Eduke32: Kaulinan FPS pikeun Linux dumasar kana Duke Nukem 3D

Eduke32: Kaulinan FPS pikeun Linux dumasar kana Duke Nukem 3D

Eduke32: Kaulinan FPS pikeun Linux dumasar kana Duke Nukem 3D

Nuluykeun pikeun bulan katilu berturut-turut sareng séri tulisan kami anu aya hubunganana sareng daptar éksténsif ngeunaan kaulinan FPS pikeun Linux, seueur anu gaya retro sareng sakola lami, anu sanés asli sareng mandiri, sareng anu sanésna ngan ukur modifikasi / update ( garpu) tina kaulinan séjén aya, kayaning Doom, Gempa jeung Adipati Nukem; dinten ieu urang bakal alamat hiji disebut "EDuke32", anu mangrupa adaptasi kaulinan Windows FPS Duke Nukem 3D pikeun Linux.

Ku alatan éta, éta, tanpa ragu, alternatif fabulous atawa kamungkinan pikeun Retro atanapi Old School Gamers tina kakuatan maén Duke Nukem 3D legendaris dina GNU / Linux, Sagampil aranjeunna sakali dipigawé dina Windows 95/98, dina umur emas 16/32 Bit kaulinan.

D-Day: Normandia: Kaulinan FPS pikeun Linux dumasar kana Quake2

D-Day: Normandia: Kaulinan FPS pikeun Linux dumasar kana Quake2

Tapi, saméméh dimimitian pos ieu ngeunaan "EDuke32", adaptasi Linux Ubuntu tina heubeul Windows FPS kaulinan Adipati Nukem 3D, kami nyarankeun Ngalanglang a pos patali saméméhna runtuyan ieu, dina ahir maca ieu:

D-Day: Normandia: Kaulinan FPS pikeun Linux dumasar kana Quake2
Tulisan anu aya hubunganana:
D-Day: Normandia: Kaulinan FPS pikeun Linux dumasar kana Quake2

EDuke32: port Linux tina kaulinan Windows FPS Duke Nukem 3D

EDuke32: port Linux tina kaulinan Windows FPS Duke Nukem 3D

Naon kaulinan FPS pikeun Linux anu disebut EDuke32?

Numutkeun pamekar na di na website resmi, "EDuke32" Ieu:

Mesin kaulinan homebrew gratis anu pikaresepeun sareng palabuhan tina kaulinan penembak jalma munggaran klasik pikeun PC anu disebut Duke Nukem 3D (Duke3D), sayogi pikeun Windows, Linux, Mac OS X, FreeBSD, rupa-rupa alat genggam, diantara seueur anu sanésna. Salaku tambahan, kami parantos nambihan rébuan fitur sareng pembaruan anu mangpaat sareng pikaresepeun pikeun pamaén biasa, ogé kamampuan ngedit tambahan sareng ekstensi skrip pikeun pamekar homebrew sareng panyipta mod.

Sarta di antara ciri nu nangtung kaluar dugi na versi ayeuna aya (eduke32_src_20231113-10528-9b6aaed97), ieu di handap bisa disebutkeun:

  • Ieu mangrupikeun sumber terbuka, bebas dianggo, kaulinan non-komersial anu dilisensikeun dina Lisensi GNU GPL sareng Lisensi BUILD.
  • Gawéna asli tanpa gumantung kana jinis émulasi naon waé, sareng sanggup ngajalankeun dina résolusi anu luhur pisan.
  • Hal ieu ngamungkinkeun pamakéan stabil tina HW-gancangan OpenGL Rendering, salian ti modeu Rendering SW Palasik.
  • Éta kalebet sajumlah ageung perbaikan bug, sareng rébuan fitur sareng apdet anu mangpaat.
  • Ayeuna mangrupikeun hiji-hijina palabuhan Duke Nikem 3D anu dikembangkeun sareng aktip dijaga salami mangtaun-taun, dina basa Inggris.
  • Ngajalankeun HRP (Pek Resolusi Tinggi) kalayan dukungan pikeun sadaya fitur EDuke32 anu aya sareng dirojong.
  • Éta nampilkeun panarjamah "Polimér" endah Plagman, anu ngagentos panerima "Polymost" Ken Silverman.
  • Tambihkeun konsol anu pinuh ku fitur anu keren, sareng keybindings gaya Gempa, landian paréntah, sareng seueur deui.

