kde-единство-распоред

Како да се направи KDE плазмата да изгледа како единство?

Со цел да ја трансформираме Плазмата во Единство, ќе користиме алатка што ни ја нуди работната околина на KDE. Едноставно, треба да одиме во менито за апликации и да бараме Поглед и чувство, ќе се појави друга алатка наречена „изглед истражувач“, но тоа го прави не се сеќавам што е изглед и чувство.

Плазма 5

Плазма 5, што има ново од KDE

KDE објави дека ја издава новата верзија на Plasma. Плазма 5 вклучува подобра поддршка за HD дисплеи, OpenGL и го подобрува неговиот кориснички интерфејс.

3 начини да инсталирате KDE на Ubuntu 13.04

Ако сте корисник на Ubuntu 13.04 и сакате да ги тестирате работните простори и апликациите на KDE, можете да инсталирате KDE на Ubuntu со едноставна команда.