Audacity 3.2 ngawengku perbaikan épék, plugins sarta hadir kalawan parobahan lisénsi

audacity-logo

Audacity mangrupikeun pangropéa audio sareng parékam multitrack anu gampang dianggo

Ieu nembe ngumumkeun peluncuran tina versi anyar tina Audacity 3.2 nu ngawanohkeun sababaraha fitur geulis cool kaasup tombol épék anyar, mixer bar ngahiji, épék update, plug-in perbaikan sarta leuwih.

Pikeun anu henteu wawuh sareng Audacity, anjeun kedah terang éta ieu mangrupikeun salah sahiji program paling lambang Perangkat Lunak Gratis, anu ku éta urang tiasa ngalaksanakeun rékaman audio sareng ngédit sacara digital tina komputer urang. Aplikasi ieu cross-platform sahingga tiasa dianggo dina Windows, MacOS, Linux sareng seueur deui.

Audacity salian ngamungkinkeun urang pikeun ngarekam sababaraha sumber audio éta ogé tiasa ngijinkeun kami pikeun ngolah sagala rupa audio, kalebet podcast, ku nambihan épék sapertos normalisasi, potong, sareng luntur sareng kaluar.

Fitur anyar utama dina Audacity 3.2

Dina versi anyar ieu anu dibere, disorot yén ditambahkeun kamampuhan pikeun nerapkeun épék sora ka lamping sacara real waktos Manajemén dilakukeun ngaliwatan tombol "Efék" anyar dina menu "Lagu".

Parobihan sanés anu menonjol dina versi anyar Audacity 3.2 ieu nyaéta ditambahkeun tombol anyar "Setélan sora" nu ngagentos panel «Alat» (parobahan ieu upami hoyong pamaké bisa balik ngaliwatan menu «Témbongkeun> Panels»), kitu ogé métode klasifikasi item menu «Effects» geus robah (anjeun bisa milih métode grouping sejen tur klasifikasi épék dina konfigurasi).

pikeun asesoris dina format VST3, LV2, LADSPA sareng Unit Audio, kamampuan pikeun damel sacara real waktos dilaksanakeun, Disagigireun ti éta dina Linux, éta dilaksanakeun kapasitasna pikeun compile tanpa ayana JACK sarta pamakéan directories didefinisikeun dina spésifikasi XDG diaktipkeun tinimbang ~ / .audacity-data jeung ~ / .audacity.

Sajaba ti éta, éta ogé patut mentioning yén dina versi anyar ieu lisénsi kode robah tina GPLv2 mun GPLv2 + jeung GPLv3. Binari disebarkeun dina GPLv3 sareng kalolobaan kode dina GPLv2+. Parobihan lisénsi diperyogikeun pikeun cocog sareng perpustakaan VST3.

Tina parobihan anu sanés anu nonjol tina versi anyar ieu:

  • Ikon anu diénggalan.
  • Ditambahkeun fitur babagi audio gancang via layanan audio.com.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun plugins sareng épék VST3.
  • Panel "Mixer" sareng "Indikator" parantos dihijikeun.
  • Audacity otomatis nyeken, nguji, sareng ngaktifkeun plug-in nalika anjeun ngamimitian.
  • Ditambahkeun dukungan pikeun sistem macOS dumasar kana chip Apple Silicon ARM
  • Ditambahkeun dukungan pikeun pakét FFmpeg 5.0 salian avformat 55, 57, sareng 58.
  • rojongan Wavpack ditambahkeun.
  • Kode impor file MP3 dipindahkeun tina loco ka mpg123.

tungtungna upami anjeun resep terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa detil na Dina tautan ieu.

Kumaha carana masang Audacity 3.2 dina Ubuntu sareng turunan?

Dina momen pakét aplikasi teu acan diropéa dina repositories pihak katilu, urang ayeuna bisa milih pikeun ngundeur file AppImage, nu urang bisa ménta ku paréntah di handap.

wget https://github.com/audacity/audacity/releases/download/Audacity-3.2.0/audacity-linux-3.2.0-x64.AppImage

Ayeuna hayu urang masihan éta ngaéksekusi idin kalayan:

sudo chmod +x audacity-linux-3.2.0-x64.AppImage

Sareng urang tiasa ngajalankeun aplikasina ku ngaklik dua kali dina file anu diunduh atanapi dina terminal anu sami sareng paréntah:

 ./audacity-linux-3.2.0-x64.AppImage

Pasang Audacity ti Flatpak

Metoda sanés anu urang tiasa masang pamuter audio ieu di Ubuntu anu urang pikaresep atanapi salah sahiji turunanana nyaéta kalayan dibantosan paket Flatpak sareng ketik paréntah ieu di terminal:

flatpak install --from https://flathub.org/repo/appstream/org.audacityteam.Audacity.flatpakref

Akhirna, anjeun tiasa muka pamuter audio ieu dina sistem anjeun ku milari peluncur na dina menu aplikasi anjeun.

Upami henteu mendakan peluncur, anjeun tiasa ngajalankeun aplikasi ku paréntah ieu:

flatpak run org.audacityteam.Audacity

Upami anjeun parantos gaduh pamuter dipasang ku cara ieu sareng anjeun hoyong parios naha aya pembaruan, anjeun tiasa ngalaksanakeunnana ku ngetikkeun paréntah ieu di terminal:

flatpak --user update org.audacityteam.Audacity

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.