Kumaha carana defragment dina Linux

Spanduk Defrag dina linux

Sanaos parantos aya gosip ngeunaan sistem file Linux, dumasarkeun kana versi tina manjangkeun atanapi sistem anu sanés kalayan majalah sapertos JFS, ZFS, XFS atanapi ReiserFS, aranjeunna henteu meryogikeun defragmentasi, leres leres saurna waktos operabilitasna janten langkung laun kusabab dispersi data. Sanaos pangaruhna henteu pernah dramatis sapertos dina sistem berbasis FAT sareng NTFS, éta mangrupikeun hal anu urang tiasa gampang direngsekeun dina sistem upami urang nganggo alat sapertos e4defrag.

E4defrag mangrupikeun utilitas anu sayogi dina kalolobaan sebaran Linux, kalebet Ubuntu, dina paket e2fsprogs. Aya seueur anu sanés anu beroperasi dina cara anu sami, tapi kami parantos milih ieu pikeun gampang digunakeunana. Dina raraga masangkeunana dina sistem kami, ngan ukur kedah nganuhunkeun paréntah ieu:

sudo apt-get install e2fsprogs

Sakali bungkusan dipasang, urang tiasa ngagunaan utiliti tina jalur paréntah ku ngajalankeun pernyataan ieu:

sudo e4defrag -c

Hasilna urang bakal kéngingkeun gambar anu sami sareng gambar ieu anu nunjukkeun nilai fragméntasi unit urang. Upami inohong ieu ngahontal skor langkung luhur tibatan 30 éta Disarankeun pikeun nyobaan ngiranganna nganggo utiliti yén kami parantos nunjukkeun, sareng upami éta ngaleuwihan nilai 56 bakal perlu meta gancang-gancang.

Tingali kana utiliti e4defrag

Pikeun defragment unit urang kedah nyungkeun aplikasi ku sekuen ieu:

sudo e4defrag /ruta

Atanapi anu sanésna ieu upami urang badé tumuh kana sadaya alat:

sudo e4defrag /dev/device

Sakumaha biasa, urang ngingetan éta disarankeun pikeun ngabongkar alat atanapi drive sistem anjeun anu anjeun badé meta kalayan alat ieu atanapi anu sami pikeun nyingkahan korupsi data.

Akhirna, atanapiKami ngadorong anjeun ninggalkeun koméntar anjeun sareng ngawartosan naon Aplikasi ieu parantos dianggo saé pisan pikeun anjeun sareng upami anjeun perhatoskeun aya kamajuan komputer anjeun saatos ngajalankeunana.


19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   santo Alice Nicole cenahna

    naon anu diala ku grab éta !!! kagancangan atanapi naon?

    1.    Luis Gomez cenahna

      Halo Alicia, leres, lokasi data ngajantenkeun yén dina pas anu sami sirah disk néwak inpormasi anu badé dianggo engké sahingga halaman mémori anu badé dianggo pencét. Ieu ditarjamahkeun kana kagancangan anu langkung luhur.

  2.   alicia nicole san cenahna

    Kumaha kuring defragment ubuntu kuring upami alat ieu dianggo. Éta nyatakeun yén éta kedah dibongkar, abdi henteu ngartos

    1.    Luis Gomez cenahna

      Halo Alicia, marios paréntah jumlahna sareng nerapkeunana dina drive atanapi alat anu anjeun badé defragment. Conto khas tina jumlah nyaéta ku CDROM: umount / dev / cdrom.

      Hiji salam.

  3.   RioHam Gutierrez Rivera cenahna

    Dina Windows defragmenting ngabantosan mendakan file langkung gancang. Bayangkeun rak anu pinuh ku buku, sasarengan. Ngaleupaskeun hiji daun kakosongan. Éta kajadian dina hard drive nalika urang ngahapus file. Ieu ngagaduhan pangaruh yén sistem na langkung laun sabab kanyataanna éta nyéépkeun waktos milarian, bahkan dina sela-sela éta. Defragmenting berfungsi pikeun ngumpulkeun inpormasi sareng henteu kosong. Di Linux éta henteu ngabalukarkeun pangaruh anu hébat sapertos dina Windows. Tapi tiasa saé upami urang parantos lami nganggo na.

