Desktop vs Manajer Jandéla di Ubuntu

Sway, manajer jandela, dina Ubuntu

Dua jandela terminal, sisi-demi, di Sway, manajer jandela

Dina Oktober 2010, Canonical ngarilis Ubuntu 10.10 sareng diwanohkeun persatuan, a desktop nu ngancik sagalana tibalik ka handap sarta kapaksa loba ngalakukeun naon katelah "distro hopping", dasarna ngarobah sistem operasi unggal jadi mindeng pikeun manggihan hiji nu bakal jadi distribusi pikaresep maranéhanana. Taun-taun saatosna aranjeunna balik deui ka GNOME, desktop anu anjeun anggo ayeuna.

Unity sareng GNOME mangrupikeun dua desktop, sareng desktop nganggo manajer jandela, sareng kumargi aya sistem operasi anu angkat ti baheula sareng tiasa langsung dianggo sareng anu terakhir, aya pangguna anu leungit, bingung sareng henteu terang naon peran masing-masing. maén sarta dina naon maranéhna béda Di dieu urang bakal coba ngajelaskeun, singket jeung singket, naon manajer jandela, naon meja jeung kumaha aranjeunna béda.

Naon téh Window Manager?

A manajer jandela teh software pikeun mintonkeun program béda yén urang ngaéksekusi dina panganteur grafis, tapi ngan éta. Éta henteu tanggung jawab pikeun ngatur jaringan anu kami sambungkeun, atanapi ningali file kami atanapi tiasa ningkatkeun volume sora. Desktop nganggo manajer jandela, tapi manajer jandela henteu nganggo desktop. Ku sorangan, ngagunakeun manajer jandela bakal praktis teu mungkin ngagunakeun, iwal anjeun Samaun Linux Ubuntu jeung nyaho kumaha carana ngalakukeun sagalana ti terminal.

Ku sabab kitu, sistem operasi anu ngan ukur nganggo manajer jandela (tanpa desktop) ogé nganggo bungkusan pikeun ngatur hal-hal sapertos volume, sambungan jaringan sareng kadang-kadang ngagaduhan jinis peluncuran, dimana urang tiasa muka program atanapi kadang-kadang laci aplikasi. Tapi kabeh ieu ditambahkeun; manajer jandela, sakumaha geus kami disebutkeun, solely na éksklusif jawab ngatur jandéla…. kituna ngaranna.

Xfce sareng LXDE
Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana masang LXDE sareng Xfce desktop dina Ubuntu

Sareng Meja?

Urang tiasa ngarujuk kana definisi anu téknis pisan, tapi anu nyababkeun éta langkung bingung. Nyederhanakeun pisan, desktop mangrupikeun sakumpulan aplikasi, applet, program sareng sadaya jinis parangkat lunak anu digabungkeun pikeun nyederhanakeun panggunaan sistem operasi dina PC. Janten, dina desktop urang henteu ngan ukur mendakan manajer jandela anu ngatur antarmuka grafis, tapi ogé mendakan manajer jaringan, sareng audio sareng indikator volume anu saluyu. Kami ogé gaduh aksés gancang kana file kami ngalangkungan pangatur file, jsb ... Bédana nyaéta nalika manajer jandela mangrupikeun bagian, Desktop mangrupikeun sakumpulan program anu dirancang pikeun nyayogikeun fungsionalitas.

Naha urang pikir penting pikeun terang ieu? Kusabab aya loba anu ngobrol ngeunaan manajer jandela saolah-olah éta desktops lajeng manggihan yén nanaon bisa dipigawé. Salaku tambahan, terang éta ngamungkinkeun urang tiasa maén sareng sistem supados urang tiasa masang Ubuntu sareng ngarobih antarmuka grafis tina GNOME ku i3wm atanapi Sway (manajer jandela) ngagancangkeun sistem pisan sareng ngajaga program desktop sapertos nautilus atawa jaringan-manajer.

