Kumaha cara ngaduruk gambar di Ubuntu

Kaduruk hiji gambar Ubuntu

Dina évolusi unstoppable nu urang ngalaman dina komputasi, loba informasi nu urang simpen disimpen dina awan. CD/DVD masih kénéh hirup, tapi anu paling sering urang pake, malah pikeun nyimpen pilem sareng musik, nyaéta hard drive, boh tina komputer urang, éksternal, atanapi USB flash drive. Hargana mangrupikeun salah sahiji faktor anu ngajantenkeun transisi ieu kanyataan, tapi masih aya kasus dimana mangpaat pikeun terang kumaha "ngaduruk" CD / DVD, khususna upami urang asalna tina Windows sareng parantos ngahontal sistem sapertos kitu. Ubuntu.

Naon anu bakal urang pigawé di dieu nyaéta ngajelaskeun kumaha ngaduruk gambar disk, ogé katelah "ISO" pikeun extension na, dina USB iteuk atawa DVD tina sistem operasi Ubuntu. Sanaos anu kakeunaan di dieu dilakukeun dina versi utama, prosésna sah pikeun rasa resmi Ubuntu. hayu urang ngamimitian

1. Verifikasi integritas gambar anjeun

Korupsi data mangrupikeun masalah anu khususna mangaruhan file anu diunduh tina Internét, sarta eta bakal éra runtah disk pikeun alesan ieu. Pikeun pariksa integritas gambar anu bakal dibakar, urang bakal ngalaksanakeun verifikasi sateuacan ngarékam.

Pikeun ngalaksanakeun verifikasi kami bakal nunjukkeun anjeun dua paréntah dumasar kana kasimpulan digital anu béda (MD5 sareng SHA256) anu hasilna kedah cocog sareng anu disayogikeun ku saha waé anu nyayogikeun anjeun gambarna (umumna dituduhkeun dina halaman wéb éta ti mana undeuran didamel). Sanajan data ieu teu salawasna sadia, éta sasaena pikeun ngabandingkeun éta sabisana.

Tanpa bade ngoméntaran kana bédana antara algoritma kasimpulan digital anu béda, dina prakna urang tiasa nganggo hiji atanapi anu sanés silih ganti, sabab duanana aranjeunna bakal nawiskeun kami kaamanan anu cekap pikeun mastikeun integritas anu leres tina file gambar kami:

md5sum nombre_de_la_imagen.iso

O muhun:

sha256sum nombre_de_la_imagen.iso

Mariksa hash di Ubuntu

Dina dua kasus hasilna diala bakal string téks alfanumérik sareng kasimpulan gambar anu nilaina kedah cocog sareng anu dituduhkeun Entong hariwang ngeunaan nyalin éta sadayana, sabab robahan sakedik (sakedik) bakal ngajantenkeun ringkesan diala béda pisan. Di link ieu Anjeun tiasa mariksa hash gambar anu sanés tina sebaran basis Ubuntu.

2.1 Simpen gambar dina flash drive

Upami, sakumaha anu diperkirakeun ayeuna, anjeun badé ngaduruk gambar dina pendrive anu tiasa anjeun anggo deui sakalian anu dipikahoyong, Anjeun kedah ngajalankeun paréntah ieu anu kami nunjukkeun:

sudo dd if=nombre_de_la_imagen.iso of=/dev/dispositivo_pendrive

Upami anjeun henteu terang jalan mémori USB anjeun, anjeun tiasa nganggo paréntah ieu pikeun ngadaptarkeun disk anu aya dina sistem anjeun:

sudo fdisk -l

Pariksa drive removable dina Ubuntu

Nganggo paréntah dina émulator terminal mangrupikeun hal anu bakal tiasa dianggo, tapi anjeun ogé tiasa nganggo alat sareng antarmuka pangguna (GUI) sapertos. Balena Etcher.

2.2 Kaduruk gambar kana compact disc

Beda sareng data biasa anu disimpen dina komputer, file gambar teu bisa ditulis langsung kana disk. Éta kedah dirékam ku program anu khusus anu ngagedékeun / ngaluarkeun eusi na dina médium sareng ngajantenkeun tiasa dibaca ku komputer. Pikeun ngalaksanakeun léngkah ieu kami bakal ngalebetkeun disk kosong kalayan kapasitas anu cekap pikeun ngandung data gambar sareng kami bakal pencét sareng tombol katuhu beurit dina file sareng milih pilihan anu nunjukkeun Kaduruk ka disk ...

ngaduruk cd

Kami ngarékoméndasikeun anjeun nganggo, sabisana, cakram ngan ukur nyerat, sabab éta mangrupikeun alternatif anu paling murah pikeun nyimpen inpormasi anjeun dina médium ieu.


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   danaskaly cenahna

    Halo! Naha aya aplikasi dina ubuntu mate 16.04 lts anu kuring tiasa unduh ti pusat perangkat lunak pikeun ngarékam iso (ubuntu isos) kana usb? Hatur nuhun pisan kana bantosanna !!

  2.   terus terang cenahna

    Hello!
    Kuring parantos ngaunduh 16.04-bit ubuntu 32 ISO (ubuntu-16.04.1-desktop-i386.iso), kuring ogé parantos ngaduruk disk kalayan gambarna sareng brazier sareng teu aya jalan pikeun boot tina cd, nyaéta I lebetkeun dvd sakali gambar dirékam sareng sadaya file unzipped tapi éta henteu tiasa boot nalika komputerna dimimitian. Sabalikna, sababaraha waktos ka pengker kuring ngaunduh ubuntu 16.04 64-bit sareng kuring teu ngagaduhan masalah. Aya ideu naon anu tiasa kajantenan?
    hatur nuhun