Боди Линукс 4

Bodhi Linux 4 сега е подготвен за преземање

Bodhi Linux 4 е сега достапен. Популарната дистрибуција базирана на Убунту сега е достапна со нови функции на вашата работна површина и Центарот за апликации на Мокса ...

Лого на Linux

Linux Mint 18.1 ќе се вика Серена

Развојот на новата верзија на Linux Mint веќе започна. Значи, новиот Linux Mint 18.1 ќе се вика Серена, име на жената како претходните верзии.

mintboxpro

Нов miniPC MintBox Pro

Се појавува нов модел MintBox со ревидиран хардвер и оперативен систем цимет со нане Linux 18, вклучен како стандард, кој се истакнува по одличното поврзување.

Десктоп за плазма

Како да направите плазма подигање 25% побрзо

Дали вашиот компјутер користи плазма графичка околина и дали е потребно многу време за да се стартува? Во оваа статија ви даваме совети како вашиот компјутер да започне 25% побрзо.

МАТЕ-ХУД

Ubuntu MATE 16.10 нема да донесе MATE HUD

Новата бета верзија на Yakkety Yak за Ubuntu MATE е сега достапна и носи неколку отсуства како што е MATE HUD, MATE дисплејот што ќе пристигне во Ubuntu 17.04 ...

Bodhi Linux

Bodhi 4.0 ќе се заснова на Ubuntu 16.04.1

Програмерите на Bodhi Linux веќе потврдија дека Bodhi 4.0 ќе се базира на Ubuntu 16.04 LTS, верзијата што беше објавена пред скоро три месеци.

Ubuntu MATE 16.10 Alpha 1

Ubuntu MATE 16.10 Alpha 1 сега е достапен

Првиот Ubuntu MATE 16.10 Alpha е сега достапен. Како и остатокот од дистрибуциите на брендот Yakkety Yak, тој официјално ќе пристигне во октомври.

Linux нане 18

Linux Mint 18 е сега достапен

Иако не е официјална, новата верзија Linux Mint 18 сега е достапна за ваша употреба и уживање, верзија што сè уште не е претставена во општеството ...

Нане-Ј

Linux Mint 18 нема да има нова тема

Клем и неговиот тим објавија дека Linux Mint 18 ќе има Mint-Y како тема за работна површина, но нема да биде стандардно во Цимет, туку претходната верзија ...

Ubuntu 16.04

Ова се новостите во Xubuntu 16.04

Xubuntu 16.04 е сега достапен и иако можеби не изгледа така, новата верзија на Xubuntu е исто така верзија LTS со неколку интересни новости ...

училишта за Linux

Објавен училиштата Linux 4.4

Дистрибуцијата на Linux Escuelas достигнува до својата верзија 4.4 и вклучува интересни подобрувања во вклучените пакети и во интерфејсот на вашата работна површина.

UbuntuBSD

UbuntuBSD Beta 3 сега е објавен

UbuntuBSD Beta 3 сега е достапен, верзија што поправа многу грешки, како и ги поддржува конзолите за текст пронајдени во BSD ...

Лого на Linux

Linux Mint 18 ќе се вика Сара

Linux Mint 18 ќе се вика Сара и ќе се заснова на Ubuntu 16.04, следната LTS верзија на Ubuntu. Оваа нова верзија ќе ги донесе со себе Цимет 3.0 и МАТЕ 1.14.

MAXLinux

MAX стигна до верзијата 8

MAX linux е една од дистрибуциите создадени од Заедницата на Мадрид врз основа на Убунту. Оваа дистрибуција достигна верзија 8 со повеќе новости.

Гном Класик

Како да се трансформира Lubuntu во Gnome Classic

Мал туторијал кој се состои од тоа да му даде на Lubuntu изгледот на Gnome Classic или работната површина на Gnome пред неговата верзија 3, со што се смени целата работна површина.

Плазма 5

Плазма 5, што има ново од KDE

KDE објави дека ја издава новата верзија на Plasma. Плазма 5 вклучува подобра поддршка за HD дисплеи, OpenGL и го подобрува неговиот кориснички интерфејс.

Биро за LXQt

LXQt иднината на LXDE и Lubuntu?

Објави за LXQT нова верзија на LXDE која се базира на LXDe, но има библиотеки QT, полесна од употребата на библиотеки GTK во нејзината најнова верзија.

Зорин ОС 8 е тука

Тимот на Zorin OS пред неколку дена ја објави верзијата 8 на Zorin OS Core и Zorin OS Ultimate. Zorin OS 8 е дистрибуција базирана на Ubuntu 13.10.

Како да користите Pepper Flash во хром

Едноставен водич што покажува како се користи Pepper Flash во хром на едноставен начин со додавање на релевантното дополнително складиште.

Canonical сака да се префрли на Ubuntu

Canonical сака да се префрли на Ubuntu

Вести за елементите на Ubuntu што Canonical сака да ги промени и евентуално ги објави следната недела на Самитот за програмери на Ubuntu.

3 начини да инсталирате KDE на Ubuntu 13.04

Ако сте корисник на Ubuntu 13.04 и сакате да ги тестирате работните простори и апликациите на KDE, можете да инсталирате KDE на Ubuntu со едноставна команда.

Aerosnap, корисна функција за Лубунту

Aerosnap, корисна функција за Лубунту

Упатство за тоа како да ја активирате функцијата Aerosnap во верзии пред Lubuntu 13.04 за да ги дистрибуирате нашите прозорци на работната површина Lxde.

Минхен оди во Убунту, а Шпанија?

Минхен оди во Убунту, а Шпанија?

Curубопитни вести за усвојувањето на Убунту од страна на локалната германска администрација во Минхен. Тие ќе го користат Lubuntu заради сличноста со Windows XP

Дополнителни додатоци за Лубунту

Дополнителни додатоци за Лубунту

Упатство за инсталирање на дополнителни програми во Lubuntu што значително го подобрува. Тоа е затворена листа како и во додатоците со ограничен убунту на Убунту.