Joaquín García

Unë jam një historian dhe informatik, dy disiplina që i kam pasion dhe që përpiqem t'i kombinoj në punën time dhe kohën e lirë. Qëllimi im aktual është të pajtoj këto dy botë që nga momenti në të cilin jetoj, duke përfituar nga avantazhet që ofron teknologjia për të hetuar dhe shpërndarë të kaluarën. Unë jam i dashuruar me botën GNU/Linux, dhe në veçanti me Ubuntu, një shpërndarje që më ofron gjithçka që më nevojitet për të zhvilluar projektet e mia. Më pëlqen të provoj shpërndarjet e ndryshme që bazohen në këtë sistem të shkëlqyer operativ, kështu që jam i hapur për çdo pyetje që dëshironi të më bëni. Më pëlqen të ndaj njohuritë dhe përvojat e mia me përdoruesit e tjerë të Linux-it dhe gjithashtu të mësoj prej tyre. Unë besoj se softueri i lirë është një mënyrë për të demokratizuar aksesin në informacion dhe për të inkurajuar bashkëpunimin dhe kreativitetin.