Kaulinan Open Source anu pikaresepeun anu anjeun tiasa nikmati di Linux

Kaulinan LinuxDiaku, éta sanés anu paling umum, tapi naha henteu, pangguna Linux ogé resep kana kaulinan. Éta ogé sanés rusiah yén seueurna kaseueuran PC, upami henteu sadayana, sayogi pikeun Windows sareng seueur diantarana ogé muncul pikeun macOS, tapi sistem operasi Microsoft mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun para pamaén anu paling nuntut. Pikeun pamaén kasual, ieu salah sahiji daptar kaulinan pangalusna anu sayogi pikeun Linux.

Sateuacan dimimitian ku daptar Abdi hoyong netelakeun yén éta bakal nembongan judul sumber kabuka atanapi sumber terbuka. Logisna, kaulinan ieu moal tiasa bersaing sareng studio ageung kecuali anu urang milari nyaéta nyéépkeun waktos pikeun ngahibur. Kalayan dipedar ieu, urang ayeuna bakal nyarioskeun 11 kaulinan ieu anu teu tiasa leungit dina PC Linux mana waé ti pamaén anu kadang-kadang.

11 kaulinan open source pikeun Linux

Super Tux Kart

Sigana mah jelas mana ideu pikeun kaulinan balap mobil ieu asalna. Upami teu lepat, kaulinan anu munggaran pikeun jenis ieu diciptakeun ku Nintendo sareng protagonisna, sapertos ampir sadayana, tukang ledeng anu terkenal Mario Mario (enya, nami tukang sareng nami mimiti). Kaulinan aslina, kuring teras nyarios upami teu lepat, éta Super Mario Kart, janten nami vérsi open source pikeun Linux jelas: SuperTuxKart.

Pikeun anu henteu terang naon waé kaulinan ieu, urang nyanghareupan hiji kaulinan balap mobil, tapi henteu dina balapan normal dimana urang kedah fokus kana langkung gancang tibatan lawan urang, tapi dina balapan urang ogé kedah ngarugikeun musuh urang ku senjata sareng kaunggulan anu urang bakal pikagaduh dina balapan.

Xonotik

Nalika kuring mésér PC munggaran kuring, kuring émut yén diantara anu mimiti kuring lakukeun nyaéta ningali kumaha dunya Gempa parantos mekar. Kuring parantos maénkeun Gempa dina PC lanceukna sareng Gempa 2 dina sobat, janten kuring badé nyobian Gempa 3 pakalangan. Nya, gim anu saé anu ngahijikeun sagala hal anu saé pikeun judul éta, sareng langkung-langkung deui, nyaéta Xonotic.

Nyatana, Xonotic kalebet dugi ka 16 modeu gim béda, kaasup Deathmatch sareng Capture of Flag. Pakarang anu kalebetkeun kana Xonotic lumayan futuristik, anu ngajamin urang yén éta sadayana bakal spektakuler.

0 Maséhi

Upami anjeun nyaéta Kaulinan stratégi, anu pangsaéna (gratis) anu anjeun tiasa mainkeun dina Linux disebat 0 AD Dina hal ieu mangrupikeun gim anu diatur dina momen-momen bersejarah, tapi kuring mikir yén anu sanésna mirip pisan sareng sesa gim strategi dina pasaran.

Hedgewars

Abdi émut sababaraha dasawarsa ka tukang, nalika kuring henteu kénéh gaduh PC munggaran kuring, maén dina kaulinan anu aya dua tim tina 4 cacing anu kedah silih paéhan. Abdi nyarios cacing, dimana kami ngendalikeun tim cacing anu kedah ngaleungitkeun tim sanésna 4 cacing nganggo sadaya jinis senjata, tina bom, embé ngabeledug, pukulan atanapi bahkan serangan udara.

Sapertos seueur gim dimana Tux némbongan, Hedgewars mangrupikeun vérsi sumber terbuka tina kaulinan sanés, dina hal ieu Cacing anu disebut tadi. Bédana utamina nyaéta protagonis Hedgewars nyaéta landak (Landak dina basa Inggris, maka namina).

Modél poék

The Dark Mod mangrupikeun gim anu urang kedah ngendalikeun maling yén anjeun kedah nganggo alat anu béda pikeun nyingkahan ancaman sareng sateuacanna ngalangkungan skénario. Anu urang tingali mangrupikeun gambar jalma kahiji tina sagala kajadian anu lumangsung, hal anu biasa urang tingali dina FPS atanapi kaulinan jelema némbak jalma kahiji.

voxelands

Saatos sakedik nganggo klon, pertandingan salajengna dina daptar ieu nyaéta Voxelands, dina hal ieu judul dumasar kana anu kawéntar (sanaos kuring pribadi henteu pati ngartos naha) Minecraft.

Perangna pikeun Wesnoth

Kuring, anu kedah ngaku yén kuring sanés resep pisan kana strategi permainan, kuring parantos ngaraosan sahenteuna dua gim tina jenis ieu: Warcraft II sareng XCOM. Kuring sorangan parantos kaget ku sabaraha jam anu kuring laksanakeun pikeun maénkeun kaulinan strategi basis giliran sabab éta anu kadua tina dua anu parantos kuring sebatkeun, utamina kusabab kanyataan yén tindakanana ngagilir, siga anu catur.

