Kumaha masang téma dina Ubuntu

Ubuntu sareng téma khusus

Dina tutorial di handap ieu, urang bade ngajelaskeun, nyobian ngalakukeun hal eta dina cara basajan, kumaha carana ngahontal masang téma dina sistem operasi urang Ubuntu. Hal kahiji anu urang kedah nyarios nyaéta yén anu dinyatakeun di dieu valid pikeun versi utama, anu dianggo ku GNOME, sareng éta valid dina waktos nyerat tulisan ieu. Urang ogé kedah nyebatkeun yén bakal aya sababaraha parobihan anu bakal dilakukeun, yén ieu sanés sapertos ngalih tina terang kana téma poék.

Dina kanyataanana, tema diwangun ku sahanteuna tilu bagian. Di hiji sisi kami gaduh téma ikon, di sisi sanésna kursor, sareng tungtungna GNOME Shell. Kukituna, upami urang hoyong ngarobih penampilan sadaya anu urang tingali, anu kedah urang laksanakeun nyaéta milarian téma anu kalebet tilu bagian, atanapi robih masing-masing nyalira.

Lengkah Hiji: Pasang GNOME Tweaks

Anu mimiti nyaéta masang aplikasi ieu pikeun ngontrol seueur aspék desktop urang. Lamun urang rék ngalakukeun tina terminal, pakét disebut gnome-tweak, sareng éta bakal ngabantosan urang ngadamel tweak, boh dina GNOME, Unity, Budgie atanapi saha waé anu dasarna GNOME. Lamun urang hayang maénkeun éta aman, saprak pakét kaliwat ieu disebut gnome-tweak-alat, naon kudu urang pigawé nyaéta buka puseur software, neangan "tweaks" atawa "tweaks" tur masang pakét.

GNOME Tweaks

con Retouching deui dipasang, ayeuna urang kedah milarian file pikeun ngadamel modifikasi ieu. Éta tiasa dipendakan ku cara milarian dina internét, sareng aya seueur cara, tapi kuring nyarankeun milarianana dina halaman anu dirarancang khusus pikeun éta, sapertos gnome-look.org. Aya kami gaduh bagian anu béda, sapertos GNOME Shell atanapi GTK. Anu kedah urang laksanakeun nyaéta milarian téma anu urang resep, unduh sareng tingali petunjuk pamasangan anu bakal aya di handap.

Masang téma anu diunduh

Sanajan parentah bisa rupa-rupa, sakumaha aturan umum urang kudu turutan prosés anu sarua anu cukup basajan.

  1. Dina folder pribadi urang, urang pencét Ctrl + H pikeun mintonkeun file disumputkeun.
  2. Urang nyieun folder disebut .téma pikeun téma jeung .ikon pikeun ikon téma. Titik hareup nyaéta tetep disumputkeun.
  3. Dina polder ieu kami bakal nempatkeun téma anu kami unduh. Urang kudu nempatkeun polder; Upami file dikomprés, éta kedah dikomprés.
  4. Tungtungna, urang muka Retouching (atanapi Tweaks), angkat ka bagian Penampilan sareng pilih téma anu diunduh. Kami negeskeun yén urang kedah ngarobih ikon, kursor, Shell GNOME sareng, upami aya pilihan, Aplikasi Warisan.

Téma dina Ubuntu

Ngaropéa téma GNOME Shell

Sakumaha anjeun tiasa tingali dina screenshot saméméhna, dina "GNOME Shell" anjeun tiasa ningali bahaya, ikon warning. Sacara standar urang teu bisa ngarobah tema GNOME Shell, tapi mungkin. Anu kajantenan nyaéta sateuacan urang kedah nyandak sababaraha léngkah sateuacana:

integrasi GNOME

Pikeun ikon éta ngaleungit sareng urang tiasa milih téma, urang kudu masang extension Téma pamaké. Hal kahiji bakal milarian internét pikeun "integrasi gnome" atanapi "integrasi sareng gnome". Ekstensi pikeun browser basis Chromium nyaéta nyaéta. Kami ogé ngagaduhan nyaéta pikeun Firefox, nu sarua, tapi bisi kuring teu dianggo pikeun kuring. Hanjakalna, Chromium ngadominasi wéb, sareng pamekar langkung ngurus mesin éta. Upami teu tiasa dianggo sareng Firefox, éta tiasa dianggo sareng Chrome, Vivaldi, Brave, jsb.

Anu kedah dianggo nyaéta éta switch kudu muncul Sapertos katingal di luhur, dipareuman heula, tapi tiasa dihurungkeun. Sakali eta diaktipkeun, sarta kami nampi pesen konfirmasi, "Pamaké Téma" extension dipasang, sarta dina momen ieu urang bisa ngarobah tema GNOME Shell ti Tweaks.

Prosésna bakal sami sareng ikon: kami bakal milarian téma anu kami pikahoyong sareng kami bakal pasang sakumaha anu ditunjukkeun ku petunjuk. Émut yén pikeun ngarengsekeun téma anjeun kedah ngarobih tilu pilihan, sareng, contona, upami anjeun ngaunduh téma GNOME Shell kalayan téma jinis Apple, maka anjeun kedah ngarobih dok di handap sacara manual, tapi anjeun tiasa ngarobih. sagalana sakumaha jeung sakumaha kami geus dipedar di dieu. Atanapi anjeun resep Ubuntu sacara standar?


2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Diego Canut Gonzalez cenahna

    Kuring ngaraos langkung praktis sareng grapik kalayan program tweak ubuntu

  2.   AyosinhoPA cenahna

    Naha anjeun kedah ngadékoméntasi téma anu diunduh sateuacanna di tempat sanés? sabab anjeunna henteu maca topik kuring sareng kuring henteu tiasa ngarobih