Ekipi editorial

Ubunlog është një projekt i dedikuar për shpërndarjen dhe informimin për lajmet kryesore, tutorialet, truket dhe program kompjuterik që mund të përdorim me shpërndarjen e Ubuntu, në cilindo prej aromave të tij, domethënë desktopët dhe shpërndarjet e tij që rrjedhin nga Ubuntu siç është Linux Mint.

Si pjesë e angazhimit tonë ndaj botës Linux dhe Software-it të Lirë, Ubunlog ka qenë partner i openexpo (2017 dhe 2018) dhe Falas me 2018 dy Ngjarjet më të rëndësishme të sektorit në Spanjë.

Ekipi redaktues i Ubunlog përbëhet nga një grup prej ekspertë në Ubuntu, Linux, rrjete dhe softuer falas. Nëse edhe ju dëshironi të jeni pjesë e ekipit, mundeni na dërgoni këtë formular për tu bërë redaktor.

Redaktorët

 • I errët

  Unë jam i apasionuar pas teknologjive të reja, një gamer dhe një tifoz Linux në zemër, i gatshëm të ndihmoj në çdo mënyrë që mundem. Që kur zbulova Ubuntu-n në vitin 2009 (koala karmike), u dashurova me Linux-in dhe filozofinë e kodit të hapur. Me Ubuntu kam mësuar shumë për mënyrën se si funksionon sistemi operativ, menaxhimin e burimeve, sigurinë e kompjuterit dhe personalizimin e desktopit tim. Falë Ubuntu-së zbulova edhe pasionin tim për botën e zhvillimit të softuerit dhe kam mundur të krijoj aplikacione dhe projekte me gjuhë dhe mjete të ndryshme. Më pëlqen të ndaj njohuritë dhe përvojat e mia me komunitetin Linux dhe jam gjithmonë i gatshëm të mësoj gjëra të reja dhe të përballem me sfida të reja.

 • pablinux

  Adhurues i praktikisht çdo lloj teknologjie dhe përdorues i të gjitha llojeve të sistemeve operative. Si shumë, unë fillova me Windows, por kurrë nuk më pëlqente. Hera e parë që kam përdorur Ubuntu ishte në 2006 dhe që nga ajo kohë gjithmonë kam pasur të paktën një kompjuter që funksionon me sistemin operativ të Canonical. Më kujtohet me kënaqësi kur instalova Ubuntu Netbook Edition në një laptop 10.1 inç dhe gjithashtu kënaqem me Ubuntu MATE në Raspberry Pi, ku testoj edhe sisteme të tjera si Manjaro ARM. Aktualisht, kompjuteri im kryesor ka të instaluar Kubuntu, i cili, për mendimin tim, kombinon më të mirën e KDE me atë më të mirën e bazës Ubuntu në të njëjtin sistem operativ.

 • Jozef Alberti

  Aktualisht jam një Inxhinier Kompjuterash gati 50 vjeç, i cili përveçse jam profesionist me certifikim ndërkombëtar në Sistemet Operative Linux, punoj edhe si shkrimtar i përmbajtjeve online për faqe të ndryshme të teknologjive të ndryshme. Dhe që kur isha i ri, më pëlqente gjithçka që lidhet me shkencën dhe teknologjinë, veçanërisht gjithçka që ka të bëjë drejtpërdrejt me kompjuterët dhe Sistemet Operative të tyre. Prandaj, që nga sot kam grumbulluar më shumë se 25 vjet përvojë duke përdorur MS Windows dhe më shumë se 15 vjet duke përdorur Shpërndarjet GNU/Linux, dhe gjithçka që lidhet me Software-in e Lirë dhe Burimin e Hapur. Për të gjitha këto dhe më shumë, sot shkruaj me pasion dhe profesionalizëm në Blogun DesdeLinux (2016) dhe këtu me radhë Ubunlog (2022), si lajme në kohë dhe interesante, si dhe udhëzues dhe udhëzues praktik dhe të dobishëm.

 • Diego German Gonzalez

  Unë kam lindur në qytetin autonom të Buenos Aires në vitin 1971. Mësova vetë shkenca kompjuterike me Commodore 64 dhe Linux me një instalim të dështuar të Debian pa pasur asnjë ide se çfarë po bëja ose një disk instalimi Windows. Në Google gjeta Ubuntu dhe aty filloi marrëdhënia jonë. Unë jam një krijues i përmbajtjes në tema të teknologjisë, inteligjencës artificiale, sipërmarrjes dhe produktivitetit personal. Si person me paaftësi vizuale, më intereson veçanërisht se si Linux dhe softueri i lirë mund të ndihmojnë në kapërcimin e kufizimeve. Në vitin 2013 shkrova një libër të quajtur "Nga Windows XP në Ubuntu 13.10 Saucy Salamander", isha një kontribues në revistën Linux+DVD dhe redaktova blogun tim të quajtur Planeta Diego.

