Лого на рисот

Прелистајте го Интернетот преку терминалот со Lynx

Рисот е веб прелистувач кој, за разлика од најпопуларните, се користи преку терминал, а навигацијата е преку режим на текст. Рисот може да се претвори во привлечна алатка за loversубителите на терминали, па дури и за луѓе кои сакаат да ја максимизираат оптимизацијата.

Krita 4

Инсталирајте ја новата верзија на пакетот за цртање и илустрација на Krita 4.0

Крита е популарен уредник на слики дизајниран како пакет за дигитална илустрација и цртање, Крита е бесплатен софтвер дистрибуиран под лиценцата GNU GPL, тој се базира на библиотеките на платформата KDE и е вклучен во пакетот Калигра.

имгин

imgmin, ја намалува тежината на JPG сликите

Дали имате фотографии со продолжение .jpg на кои сакате да им ја намалите тежината? Ако користите GNU / Linux, имате достапен Imgmin, алатка што работи со терминалот.

Убунту Твик

Збогум на Ubuntu Tweak

Денес ви донесуваме лоши вести. Според Динг ouоу, развивачот на Tweak Tool, тие одлучиле да кажат точка ...

Фотошоп CC на Убунту

Како да инсталирате Photoshop CC на Ubuntu

Не сте уморни од тоа да мора да бидете ограничени на користење на Gimp за уредување на слики? Овде ќе ве научиме како да користите Photoshop CC во Убунту.

Единство 3D лого

Единството 5.3 конечно доаѓа во Linux

Зборуваме за непосредна достапност на уредникот Unity 5.3 на Linux. Покажуваме некои од нејзините новости и објаснуваме како да го инсталирате во Убунту.

pdfmasher

PdfMasher или како да го претворите pdf во epub

Постојат многу алатки што ни овозможуваат да ги трансформираме pdf документите во epub-датотеки, но само PdfMasher ни овозможува да организираме и да избереме во секој процес.

850 бесплатни четки за GIMP

Корисникот и уметник на ГИМП, Васко Александар, сподели со заедницата пакет не помалку од 850 бесплатни четки за популарниот софтвер.