Снимка на екранот од World of Warcraft

Најдобри MMORPG за Ubuntu 18.04

Мал водич за најдобрите видео игри MMORPG што можеме да ги најдеме и уживаме за Ubuntu 18.04 без употреба на Steam ...

Linux игри

5 потполно бесплатни игри со поддршка за Linux

Тоа е затоа што подолго време Linux немаше добар каталог на игри и за ова зборувам пред 10 години, каде што ако сакате да уживате во добра титула требаше да извршите многу претходни конфигурации и да чекате сè да работи совршено без какво било назадување.

RetroArch

RetroArch емулаторите на играта сè-во-едно

Ние ве учиме како да инсталирате и конфигурирате RetroArch на вашиот Ubuntu систем и деривати. Со оваа одлична програма ќе можете да уживате во различни типови на емулатори на игри во рамките на една програма, со која ќе можете да создадете голема библиотека на игри на едно место.

Лого на грчеви

Како да добиете Твич на Убунту 17.10

Ние ви кажуваме како да инсталирате Gnome Twitch, неофицијален клиент на Twitch кој работи на Ubuntu 17.10 и Ubuntu Gnome и целосно функционален со услугата за стриминг ...

Емулатор на PPSSPP на Ubuntu

Како да играте игри со PSP на Ubuntu 17.04

Објаснуваме како да го користите и инсталирате емулаторот на видео игри Sony PSP на нашиот Ubuntu 17.04. Практичен начин да имате моќни видео игри

Емулатор Rpcs3

RPCS3: PS3 Игра емулатор на Ubuntu

RPCS3 е емулатор и дебагер со отворен извор, напишан во C ++ за Windows и Linux. Емулаторот е способен за подигнување и играње стотици игри.

0_А.Д.лого

Алфа 22 0 АД е сега достапна

0 АД е стратешка видео игра во реално време. Играта пресоздава некои од најепските битки во античката историја. Опфаќа опфатен период.

Игри за терминалот

Игри за терминал на Убунту

Список на игри за терминалот на Убунту што можете лесно да ги инсталирате и со кои ќе уживате во забавните класици.

Шаховска игра

Играјте игра на шах на Убунту

Мал прирачник за тоа кои програми да ги користите за да играте партија шах во нашето Убунту бесплатно и толку добро со платените верзии.

SteamOS, дистрибуција на вентил

Valve конечно го објави SteamOS, оперативен систем базиран на Linux, чија цел е револуција во индустријата за игри со компјутери во дневната соба.