Ломири

Единството 8 почина; да живее ломири

Ломири. Ова е начинот на кој UBports го преименува во графичкото опкружување што е развиено откако Canonical го напушти единството 8 и конвергенцијата. Ние ви ги кажуваме причините.

UBports Ubuntu Touch OTA-4

Ubuntu Touch OTA-4 RC сега е достапен

Тимот на UBPorts ја објави верзијата RC на Ubuntu Touch OTA-4, верзија која го ажурира оперативниот систем на нашиот мобилен на Ubuntu 16.04 ...

Librem 5 Linux и Ubuntu Phone

Linux Librem 5 ќе биде компатибилен со Ubuntu Phone

Librem 5 Linux, смартфонот креиран за Linux ќе има верзија со Ubuntu Phone или поточно, може да се купи со Ubuntu Touch како оперативен систем, а не Android како многу тековни уреди ...

Убунту Телефон

Canonical исто така поддржува UBPorts

Canonical неодамна донираше паметни телефони со Ubuntu Phone на проектот UBports, како и овој проект објави верзија на Unity 8 и верзија на Ubuntu Phone за познатиот Moto G 2014 ...

Nexus на Google 6

Nexus 6 веќе има свој Ubuntu Phone rom

Nexus 6 веќе има неофицијална верзија на Ubuntu Phone, иако не работи толку добро како што сакаат неговите сопственици и fansубителите на Ubuntu Phone ...

OnePlus 3

OnePlus 3 ќе има свој удел на Ubuntu Phone

Новиот OnePlus 3 ќе има неофицијална верзија на ubuntu Phone, барем тоа го посочи тимот на веб-страницата UBports, неофицијалната веб-страница на ....