Секции

Името на блогот потекнува од унијата на зборовите Ubuntu + Blog, така што во овој блог можете да најдете секакви информации за Ubuntu. Findе најдете програми, упатства, информации за уредот и многу повеќе. Како би можело да биде поинаку во тековниот блог, исто така ќе ги најдете најистакнатите вести за Ubuntu и Canonical.

И не само тоа. Иако главната тема на овој блог е Убунту и сè што е поврзано со овој оперативен систем, ќе најдете и новости за другите дистрибуции на Линукс, без разлика дали тие се базираат на Убунту / Дебијан или не. И во делот за вести, меѓу другото, објавуваме и што следува, интервјуа со важни луѓе во светот на Линукс или како се одвива процесот на развој на јадрото на Линукс.

Накратко, во Ubunlog ќе најдете информации од сите видови за целиот свет на Linux, иако она што ќе преовладува ќе бидат написите за Ubuntu, неговите официјални вкусови и дистрибуции врз основа на софтверот развиен од Canonical. Подолу, можете да ги видите деловите со кои се занимаваме и кои се наши уреднички тим ажурирани секој ден.