Léngkah munggaran sareng Ubuntu. Dimana kuring ngamimitian?

ubuntu anyar

Kami masang Ubuntu, urang mimitian sistem pikeun anu munggaran waktos ... Ayeuna naon? Sistem operasi basis Linux gaduh seueur bungkusan anu nawiskeun urang sadayana kamungkinan dunya. Di sisi séjén, meureun aya hal ngeunaan Ubuntu yén urang henteu kedah. Janten dimana urang ngamimitian? Di Ubunlog kami ngajelaskeun ka anjeun, khususna pikeun pangguna anu henteu pernah némpél sistem operasi anu dikembangkeun ku tim Canonical.

Ngaronjatkeun sistem

Ngaronjatkeun sistem

Nalika urang masang sistem, sigana bakal aya ngantosan apdet. Dina sababaraha kali, aplikasi Software Update muka otomatis ngingetkeun urang yen aya software anyar nu urang bisa install. Upami éta henteu kabuka ku nyalira, anu kedah urang laksanakeun nyaéta pencét konci META (atanapi klik dina ikon dina grid launcher) sareng mimitian ngetik kecap "Update", dina waktos éta urang bakal ningali éta antara hasil pamilarian. Upami urang mukakeunana sareng aya apdet, urang ngan ukur kedah klik "pasang", teras lebetkeun kecap konci pangguna urang teras pencét Lebetkeun.

Masang / Cabut aplikasi

Ayeuna urang ngagaduhan sistem anu diénggalan, urang kedah masang aplikasi anu urang anggap perlu. Memang bener yén Ubuntu geus loba aplikasi mangpaat dipasang, tapi sok aya hal anu bisa urang tambahkeun. Salaku conto, kuring nganggo pamuter VLC dina sadaya alat kuring sareng masangkeunana pikeun maénkeun pidéo naon waé anu kuring tiasa unduh di hareup. Aplikasi anu sanés anu pikaresepeun nyaéta panggero pidéo atanapi aplikasi olahtalatah anu tugasna, sapertos Skype, versi wéb WhatsApp, Telegram, Discord atanapi naon waé anu bakal datang. Pikeun anu henteu resep pusat parangkat lunak, kami ogé ngagaduhan pilihan pikeun ngaunduh Synaptic, anu langkung seueur tibatan toko, manajer pakét sareng antarmuka pangguna.

Salah sahiji rekomendasi anu kuring buat nyaéta tong loba teuing edan. Sistem operasi GNU/Linux tiasa dikonpigurasikeun pisan, tapi naon kauntungan ogé tiasa janten masalah. Masalahna tiasa muncul upami urang masang seueur bungkusan anu henteu kami anggo sareng kami henteu ngabersihkeun sistem saatos ngahapus aplikasi utama, anu nyababkeun kuring ka titik anu sanés: cabut instalan aplikasi anu kami henteu bakal dianggo.

Nyoplokkeun aplikasi

Para uninstall aktip yen urang teu bade nganggo, urang ngan kudu muka Software Center teras klik dina Dipasang. Di dinya urang bakal ningali sadaya aplikasi anu parantos dipasang, anu matak ngagampangkeun urang mendakan naon anu urang hoyong cabut. Urang ngan kudu klik dina naon urang hoyong cabut lajeng on Uninstall. Salaku conto, perékam disk upami versi Ubuntu urang kalebet sacara standar. Naha abdi hoyong recorder disc dina komputer nu teu boga recorder a?

Pasang codecs sareng driver

Upami urang nyambung ka internét, Ubuntu tiasa ngaunduh naon anu urang peryogikeun nalika urang peryogi, atanapi sahenteuna éta bakal nginpokeun ka urang yén urang kedah masang bungkusan tambahan. Tapi, tangtu, sakumaha ceuk kuring, lamun urang disambungkeun ka internet. Salaku conto, upami urang badé maénkeun pidéo anu nganggo codec anu teu acan dipasang, Ubuntu bakal naroskeun upami urang hoyong. unduh codec na bisa maénkeun video, tapi kumaha lamun urang teu disambungkeun? Éta pisan sababna naha éta sasaena masang codecs jeung drivers ieu saméméh urang butuh eta.

Pikeun masang supir ieu anjeun kedah milarian (tombol META sareng milarian) langkung Controllers. Dina jandela ieu kami bakal ningali daptar pilihan sareng paling dipikaresep kami nganggo supir umum supados sadayana jalan leres dina PC urang. Anu kedah urang laksanakeun nyaéta milih supir khusus pikeun komputer urang. Tangtu, ngan lamun urang butuh eta.

