Kumaha kuring terang upami komputer kuring cocog sareng Ubuntu?

Ubuntu

Sanajan ayeuna loba urang condong meuli komputer generik atawa sapotong-diwangun, mayoritas purchases parabot masih ku merek. Hanjakal teu loba komputer anu disebarkeun kalawan Ubuntu sacara standar, sarta tangtu teu gampang manggihan hiji merk nu mere kami kamungkinan milih hiji sistem operasi. Ku sabab kitu, loba anjeun datang ka pikiran patarosan Kumaha kuring terang upami komputer kuring cocog sareng Ubuntu? Patarosan anu saé yén jalma-jalma anu damel di handapeun Mark Shuttleworth ngabantosan ngajawab.

Sababaraha taun ka pengker, Canonical muka halaman dimana urang tiasa milarian alat-alat urang sareng terang naha Ubuntu cocog sareng éta atanapi henteu. Halaman éta henteu aya deui, tapi aya halaman parangkat lunak sanés anu disertipikasi anu langkung seueur ngalaksanakeun misi anu sami. Kaca, dina basa Inggris, nyaéta Hardware Certified, sarta di dinya urang bisa manggihan lamun tim urang mounts hardware cocog sareng sistem operasi nu mere ngaran na blog ieu. Éta ogé boga bagian tina komputer Certified, sadia di dieu, dimana urang bakal mendakan alat anu cocog sacara resmi. Ngomong-ngomong, kanyataan yén alat henteu aya dina daptar henteu otomatis ngajantenkeun teu cocog; éta ngan teu cocog sacara resmi.

Sareng upami komputer kuring diwangun sapotong, kumaha kuring terang naha éta cocog sareng Ubuntu?

Baheula, Free Software Foundation ngaluncurkeun a web kalawan database tina Lolobana komponén nu urang tiasa konsultasi sarta manggihan naha éta cocog atawa henteu kalawan Gnu / Linux Ubuntu, sarta ku extension kalawan Ubuntu. Hal anu saé ngeunaan Ubuntu nyaéta yén éta henteu ngan ukur ngadukung supir sareng komponén anu cocog sareng Gnu / Linux, tapi ogé ngadukung supir proprietary sareng parangkat lunak, ku kituna jangkauan kasaluyuan dilegaan. Sanaos kitu, langkung saé konsultasi kana pangkalan data ieu sabab tiasa ngabantosan urang milih komponén anu idéal nalika ngawangun komputer bahkan ngabantosan urang upami aya masalah sareng hardware atanapi apdet.

kacindekan

Upami anjeun henteu terang halaman wéb ieu, simpen dina téténggér anjeun, sabab kuring nyangka éta penting pisan, sahenteuna nalika damel sareng hardware sareng pamasangan. Sanaos Ubuntu pisan kabuka sareng cocog, mustahil terang sadayana daptar komponén sareng komputer anu cocog sareng éta. Éta pisan sababna naha eta nyebutkeun nambahkeun kana tetengger, éta alat nu urang bisa runtah waktu tanpa konsultasi, tapi ogé bisa jadi informasi nu ngaheéat hirup anjeun. Naon anu anjeun pikirkeun? Naha anjeun terang halaman ieu?


6 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Javier cenahna

    Cara séjén pikeun terang naha alat-alat kami cocog sareng Ubuntu, anjeun ogé tiasa boot Ubuntu ngalangkungan USB sareng nandaan pilihan pikeun nyobaan tanpa masang (atanapi anu sapertos kitu), sahingga anjeun tiasa ningali naha audio na tiasa dianggo pikeun anjeun, upami pidéo na nyaéta cairan; ...

  2.   Pepe Barrascout cenahna

    Ngagunakeun USB-Live tiasa janten tés anu munggaran, sanaos henteu merta 100% pas, sabab dina sababaraha kasus panginten peryogi masang supir kanggo kartu vidéo, kartu audio, Wi-Fi, Bluetooth, pamiarsa kartu, kaméra wéb , bantalan., jsb.

    Upami éta cara anu saé pikeun ngamimitian, tapi sanés anu terakhir. Salaku tambahan, pikeun dugi ka titik ieu, urang kedahna gaduh mesin anu dibandingkeun atanapi dirakit atanapi sacara fisik sareng urang, hal anu teu mungkin lamun urang mésér éta online atanapi upami urang mésér éta sababaraha bagian. Sanajan anjeun angkat ka toko dimana aranjeunna dijual, aranjeunna umumna henteu ngantep anjeun ngalakukeun jenis uji ieu, kusabab jaminan sareng masalah kawijakan anu sanés.

    Pribadi kuring langkung resep konsultasi halaman-halaman anu disebatkeun dina tulisan sareng maca koméntar anu dipasang dina forum atanapi ulasan tim.

  3.   Thomas cenahna

    Halo saé, tina halaman anu ngaitkeun teu aya mérek Asus pikeun mariksa kasaluyuan, mérek ieu henteu ngasilkeun peralatan anu cocog? Hatur nuhun

    1.    Manuel cenahna

      Hai Thomas, kuring gaduh Asus k53sj ti taun 2011 kalayan kartu vidéo 520gb nvidia Gforce GT 1M sareng kuring teu ngagaduhan masalah sareng Ubuntu 20.04.

  4.   nick0bre cenahna

    Jigana pikaresepeun pikeun ngapdet halaman ieu, ku révisi masalah ieu pikeun 2020 ... kumargi sadayana parantos robih salami 5 taun, bahkan aya perusahaan komputer anu ngajual modél anu tangtu sareng Ubuntu dipasang, aya ogé perusahaan anu naros pikeun éta (Lenovo, HP, Dell) sareng ogé pamekaran permanén tina tim kernel Linux anu ngahijikeun supir énggal sareng ekstensi openource pikeun perangkat lunak proprietariat.

  5.   ewald cenahna

    Kuring gaduh HP Touchsmart 520-1020la, sareng kuring hoyong masihan kahirupan anyar sareng Ububtu 19.10, nanging nalika dipasang, éta ngamuat logo Ubuntu sareng gambar na ngiles lengkep, saolah-olah monitor (anu terpadu kumargi sadayana aya dina hiji).
    Kuring cobian deui, waktos ieu dina grafik anu aman, sareng éta dipasang, tapi nalika ngajalankeun éta layar pareum.
    Naha aya solusina ???