Linux 6.7-rc4 sumping langkung awal ti anu disangka kusabab perjalanan Linus, tapi sigana normal

Linux 6.7-rc4

Mangsa Natal nuju ngadeukeutan (parantos dimimitian, dina téori, di daérah sapertos AS), sareng waktosna seueur hal anu bakal kapangaruhan. Sapertos urang sadayana, pamekar bakal ngalambatkeun salami sasih Désémber ieu, sareng aya ogé jalma anu ngagaduhan komitmen pikeun dilaksanakeun, sapertos Linus Torvalds anu ayeuna. Anjeunna geus dibuka Linux 6.7-rc4 sababaraha jam sateuacanna sabab anjeunna iinditan. Saur anjeunna, ayeuna tos dinten Minggu siang waé.

Surélék anu dikirimkeun Torvalds langkung panjang tibatan biasa pikeun Calon Pelepasan anu kaopat, sareng bagian tina éta dianggo pikeun ngobrol ngeunaan versi Linux anu henteu acan ngamimitian pangwangunan. Sakumaha nu diprediksi, sagalana bakal pisan tenang dina ngembangkeun Linux Ubuntu 6.7, tapi kali bakal ngabalukarkeun hal lumangsung dina 6.8. Aya meureun reureuh dina jandela fusi na, nu bakal memotivasi hiji ngembangkeun kalawan leuwih halangan sarta meureun ku RC oktaf. Tapi urang nuju maju pisan.

Linux 6.7 tiasa sumping dina 31 Désémber

* Atoh *, ayeuna éta masih sababaraha minggu deui, sarta ieu ngan versi rc4. Sareng hal-hal sigana bakal lancar ayeuna, kalayan rc4 anu cukup leutik - sanaos éta ogé kusabab kuring sanés ngan ukur pamekar anu angkat ka konperénsi…

Shortlog anu napel masihan detil, tapi minggu kamari sigana normal, kalayan supir ngadominasi (drm sareng khususna sisi AMD GPU muncul dina diffstat). Tapi urang boga saeutik saeutik tina sagalana, kaasup parabot, filesystems (bcachefs mucunghul, tapi noise di tempat séjén teuing) jeung jaringan inti. Sababaraha perbaikan arsitéktur minor ogé.

Versi stabil tina Linux 6.7 tiasa sumping dina 31 Désémber. Pamaké Ubuntu kabetot dina masang éta nalika waktuna datang kedah ngalakukeunana sorangan, anu kami nyarankeun ngagunakeun Kernels Mainline, alat sareng antarmuka grafis anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngaunduh sareng masang versi "jalur utama" kernel. Pikeun anu gaduh mamang, jinis kernel ieu mangrupikeun anu asli, anu dikembangkeun ku Torvalds sareng dijaga ku tim kolaboratorna, sedengkeun anu dianggo ku Ubuntu nyaéta versi anu ogé mainline dina mimitina, tapi anu engké dijaga ku Canonical ku nerapkeun patch anu diperlukeun.

Sistem operasi Ubuntu sacara umum bakal tetep dina Linux 6.5 dugi ka April 2024, dina waktos éta sigana bakal naék ka 6.8. Versi LTS panganyarna oge stabil panganyarna, dina waktu nulis Linux Ubuntu 6.6.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.