Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur, versi anu ngenalkeun App Center anyar, GNOME 45 sareng pulih dukungan pikeun ZFS.

Ubuntu 23.10 ayeuna sayogi

Ieu dipikawanoh saprak April panungtungan éta Ubuntu 23.10 Ieu bakal codenamed Mantic Minotaur sarta bakal anjog dina 12 Oktober dimana kami kiwari. Saatos genep bulan pangwangunan, anjeun ayeuna tiasa ngaunduh vérsi énggal tina sistem operasi Linux anu paling populér, sanaos janten versi "samentara" éta sanés salah sahiji anu paling pikaresepeun pikeun pangguna anu resep LTS. Jalma jinis ieu kedah ngantosan antara 6-9 bulan kanggo unggah kana NAnimal NAdjective anu bakal sumping dina April 2024.

Tapi anu kami parantos aya di dieu nyaéta Ubuntu 23.10. Sapertos sabagéan ageung sékrési "interim", patarosan tiasa timbul ngeunaan naha ngapdet atanapi henteu, sareng aya anu henteu nawiskeun jalan: anu dina 23.04 kedah ngamutahirkeun antara ayeuna sareng Januari 2024, nalika Lunar Lobster moal deui didukung. Rekomendasi kuring pikeun pangguna LTS, henteu paduli kumaha pikaresepeun versi anu sigana, bakal tetep tetep nganggo versi dukungan anu diperpanjang. Kana waktosna anjeun bakal nampi sadaya warta dina sistem anu langkung stabil.

Sorotan tina Ubuntu 23.10

NOTA: Modeu poék nembongan dina kalolobaan néwak, tapi sacara standar modeu lampu masih dipaké.

  • Dirojong salami 9 sasih, dugi ka Juli 2024.
  • Linux Ubuntu 6.5.
  • GNOME 45, diantara anu menonjol:
    • Indikator aktivitas anyar, nu ayeuna tilu titik buleud tur, hayu urang nyebutkeun, hiji elongated nu nunjukkeun aktivitas urang.

Indikator kagiatan dina GNOME 45

    • Dina laptop sareng hardware anu dirojong, Pusat Kontrol nawiskeun setélan énggal pikeun ngontrol lampu tukang keyboard.
    • Perbaikan file anu, diantarana, ngajantenkeun langkung gancang.
    • Inpo sistem nu leuwih lengkep ti Setélan / Ngeunaan / Rincian Sistim.

Rincian sistem Ubuntu

    • Ogé dina konfigurasi, bagian Privasi geus dirobah.
    • Nalika milih kibor, anjeun ayeuna tiasa ningali gambar (Témbongkeun Tata Letak Kibor) ngeunaan kumaha éta bakal katingali.

Tata perenah keyboard dina Ubuntu 23.10

    • Kamampuhan pikeun ngédit jaringan WiFi anu disimpen.
  • Ubuntu ayeuna ngadukung tumpukan jandela. Upami aya hiji di gigireun anu sanés, ngagedékeun hiji bakal pondok anu sanés.
  • Firefox dina versi Wayland sacara standar. Éta mangrupikeun parobihan anu penting, sabab, antara anu sanésna, éta ningkatkeun kinerja bahkan dina gambar sadaya anu ditampilkeun ku browser standar Ubuntu.
  • Dina installer, pilihan minimum jeung normal / pinuh geus swapped. Pamasangan minimum ayeuna ditandaan sacara standar, anu kirang atanapi henteu bloatware (software tambahan). Saha anu resep anu lengkep kedah ditandaan sacara manual. Upami kadua ieu henteu dipilih, moal aya program sapertos LibreOffice, Thunderbird, Shotwell, Kalender, Transmisi, kaulinan atanapi sababaraha aplikasi multimedia.
  • Pilihan pamasangan dina ZFS sareng TPM ékspérimén.
  • Puseur software anyar. Ngaran aslina dina basa Inggris App Center, sarta dina basa Spanyol geus ditarjamahkeun salaku "Application Center." Éta mangrupikeun Snap Store dumasar kana Flutter kalayan kinerja sareng desain anu jauh di luhur anu sateuacana. Éta pisan prioritas pakét snap, tapi ogé ngadukung Debian. Éta henteu sareng moal pernah ngadukung flatpaks. Éta parantos dugi dina waktosna, sareng tiasa waé aya juru anu tinggaleun pikeun réngsé / narjamahkeun.

Pusat Aplikasi atanapi Pusat Aplikasi

  • Wallpaper nyaéta ungu biasa, tapi ngan upami urang lengket pilihan lampu. Upami urang milih anu poék, latarna bakal robih janten anu gaduh nuansa kulawu.

Latar Mantic Minotaur kalayan terang sareng poék

  • Wallpaper anyar sareng minotaur anu dominan.
  • Aplikasi anyar pikeun ngapdet firmware, ogé dumasar kana Flutter sareng dina format snap.

Kabaruan anu sanés

  • Tabel 23.2.
  • LibreOffice 7.6.1.2
  • Thunderbird 115.2.3
  • Firefox 117.0.1
  • GCC 13.2.0
  • binutils 2.41
  • glibc 2.38
  • GNU Debugger 14.0.50.
  • Python 3.11.6

Ayeuna sayogi, ngantosan pengumuman resmi

Dina waktos nyebarkeun tulisan ieu, Ubuntu 23.10 parantos sayogi, tapi Canonical kedah ngiklankeunana dina jaringan sosial sareng dina halaman wéb na. Ieu biasana nyokot saeutik leuwih panjang batan sésana.

Pembaruan tina sistem operasi (sudo do-release-upgrade) bakal diaktipkeun dina sababaraha jam ka hareup. Pikeun ngapdet ayeuna, langkung saé angkat ka kaca cdimage ti Ubuntu atawa peluncuran éta, undeur ISO, mimitian installer tur pilih pilihan update. Pikeun pamasangan anyar, hiji-hijina hal anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta, pasang ti mimiti. Dupi anjeun tiasa ngantosan?


Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Crisertus cenahna

    Aya hiji hal anu bothers kuring loba ngeunaan Ubuntu, Kuring geus dipaké fedora, pop os, zorin os ... Nalika kuring ngahurungkeun PC nu kuring pernah ningali hiji garis paréntah sanggeus sistem log nembongan, kumaha oge, kalawan Ubuntu, Kuring ningali éta. garis paréntah sateuacan ngahapus login pangguna…

    Aya kajadian batur?