Parangkat lunak sareng pamutahiran

Pikeun masang codec, langkung sae upami urang masang sistem operasi, tapi upami henteu, buka waé. Software sareng Pembaruan sareng dasarna pariksa sadaya kotak kecuali hiji pikeun kode sumber, anu kanggo jagat raya, repositori terbatas sareng multiverse. Ku cara kitu urang ogé tiasa masang parangkat lunak sanés anu dijaga ku masarakat, diantarana.

Ngaropea antarbeungeut

Hal salajengna anu urang kedah lakukeun nyaéta panganteur ngaropea, yén sagalana geus sakumaha urang resep. Kalayan ampir unggal pelepasan, Canonical ngenalkeun fitur-fitur anyar dina bagian kustomisasi, sareng urang kedah mutuskeun naha ngarobih hiji hal atanapi ngantepkeun éta saatos dipasang ti mimiti. Contona, saprak waktuna di Unity, dash di kénca, datang ti sisi ka sisi. Engké anjeunna diwenangkeun pindah ka handap, pikeun sababaraha taun engké anjeunna diwenangkeun ogé disimpen dina katuhu. Saolah-olah ieu teu cukup, éta ogé kaasup kamungkinan ngarobahna kana darmaga, wewengkon mana aktip paporit aya di gigireun leuwih buka nu expands nalika urang muka deui aplikasi. Lamun urang teu hayang maén saeutik-saeutik, urang salawasna bisa install lingkungan grafis lianna.

Pasang lingkungan grafis anu sanés

Upami urang henteu resep GNOME, urang ogé tiasa masang lingkungan grafis anu sanés. Sanaos GNOME jalanna saé, éta kedah dipikanyaho yén peryogi gaduh tim anu santun supados urang henteu perhatikeun yén sadayana gerakna rada beurat. Upami urang perhatikeun hal sapertos kieu, solusina tiasa janten paréntah jauh, atanapi sababaraha klik, gumantung kana metode anu urang pilih.

Masang lingkungan grafis cukup saderhana. Urang ngan ukur terang anu mana anu urang pikahoyong sareng pasang via terminal, Pusat Perangkat Lunak atanapi manajer pakét. Pikeun masang lingkungan MATE urang kedah nyerat ieu:

sudo apt install mate

Pikeun masang lingkungan Kayu manis (Linux Mint) kami bakal nyerat hal ieu:

sudo apt install cinnamon

Sareng pikeun Plasma, ieu di handap:

sudo apt install kde-plasma-desktop

Tambihkeun Akun anjeun online

Urang sadayana gaduh akun anu béda pikeun jasa internét anu béda sareng di Ubuntu urang gaduh pilihan pikeun nambihanana. Kami mendakan pilihan ieu ku milarian Akun Online tina ikon Ubuntu atanapi ku mencét konci META. Kaleresan aya teu seueur jasa, tapi sahenteuna urang tiasa nyambungkeun akun Google sareng Microsoft urang, dua pilihan anu paling sering dianggo pikeun ngatur email sareng almenak.

Rekening online

Panggihan sagalana anyar jeung coba eta

Puluhan artikel tiasa ditulis ngeunaan naon anu kudu dilakukeun saatos masang Ubuntu, tapi aranjeunna kedah diropéa unggal genep bulan. Anu kami jelaskeun di dieu mangrupikeun hal anu kedah urang laksanakeun, sareng masih aya deui anu tiasa urang laksanakeun: turutan publikasi kami, diajar sadayana anu énggal anu dibawa ku versi Ubuntu panganyarna sareng coba eta pikeun diri. Seueur novelties anu aya hubunganana sareng lingkungan grafis, tapi anu pangsaéna nyaéta terang naon anu sanggup sistem kami sareng ngamangpaatkeunana sabisa-bisa. Éta pikeun terang hal-hal anu henteu tetep.

Usul anjeun?

Kuring pikir kami bakal ngonpigurasi sadayana ayeuna, tapi Ubuntu tiasa nambihan seueur pilihan sareng modifikasi deui. Sanaos kuring henteu resep pisan pikeun noél sistem, anjeun tiasa milarian naon waé di Pusat Perangkat Lunak pikeun ningali naha anjeun mendakan hal anu anjeun pikaresepeun. Aya ogé bagian anu nganggo aplikasi pang populerna, dimana ogé aya sababaraha kaulinan. Naon anu anjeun sarannkeun?


4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   santiago santi cenahna

    Kanggo awal 🙂

  2.   Juan Jose Cabral cenahna

    mencét tombol pamaca, hehe

  3.   Gambar placeholder Joaquin Valle Torres cenahna

    hatur nuhun pisan.

  4.   heureuy cenahna

    Naha anjeun terang kunaon Twitter henteu aya dina 'akun Online'? Salam 🙂