Aya rupa-rupa diantara desks sarta sababaraha ogé dipikawanoh salaku KDE, GNOME, Xfce, LXQt o kayu manis. Ningali deui dina waktosna, Unity parantos satengahna antara desktop sareng manajer jandela. Dina conto anu munggaran, éta mangrupikeun manajer jandela anu dianggo di luhur GNOME, tapi versi sanggeus versi aranjeunna dirobah ka extent misalna yén kiwari geus dianggap desktop a.

Diantara manajer jandela anu paling dikenal nyaéta i3wm, Sway, Fluxbox, Openbox, Metacity atanapi Icewm diantarana.

Upami aya anu maca kami parantos tiasa nalungtik sareng masang sababaraha versi Ubuntu, aranjeunna bakal sadar yén aya distribusi anu disebut Xubuntu, Kubuntu atanapi Lubuntu. alus, sakabéh éta téh Ubuntu, tapi kalawan desktops béda. Janten, Xubuntu nyaéta Ubuntu sareng desktop Xfce, Kubuntu sareng desktop KDE sareng Lubuntu sareng desktop LXQt.

Kuring miharep kuring geus dipedar ogé. Dina kasempetan sejen kuring bakal ngobrol ngeunaan manajer jandela, topik pisan metot sarta pohara kanyahoan. salam.


12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Abimael martell cenahna

    Abdi resep pisan openbox, tiasa ngonpigurasi 😛

    1.    Philip Mayorga cenahna

      Kuring resep pisan openbox seueur, éta tiasa diatur pisan

  2.   Jose Aguilar cenahna

    Abdi tetep seukeut

  3.   Louis David cenahna

    Pondokna, saderhana sareng beton.

  4.   Pablo cenahna

    Anjeun leres pisan Joaquín kuring hoyong ngabagjakeun anjeun, tapi, aya kasalahan sareng éta ayeuna Linux mint sanés versi Ubuntu tapi persaingan langsung na bahkan saingan, seueur pangguna parantos hijrah ti Ubuntu ka mint kusabab kalangkungan kamanunggalan.

    Ayeuna, seueur urang anu ninggali Ubuntu, kusabab tujuan anu lumayan, sareng komunitasna, egois, despotik sareng sombong, tangtosna henteu sadayana pangguna sapertos kitu, aya pangguna ubuntu anu hormat sareng amal.

    Kuring nganggo ubuntu 7.10, tapi dibandingkeun sareng mint 7 philandean distro mangrupikeun kaéndahan, mint langkung gampang dianggo, gratis gancang sareng fleksibel sareng nirlaba, langkung ti toko asesorisna. khususna sampurna pikeun pangguna mimiti, kuring bakal nyatakeun yén leres-leres Linux mint mangrupikeun sistem pikeun manusa.

    1.    Manolo cenahna

      Lalaki, «komunitas, egois, despot sareng sombong ...». Pokokna, sigana henteu adil pikeun kuring.

      Sedengkeun pikeun kapentingan laba Canonical, saha cenah parangkat lunak bébas henteu tiasa ngahasilkeun pendapatan? Nya, aranjeunna ngan ukur kedah kaleungitan artos atanapi menang ukur jumlah anu katingalina "cekap" pikeun anjeun. Ubuntu henteu gratis sareng gratis? Nya éta, kuring henteu ningali asal muak anjeun.

    2.    Antonio cenahna

      Kami pangguna Ubuntu sareng naon anu anjeun carioskeun ngeunaan komunitas Ubuntu sigana henteu adil pisan pikeun kuring. Untungna, kuring ngan ukur pendak sareng jalma anu misah; teu sia-sia, tingali jumlah blog dina Internét khusus pikeun Ubuntu. Naha urang hoyong terang atanapi henteu, Ubuntu parantos ngadeukeutkeun GNU / Linux sareng seueur jalma. Sedengkeun pikeun Unity, hayu atuh béjakeun yén éta gancang pisan ngembang sareng fungsina (anu ayeuna) sigana mah saé. Éta normal, sapertos sadayana anu dimimitian, awalna sanés tanpa kakurangan tapi kinerja anu ayeuna teu aya hubunganana sareng léngkah-léngkah munggaran éta.

