5 léngkah pikeun nyepetkeun Ubuntu Anjeun

Laptop lami

Upami urang ngagaduhan komputer anu yuswa sa bulan, urang panginten henteu kedah ngiringan pituduh ieu upami urang gaduh komputer sakedik sepuh sareng kami perhatoskeun yén Ubuntu kami rada males, panginten langkung saé konsultasi pituduh alit ieu pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun ngan dina lima léngkah.

ieu 5 léngkah pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun léngkah anu saderhana pisan sareng anu saderhana anu tiasa dilakukeun ku sadayana, kantun baca kalayan taliti sareng turutan aranjeunna. Hasilna geuwat sareng Ubuntu kami bakal ngagancangkeun sanaos éta moal tiasa ngahontal kagancangan anu bakal ngarobih peralatan pikeun komputer lengkep.

Léngkah ka-1 pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun: Aplikasi Startup

Mimiti urang kedah angkat ka dash teras nyerat «Aplikasi ngamimitian«. Saatos mencét jandéla bakal dibuka nganggo a daptar aplikasi sareng jasa anu dimimitian di Ubuntu kami nalika urang ngahurungkeun komputer. Daptar ieu tiasa singget sareng enteng tapi upami PC na alon, daptar na tiasa lami pisan. Kami ngan ukur kedah pupus centang jasa anu kami anggap henteu perlu sapertos program printer, hard drive virtual atanapi jinis jasa anu sanés.

Léngkah ka-2 pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun: Aktipkeun driver kartu grafis.

Boh Unity sareng desktop sanésna nganggo seueur épék grafis pikeun narik pangguna. Kadang-kadang upami Ubuntu kami henteu nganggo driver anu pantes, sistem tiasa janten laun kalayan manajemén grafik. Kusabab kitu, pilihan anu pangsaéna nyaéta nganggo supir anjeun nyalira anu ningkatkeun manajemén grafik. Upami urang nganggo kartu grafik Intel moal aya masalah kumargi Ubuntu bakal nganggo driver anu saluyu sareng éta, upami urang ngagaduhan kartu AMD Ati urang kedah buka Setélan -> Software sareng pembaruan -> Supir tambahan sareng pilih pilihan eksklusif. Upami urang ngagaduhan kartu Nvidia, urang kedah ngulang operasi anu saacanna tapi pilih supir kalayan nomer pangluhurna anu bakal janten supir anu paling diénggalan.

Léngkah ka-3 pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun: Ngarobih lingkungan desktop.

Léngkah katilu langkung gampil tibatan anu sateuacanna: robih desktop anjeun. Kesatuan sanés pilihan anu beurat tapi aya seueur desktop anu langkung enteng sapertos Xfce, LxQT, pencerahan atanapi ngan saukur nganggo jandela anu sanés sapertos OpenBox atanapi Fluxbox. Bisi kumaha parobihanna bakal penting sareng Ubuntu kami bakal nyepetkeun sakedik.

Léngkah ka-4 pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun: Ngarobih Swappiness

Swappiness mangrupikeun prosés mémori anu ngatur partisi Swap kami, upami urang ngagaduhan nilai anu saé, seueur file sareng prosés anu badé kana mémori ieu, anu biasana langkung laun tibatan memori ram. Upami urang tetep sahenteuna, Ubuntu bakal nyayogikeun langkung seueur prosés pikeun ram sistem anu langkung gancang. Maka pikeun ieu kami bakal ngarobih nilai swap. Kami muka terminal sareng nyerat ieu:

sudo bash -c "echo 'vm.swappiness = 10' >> /etc/sysctl.conf"

Léngkah ka-5 pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun: Bersih file anu teu perlu

Ogé Ubuntu nyiptakeun file samentawis atanapi file sampah tina instalasi gagal, pamasangan lami, jst ... Ieu ogé ngajantenkeun Ubuntu rada laun. Pikeun ngalereskeunana, pilihan anu pangsaéna nyaéta ngagunakeun ubuntu tweak, alat hébat anu salain ti ngarobih Ubuntu kami, bakal ngabersihan sistem file sampah urang sareng file samentawis.

kacindekan

Émut yén léngkah-léngkah ieu dasar tapi henteu bakal ngagentos perangkat keras énggal atanapi paningkatan dina mémori ram atanapi anu sami. Éta kedah diperhatoskeun sabab léngkah-léngkah ieu bakal nyepetkeun Ubuntu anjeun tapi aranjeunna moal dianggo mujijat, di sisi anu sanésna aya pilihan pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun tapi aplikasi sanés ngalambatkeun, khususna Mozilla Firefox sareng Libreoffice, pikeun aplikasi ieu urang nyerat tulisan khusus anu nyarioskeun urang kumaha ngagancangkeun aranjeunna. Catet upami ieu masalah anjeun. Kuring terang aya seueur resep pikeun nyepetkeun Ubuntu anjeun langkung atanapi kirang Cara naon anu anjeun anggo pikeun nyepetkeun éta?


5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   fabian valencia munoz cenahna

    Halo Kuring nyobian léngkah pikeun ngirangan pertukaran tapi tetep sami dina 60 sacara standar tulung punten

  2.   hd cenahna

    Abdi nuju uji coba ubuntu 16.04, jalanna saé, hal anu goréng nyaéta ngamimitian, dibutuhkeun 3 menit, windows dimimitian dina 10 detik. -SSH-keys anu kuring cabut

    1.    kanu357 cenahna

      udo nano /etc/systemd/system.conf

      Sakali di jero file, anjeun kedah milarian pilihan pikeun
      DefaultTimeoutStartSec sareng DefaultTimeoutStopSec. Gumantung kana
      sebaran, pilihan ieu tiasa dikoméntaran (anu ngagaduhan #
      di payun), janten upami mendakan aranjeunna sapertos kieu, jelas bakal diperyogikeun
      ngaganggu aranjeunna. Nilai standar biasana 90 detik
      (90an), anu tiasa dirobih ku sabaraha waktos pangguna
      Mertimbangkeun merenah. Dina kasus kuring, kuring netepkeun waktos ieu ngan ukur 5
      detik (5 detik).

  3.   Diego cenahna

    Halo, kuring terang yén ieu sanés hartosna konsultasi, tapi kuring hoyong terang kumaha parios sabaraha GB kuring tiasa ngagedékeun mémori ram kuring. Kuring parantos dipasang xubuntu 14.
    Kuring parantos nganggona ampir sabulan sareng méwah, kuring henteu ngabayangkeun dimana kuring tiasa ngagedékeun ram kana laptop kuring

    1.    kanu357 cenahna

      sudo nano /etc/systemd/system.conf

      Sakali di jero file, anjeun kedah milarian pilihan pikeun
      DefaultTimeoutStartSec sareng DefaultTimeoutStopSec. Gumantung kana
      sebaran, pilihan ieu tiasa dikoméntaran (anu ngagaduhan #
      di payun), janten upami mendakan aranjeunna sapertos kieu, jelas bakal diperyogikeun
      ngaganggu aranjeunna. Nilai standar biasana 90 detik
      (90an), anu tiasa dirobih ku sabaraha waktos pangguna
      Mertimbangkeun merenah. Dina kasus kuring, kuring netepkeun waktos ieu ngan ukur 5
      detik (5 detik).