Battle for Wesnoth mangrupikeun gim strategi dumasar giliran, tapi setting hebat. Pamaén kedah ngontrol séri karakter, masing-masing ngagaduhan ciri anu masing-masing, dugi ka urang ngahontal tujuan panggung atanapi éléh musuh.

OpenTTD

OpenTTD nyaéta ngarobih deui tina kaulinan 1995 Transport Tycoon Deluxe di mana urang kedah ngatur sistem transportasi metropolitan. Tujuan tina gim ieu nyaéta ngawangun jaringan transportasi nganggo sababaraha jinis kendaraan, sapertos karéta, kapal, pesawat, sareng truk. Salaku tambahan, urang bakal kéngingkeun artos ku ngadamel sababaraha pangiriman, artos anu tiasa urang anggo pikeun ngawangun infrastruktur anu langkung saé sareng langkung éfisién.

Rusiah Maryo Babad

Kecap "Rahasia" nembongan dina judul kaulinan ieu, tapi sanés rusiah éta dumasar kana saga Mario Bros. Hal anu saé ngeunaan judul ieu dibandingkeun sareng anu sanés nyaéta nawiskeun pangalaman platform anu langkung saé sareng tatarucingan anu langkung seueur dianggo tibatan pertandingan anu sami.

pingus

Pingus mangrupikeun klon tina kaulinan PC anu kasohor pisan anu disebat lemmings. Dina pingping sareng gim judul ieu dumasar kana, tujuan kami nyaéta pikeun pénsin ngalakukeun naon anu dipénta pikeun dilakukeun dina unggal tingkatan. Kami bakal bertindak salaku jinis "dewa" anu kedah ngabimbing aranjeunna pikeun ngahontal tujuan.

astrénasi

Sareng kami moal tiasa ngarengsekeun daptar ieu tanpa nambihan a kaulinan kapal. AstroMenace ngingetkeun pisan kana kaulinan kapal anu urang tiasa mendakan dina arcade 90an, tapi ku béda anu penting dina bentuk paningkatan sagala rupa, hal anu khusus diperhatoskeun dina grafik sareng sora.

Naon kaulinan sumber kabuka favorit anjeun pikeun Linux?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

13 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose Enrique Monterroso Barrero cenahna

    Anjeunna masih gaduh kénca sakedik di dieu. Jantenkeun program windows cocog sareng linux. Atanapi ngadamel program anu sami. Kusabab kitu kuring nganggo windows 7 sareng linux ...

  2.   Richard Videla cenahna

    Masalahna sanés ku pingguin anu goréng, upami sanés pabrik perangkat lunak anu ngan ukur fokus kana windou $. Tapi di bumi urang henteu gumantung kana windows urang ngalakukeun sagalana ku GNU / Linux !!!

  3.   iteuk cenahna

    Kuring ogé bakal nempatkeun contona Widelands, FreeCiv, FlightGearSimulator, LiChess, Pioneer Space Sim, wz2100, UFO AI, Speed ​​Dreams .. 😉

    1.    Gonzalo cenahna

      Kalayan Steam sigana yén hal-hal parantos robih

      1.    urang Kristen cenahna

        Ogé Freeorion sareng Warzone 2100

  4.   MANUAL cenahna

    Poto-fotona TEU TINGALI.

  5.   3nc0d34d cenahna

    ogé Red Eclipse, sanaos katépaaneun jaman

  6.   CJ cenahna

    Intan Batu Intan
    https://www.artsoft.org/

  7.   Carlos Flores cenahna

    Unduh Astro Menace ayeuna.
    Naha aya anu tiasa ngabantosan kuring pikeun masangna (teu acan terang paréntah)

  8.   Gerson Celis cenahna

    Naon gunana nyarankeun kaulinan upami aranjeunna henteu nyarios dimana mendakanana sareng kumaha cara masangna? misal Rahasia Maryo Chronicles sareng Dark Mod teu aya di toko Gnome (Software Ubuntu) ¬¬

    1.    Julian Veliz cenahna

      Langkung gampang dipasang ku Flatpak. https://flathub.org/apps/details/com.viewizard.AstroMenace

      install:
      Pastikeun nuturkeun pituduh setelan sateuacan dipasang
      flatpak install flathub com.viewizard.AstroMenace
      ngajalankeun:
      flatpak ngajalankeun com.viewizard.AstroMenace

  9.   sumber Louis cenahna

    kromium bsu, opentyrian, tujuh karajaan, sauerbraten / cube2, xonotic, nexuiz, supertuxkart, minetest, battle for wesnoth, 0 ad, speed impian / torcs, handapeun langit baja, doom3, balik deui ka istana wolfenstein, gempa3, dosbox, scummvm, retroarch, lumba-lumba, pcsx2, jst. winehq sareng klasik dugi ka 2007 sareng uap anu naék sareng proton play dina pangrojong.

  10.   kaulinan linux cenahna

    Hapunten tapi kuring henteu satuju sareng koméntar yén pamaén anu nungtut pisan kedah nolak tina Linux sabab dunya kaulinan vidéo parantos mekar pisan sareng di Linux urang salawasna tiasa nganggo émulator sareng gaduh pangalaman kaulinan anu saé. Abdi tukang game linux