      Ogé, kecap-kecap anu anjeun pasihkeun pikeun Canonical sigana teu adil pikeun kuring. Perusahaan anu sakedik padamel ngagaduhan seueur jasa pikeun naon anu dilakukeun sareng kuring henteu kantos mayar hiji euro kanggo naon waé ...

      Sedengkeun pikeun Linux Mint, béjakeun yén kuring gaduh dina salah sahiji komputer kuring sareng kuring resep, ogé resep rasa anu sanés. Pokokna, kuring ngarepkeun kuring sigana henteu mandiri, despotis, atanapi sombong.

      Tulisan Mr. Joaquín García sigana hebat pisan pikeun kuring kusabab éta dugi ka na ngajelaskeun kalayan jelas pisan. Mangpaat pisan pikeun anu ngamimitian. hatur nuhun pisan

    3.    Phytoschido cenahna

      Hatur nuhun kana koméntar anu émutan, kumargi kuring nampi alamat email abdi @ ubuntu.com kuring janten mandiri, despotik sareng sombong. Eureun campur aduk hal-hal anu teu aya hubunganana sareng éta, sisihkan FUD, lirénkeun kritik sareng lakukeun anu saé.

  5.   Fernando Monroy cenahna

    Jejer anu saé pisan sareng leres dipedar.

  6.   tanda cenahna

    Kuring masang desktop gnome 3 pikeun hiji-hijina alesan yén kuring henteu resep tab ageung di kénca Unity, sareng henteu terang kumaha ngaleungitkeunana. Gnome 3 henteu ngagaduhan tombol pikeun ngaleutikan maksimalkeun pérsi gnome anu sanés, janten kuring kedah ngaktipkeunana.

  7.   Alberto cenahna

    Halo sobat, kuring énggal dina Ubuntu sareng kuring ngagaduhan masalah, nalika abdi hoyong ngarobih téma desktop éta nyarios ka kuring yén manajer desktop henteu diaktipkeun, naha anjeun tiasa ngabantosan kuring ku punten ieu? mail abdi nyaéta 1977albertosangiao@gmail.com

  8.   bat cenahna

    tulisan anu narik pisan. Kuring parantos sareng Ubuntu salami 2 taun sareng kuring mendakan janten sistem operasi anu saé, kuring ogé ngagaduhan mint dina cita-cita sareng éta ogé tiasa dianggo kalayan saé pisan. Dina ubuntu anu kuring gaduh di vaio kuring sok rada teu raoseun ku panggunaan mémori ram anu ngeusian sakedik-sakedik sareng ti waktos ka waktos kuring kedah nga-restart atanapi nutup sési persatuan, janten dinten-dinten ieu kuring nyobian kalayan gnome Kuring parantos perhatoskeun nalika ngagunakeun éta sareng manajer metacity kinerja langkung saé sareng ram henteu dieusian. ubuntu henteu sampurna tapi saur kuring mangrupikeun kontribusi ageung pikeun komunitas pangguna anu urang milari anu béda ti windows, tangtosna, bahkan ubuntu, mint atanapi sebaran linux anu sanés jauh tina pangguna massal kumargi anjeun kedah ngagaduhan sistem insinyur jiwa Pikeun ngagunakeunana sareng nalika anjeun diajar sakedik aranjeunna pikaresepeun pisan sareng kuat tapi distribusi kedah teras-terasan dianggo pikeun ngajantenkeun saderhana éta bahkan anak tiasa nganggo éta sareng henteu kedah milarian blokir pikeun solusi, masifisasi tina sistem ieu dina kesederhanaan pamakean, dina Dina hal kuring, kuring resep gaduh laptop sareng kamampuan server anu ngalayanan kuring pikeun hal-hal anu saderhana nulis surat atanapi maca surat tapi ogé ku kuring tiasa dilakukeun hal anu leuwih narik