dritare ukui

UKUI një mjedis desktop që imiton Windows 7

UKUI (Ubuntu Kylin User Interface) është një mjedis desktop i zhvilluar nga stafi i Ubuntu Kylin i cili është një nga shumë aromat që ka Ubuntu. UKUI është një pirun i Mate i cili është gjithashtu një pirun i Gnome2.

Linux Mint kundër Ubuntu

Ne përballemi me Linux Mint vs Ubuntu: shpejtësia, ndërfaqja, lehtësia e përdorimit, programet, cili është më i mirë dhe me cilin mbetemi? Zbuloni!

Peppermint OS 6

Peppermint OS arrin versionin 6

Peppermint OS 6 është versioni i ri i Peppermint OS, sistemi operativ i lehtë që bazohet në Ubuntu 14.04 edhe pse përdor programe LXDE dhe Linux MInt.

desktop xubuntu 15.04

Xubuntu 15.04: instalim hap pas hapi

Xubuntu është një tjetër nga shijet e Vivid Verbet që janë tashmë të disponueshëm, le të shohim se si ta instalojmë në kompjuterin tonë.

Tavolinë LXQt

LXQt ardhmëria e LXDE dhe Lubuntu?

Postoni rreth LXQT një version të ri të LXDE që bazohet në LXDe por me biblioteka QT, më i lehtë se përdorimi i bibliotekave GTK në versionin e tij të fundit.

Si të instaloni shtesat në kanellë

Tutorial i vogël se si të instaloni shtesat në tryezën e Kanellës, duke përdorur faqen zyrtare të desktopit, e cila ka një direktori të shtesave