  4.   santo Alice Nicole cenahna

    oh ... abdi ngartos hatur nuhun. upami kuring gaduh sababaraha ilmu tapi dina windows. tapi dina linux éta nyeepkeun kuring gancang teuing tibatan linux .. sanaos lami-lami ogé nyandak saeutik laun henteu sapertos windos ayeuna kuring lambat pisan saur éta pikeun eindoes 🙂 Kuring parantos masang disk win sareng linux. hatur nuhun kanggo inpo na

  5.   fedu cenahna

    Kuring gaduh memori kingston usb 3.0 Anu kuring kantos nga-instal ubuntu, tapi hiji dinten kuring henteu terang naon anu kajantenan, upami éta kuring ngaleungitkeun mémori éta bari henteu kabeungkeut atanapi kuring henteu terang tapi ti dinten éta "baca waé" sareng ti saprak éta kuring ngulampreng kaca-kaca pikeun ningali naha kuring tiasa ngémutan deui mémori ieu (kusabab éta kecepatan tinggi usb 3) tapi teu nanaon, sakumaha anu aranjeunna nyarios di Spanyol «na de na», naha aya anu terang kumaha ngalereskeun éta, atanapi sahenteuna ngajelaskeun kumaha carana nyegah ieu kajadian deui?

    1.    Rowland Rojas cenahna

      Naha anjeun parantos nyobian mupus data anjeun sareng Gparted?

    2.    dextreart cenahna

      Aya sababaraha cara anjeun tiasa nganggo aplikasi anu dipasang anu disebut Open Disks sareng anjeun milarian usb anu aya sareng anjeun masihan fomat, pilihan sanés ngalangkungan terminal

  6.   Miguel Angel Santamaría Rogado cenahna

    Halo Luis,

    Hapunten anu dicarioskeun yén tulisanna rada teu leres.

    Di hiji sisi, sanés waktos anu nyababkeun fragméntasi dina sistem file, tapi pola panggunaan: nyiptakeun rébuan file alit teras sacara acak mupus sababaraha, nyerat file ageung pisan lalaunan, jst; sareng tingkat padumukan sistem file, panggunaan di luhur 90% disebatkeun salaku titik dimana sistem file henteu sanggup mitigasi fragméntasi (sanaos kuring henteu kantos ningali penjelasan resmi ngeunaan 90% éta).

    Di sisi anu sanésna, paréntah anu anjeun atos robih: "e4defrag -c / path" nunjukkeun inpormasi (count) ngeunaan fragméntasi sareng "e4defrag / path" ngalakukeun defragmentasi.

    Pikeun ngarengsekeun, kuring nyungkeun di dieu [1] hiji tulisan anu ngajelaskeun ku cara anu cukup saderhana topik anu rumit sakumaha tina fragméntasi sistem file; Éta ti taun 2006 sareng henteu nyebatkeun struktur atanapi metode sapertos "extents" atanapi defragmentasi online, tapi gampang dipikaharti.

    Salam.

    PS: Ngan ukur panasaran, nunjukkeun yén saatos sataun satengah panggunaan sareng tanpa defragmentasi naon waé, sistem kuring gaduh fragméntasi 0% énggal dina 79% panggunaan (Ubuntu 14.04).

    [1] http://geekblog.oneandoneis2.org/index.php/2006/08/17/why_doesn_t_linux_need_defragmenting

    1.    Luis Gomez cenahna

      Hello Miguel Ángel, mimiti sadayana, hatur nuhun kanggo catetan na. Kuring ngarobih kalimat ayeuna. Sakumaha anjeun ogé nunjukkeun, pola panggunaan sareng sateuacanna, pilihan tina ukuran klaster atanapi blok, engkéna bakal kaayaan paripolah ieu dina hijian. Kusabab éta henteu tiasa tipayun upami urang ngagaduhan seueur file alit atanapi sakedik sareng file ageung dina unit kami, nilai standar anu ditangan sistem biasana dilaksanakeun.