 • Isaac

  Unë jam i apasionuar pas teknologjisë, veçanërisht elektronikës, sistemeve operative *nix dhe arkitekturës kompjuterike. Për më shumë se dhjetë vjet, unë kam dhënë kurse trajnimi për Linux sysadmins, superkompjuterë dhe arkitekturë kompjuterike në universitete dhe institucione të ndryshme. Unë jam gjithashtu krijuesi dhe redaktori i blogut El Mundo de Bitman, ku ndaj njohuritë dhe përvojat e mia rreth botës magjepsëse të mikroprocesorëve. Unë kam botuar një enciklopedi për këtë temë, duke përfshirë nga çipat e parë deri tek gjeneratat e fundit të procesorëve. Përveç kësaj, jam i interesuar edhe për hacking, Android, programim dhe gjithçka që lidhet me inovacionin teknologjik. E konsideroj veten kurioz dhe një nxënës të vazhdueshëm, gjithmonë i gatshëm për të eksploruar sfida dhe projekte të reja.

Ish-redaktorët

 • Damien A.

  Entuziast i programimit dhe softuerit. Fillova të testoja Ubuntu në vitin 2004 (Warty Warthog), duke e instaluar në një kompjuter që e bashkova dhe e montova në një bazë druri. Që atëherë dhe pasi provova shpërndarje të ndryshme Gnu/Linux (Fedora, Debian dhe Suse) gjatë kohës sime si student programimi, qëndrova me Ubuntu për përdorim të përditshëm, veçanërisht për shkak të thjeshtësisë së tij. Veçori që e theksoj gjithmonë kur dikush më pyet se çfarë shpërndarje të përdor për të filluar në botën Gnu/Linux? Edhe pse ky është vetëm një mendim personal. Unë jam i pasionuar për të mësuar gjëra të reja dhe për të ndarë njohuritë e mia me të tjerët. Unë kam shkruar disa artikuj për Linux, aplikacionet e tij, avantazhet dhe sfidat e tij. Më pëlqen të eksperimentoj me mjedise të ndryshme desktopi, mjete zhvillimi dhe gjuhë programimi.

 • Joaquin Garcia

  Unë jam një historian dhe informatik, dy disiplina që i kam pasion dhe që përpiqem t'i kombinoj në punën time dhe kohën e lirë. Qëllimi im aktual është të pajtoj këto dy botë që nga momenti në të cilin jetoj, duke përfituar nga avantazhet që ofron teknologjia për të hetuar dhe shpërndarë të kaluarën. Unë jam i dashuruar me botën GNU/Linux, dhe në veçanti me Ubuntu, një shpërndarje që më ofron gjithçka që më nevojitet për të zhvilluar projektet e mia. Më pëlqen të provoj shpërndarjet e ndryshme që bazohen në këtë sistem të shkëlqyer operativ, kështu që jam i hapur për çdo pyetje që dëshironi të më bëni. Më pëlqen të ndaj njohuritë dhe përvojat e mia me përdoruesit e tjerë të Linux-it dhe gjithashtu të mësoj prej tyre. Unë besoj se softueri i lirë është një mënyrë për të demokratizuar aksesin në informacion dhe për të inkurajuar bashkëpunimin dhe kreativitetin.

 • Francis J.

  Unë jam një shkrimtar për Linux, sistemin operativ për të cilin kam qenë i pasionuar që kur e zbulova më shumë se një dekadë më parë. Më pëlqen të eksploroj shpërndarjet dhe aplikacionet e ndryshme të ofruara nga softueri pa pagesë dhe me burim të hapur, duke kërkuar gjithmonë ekuilibrin midis funksionalitetit dhe estetikës. Preferenca ime personale është KDE, mjedisi i desktopit që më ofron një përvojë të personalizueshme dhe të rrjedhshme të përdoruesit. Megjithatë, unë nuk jam as fanatik dhe as purist dhe e njoh vlerën e opsioneve të tjera. Më pëlqen të ndaj njohuritë dhe opinionet e mia rreth Linux me lexuesit e Ubunlog, blog ku kam disa vite që bashkëpunoj.

 • Michael Perez

  Unë jam një student i Inxhinierisë Kompjuterike në Universitetin e Ishujve Balearik, ku mësoj për bazat e programimit, dizajnimin e sistemit, sigurinë kompjuterike dhe lëndë të tjera që lidhen me karrierën time. Unë jam i apasionuar pas Software-it të Lirë në përgjithësi dhe Ubuntu-së në veçanti, pasi më ofrojnë liri, fleksibilitet dhe një komunitet të madh përdoruesish dhe zhvilluesish. Kam kohë që e përdor këtë sistem operativ, aq sa e përdor në jetën time të përditshme si për të studiuar, ashtu edhe për të pasur momente të lira. Më pëlqen të shkruaj për Linux-in, të ndaj përvojat, këshillat dhe truket e mia dhe të ndihmoj të tjerët të zbulojnë avantazhet e këtij sistemi të mrekullueshëm.

 • Willy klew

  Unë jam një Inxhinier Kompjuterash, i diplomuar në Universitetin e Murcias dhe jam i përkushtuar në zhvillimin e softuerëve dhe aplikacioneve në internet. Pasioni im është Linux, sistemi operativ pa pagesë dhe me burim të hapur që ofron mundësi të pafundme për personalizim dhe optimizim. Fillova në botën e Linux-it në vitin 1997, kur instalova shpërndarjen time të parë, Red Hat, në një kompjuter të vjetër. Që atëherë, kam provuar shumë të tjera, por qëndroj me Ubuntu, më i popullarizuari dhe më miqësor nga të gjithë. Unë e konsideroj veten një pacient total të Ubuntu (pa dëshirë për t'u kuruar) dhe më pëlqen të ndaj njohuritë dhe përvojat e mia me këtë sistem operativ.