Instalasi jeung Potret layar

Pikeun masang éta, urang ngan ukur kedah ngaunduh sareng unzip file tina versi stabil pangénggalna, sareng upami hoyong urang tiasa ngagentos nami kalayan nami anu langkung pondok. Teras, dina folder ieu, anjeun kedah ngaunduh sareng nyalin file ieu: Duke3d.grp. Lajeng sakabéh kaulinan kudu disusun pikeun nyieun executable ngagunakeun urutan paréntah di handap tina jero folder dijieun:

make RELEASE=0

Upami kompilasi parantos suksés, laksanakeun paréntah di handap ieu:

./eduke32

Sanajan kitu, jeung bisi kompilasi atawa palaksanaan gagal alatan kurangna perpustakaan perlu jeung bungkusan, tés piceun bisa dilakukeun ku validasi pamasangan bungkusan dianjurkeun handap:

sudo apt install build-essential nasm libgl1-mesa-dev libglu1-mesa-dev libsdl1.2-dev libsdl-mixer1.2-dev libsdl2-dev libsdl2-mixer-dev flac libflac-dev libvorbis-dev libvpx-dev libgtk2.0-dev freepats

Tapi upami sadayana saé, Nalika urang ngajalankeun EDuke32 urang bakal ningali éta jalan, sakumaha ditémbongkeun dina screenshot handap:

Pamasangan sareng potret layar FPS Game Eduke32 - 01

Pamasangan sareng potret layar FPS Game Eduke32 - 02

Potret layar 03

Potret layar 04

Potret layar 05

Gagal éta, anjeun ogé tiasa dipasang sareng ngajalankeun via Flatpak.

Peluncur kaulinan FPS pangsaéna sareng kaulinan FPS gratis pikeun Linux

Sareng upami anjeun hoyong ngajalajah langkung seueur kaulinan FPS pikeun Linux Sateuacan kami mawa anjeun hiji deui pos anyar, anjeun tiasa ngalakukeun éta sorangan ngaliwatan Top kami ayeuna:

Peluncur kaulinan FPS pikeun Linux

  1. Kiamat Coklat
  2. Crispy Doom
  3. Doomrunner
  4. Kiamat Mesin
  5. GZDoom
  6. Kabebasan

Kaulinan FPS pikeun Linux

  1. aksi gempa 2
  2. Sarena Alien
  3. Assaultcube
  4. Panyenyamah
  5. COTB
  6. kubus
  7. Kubus 2 - Sauerbraten
  8. D-Day: Normandia
  9. Adipati Nukem 3D
  10. Musuh Territory - Warisan
  11. Téritori Musuh - Perang Gempa
  12. IOQuake3
  13. Nexuiz Palasik
  14. gempa
  15. opennarena
  16. Q2PRO
  17. gempa
  18. Rally Q3
  19. Gempa Réaksi 3
  20. Jaringan Eclipse
  21. rexuiz
  22. Kuil II
  23. TomatQuark
  24. Total Rusuh
  25. Hanjakal
  26. trepidaton
  27. Pakarang Smokin '
  28. Henteu kapake
  29. Teror Perkotaan
  30. Perangna
  31. Wolfenstein - Téritori Musuh
  32. Dunya padman
  33. Xonotik

Atanapi ngalangkungan tautan di handap ieu kana sababaraha situs wéb anu aya hubunganana Toko kaulinan online:

  1. AppImage: Kaulinan AppImageHub, AppImage GitHub Kaulinan y Kaulinan Linux Portable.
  2. Flatpak: hub datar.
  3. snap: Snap Store.
  4. Toko online: nyeupan e peurih.
Cube and Cube 2 (Sauerbraten): 2 kaulinan FPS anu pikaresepeun pikeun Linux
Tulisan anu aya hubunganana:
Cube and Cube 2 (Sauerbraten): 2 kaulinan FPS anu pikaresepeun pikeun Linux

Spanduk abstrak pikeun pos

Resumen

Pondokna, urang ngaharepkeun yén ieu ieu publikasi ngeunaan Eduke32, nu fun jeung seru retro FPS kaulinan pikeun Linux Ubuntu, dipikaresep tur usefulness ka loba, lamun datang ka gaduh senang jeung remembering moments pikaresepeun jeung kaulinan jaman baheula. Sareng sapertos dina unggal éntri dina séri kaulinan FPS ieu pikeun Linux, kami ngajak anjeun upami anjeun terang saha waé anu sanés anu patut dijelajah sareng maén, ulah ngantepkeun aranjeunna terang ku koméntar pikeun ngalebetkeun aranjeunna dina daptar kami ayeuna ngeunaan topik atanapi daérah ieu.

Tungtungna, inget babagi informasi mangpaat ieu ka batur, kitu ogé didatangan awal urang «website"dina basa Spanyol. Atawa, dina basa sejen (ngan ku nambahkeun 2 hurup ka tungtung URL urang ayeuna, contona: ar, de, en, fr, ja, pt jeung ru, diantara loba batur) pikeun neuleuman leuwih eusi ayeuna. Sareng ogé, anjeun tiasa ngiringan saluran resmi kami telegram pikeun ngajalajah langkung seueur warta, tutorial sareng apdet Linux. Kulon kumpulan, Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal topik dinten ieu.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.