windows

Преклопување @ home-Covid-191

Nvidia нè замолува да се придружиме на Folding @ home за да се бориме против Коронавирус користејќи ги нашите графички картички

Nvidia издаде покана до сите свои корисници да имаат предвид дека можете да ја позајмите моќта на вашата графичка картичка за да помогнете во борбата против ...