      Di sisi anu sanésna, nunjukkeun yén kauntungan defragmentasi henteu ageung teuing dina nyumponan inpormasi sapertos dina urutan anu saé dituturkeun ku inpormasi. Kirang sirah disk kedahna ngaluncatan, langkung gancang urang bakal kéngingkeun (sareng sacara umum éta biasana kajadian sareng file ageung sareng blok di sakaligus tibatan anu alitna aya dina disk)

      Hatur nuhun parantos maca.

  7.   zytumj cenahna

    Total / ngalegaan terbaik 276635/270531
    Ukuran rata-rata per luas 252 KB
    Skor fragméntasi 0
    [0-30 teu aya masalah: 31-55 sakedik fragmented: 56- kedah defrag]
    Diréktori ieu (/) henteu kedah defragmentation.
    Rengse.
    --------------
    Komputer na sakitar 3 taun, henteu goréng pisan, leres?
    LinuxMint 17.2

    1.    Miguel Angel Santamaría Rogado cenahna

      Halo zytumj,

      yén fragméntasi sacara praktis teu aya nyaéta normal dina sistem file anu dianggo dina Linux, "aranjeunna panginten" ngajauhanana.

      Éta leres henteu pantes defragmenting dina Linux, alat-alat ieu utamina upami anjeun kedah ngalakukeun sababaraha ukuran tina partisi, janten anjeun henteu ngagaduhan file dina akhir partisi anu henteu ngamungkinkeun anjeun ngarobih ukuran.

      Salam.

      PS: Kuring henteu nyebatkeun éta sateuacanna sareng ogé tulisanana, tapi upami anjeun gaduh disk SSD, defragmenting mangrupikeun waktos anu teu paduli sistem file anu anjeun anggo.

  8.   zytumj cenahna

    Nuhun Miguel Ángel.
    Henteu, kuring nganggo cakram tradisional. Kitu ogé, nalika kuring ngamimitian sareng GNU / Linux balik taun 2008, kuring parantos milarian kumaha carana defragment sareng kuring maca éta henteu perlu.

    1.    saluran kanyahoan cenahna

      Kusabab aranjeunna nyentuh subyek file anu disebarkeun sapanjang partisi sareng panginten tiasa ngirangan partisi. Kuring parantos nyatakeun yén ngagunakeun aplikasi grafis sapertos Defraggler atanapi anu sanés tina windows pikeun partisi NTFS dina HDD, sababaraha kali aranjeunna henteu tiasa defrag cukup, sareng nalika éta dilakukeun, panginten aya file anu kéngingkeun akhir partisi.
      Kuring heran lamun dina Linux tiasa aya fragméntasi 0% dina partisi Ext4, tapi ogé aya file nuju akhir partisi, nyaéta, arah ka tengah aya rohangan kosong.

      Saur kuring, idéal tina hemat data dina partisi, nyaéta yén data tiasa disimpen nuju tengah partisi ka luar. Naon anu anjeun pikirkeun?

  9.   leonardo cenahna

    Halo. Sareng kumaha kuring tiasa defragment partisi NTFS atanapi FAT32? Hatur nuhun

  10.   Patricio cenahna

    Halo sadayana! Kuring parantos nganggo Ubuntu mangtaun-taun sareng teu kantos lami, kuring resep. 10 detik pikeun ngamimitian sareng 3 pikeun mareuman. Salam!

  11.   elianne cenahna

    Kuring damel sareng tilu printer sareng teu salah sahiji anu tiasa dipasang dina Ubuntu 20.04, kuring parantos ngaunduh driver pikeun masing-masing na. pc anyar sareng ubuntu nembé dipasang. ku komputer samemehna anu kuring kedah piceun sabab henteu ngamimitian (initramsf) sareng teu aya anu tiasa ngalereskeunana, sadayana tilu printer tiasa dianggo saé. printer anu dua epson sareng hiji hp.
    lsb henteu aya di ubuntu 20.04

  12.   Harry cenahna

    Alus soré.
    Pikeun ngagunakeun e4defrag, alat kedah dipasang:

    root@Asgar:/media# umount disk1
    root@Asgar:/media# e4defrag /dev/sda1
    e4defrag 1.46.6-rc1 (12-Sep-2022)
    Filesystem teu dipasang
    root@Asgar:/media#

    Salam.