Kumaha carana masang bungkusan di Ubuntu sacara manual

Kumaha carana masang bungkusan di Ubuntu sacara manual

Lami-lami urang nyarioskeun kumaha masang bungkusan sareng program ngalangkungan Repository, bungkusan deb, tina paket rpm, ti PPA's atanapi ngan saukur ngalangkungan program sapertos Synaptic atanapi Pusat Software Ubuntu, tapi urang henteu nyarioskeun kumaha cara masang program ngalangkungan kode sumberna. Pamasangan ieu kalintang pabalatak, tapi éta ogé anu paling nyugemakeun kumargi, salaku aturan umum, éta mangrupikeun anu paling cocog sareng sistem operasi kami, kana mesin kami. Pikeun ngalaksanakeun pamasangan ieu, anu kedah urang lakukeun nyaéta ngaunduh paket anu dikomprés anu ampir-ampiran aya tipena tar.gz atanapi gz, naon salah sahiji anu ngagaduhan kode program sareng ti dieu nyusun file-na.

Naon anu peryogi program anu kuring peryogi pikeun masang bungkus sacara manual?

Paradoxically, Ubuntu, sapertos sistem basis Debian anu sanés, henteu sadayana dipasang program anu diperyogikeun pikeun nyusun. Paket anu kalebet kalolobaan alat henteu dipasang salaku standar, janten anjeun kedah masang bungkus ku tangan. Nya, pikeun nyusun paket nyalira urang kedah ngalakukeun ieu di terminal:

sudo apt-get install build-essential automake make cmake fakeroot checkinstall dpatch patchutils autotools-dev debhelper quilt xutils lintian dh-make libtool autoconf git-core

Ieu bakal ngajantenkeun Ubuntu masang ampir sadaya program anu diperyogikeun pikeun tiasa nyusun kode sareng sacara éksténsif kanggo tiasa masang bungkusan sacara manual.

Kumaha cara urang nyusun program nyalira?

Sakali urang parantos ngaléngkah léngkah sateuacana, urang muka terminal sareng lebet kana folder kode sumber. Hal kahiji anu urang kedah lakukeun nyaéta ningali file «masang»Éta ampir sadayana program bawa, sababaraha ngalakukeun éta dina«readme«. Salaku aturan umum, pikeun nyusun urang kedah nyerat ieu

./configure

nyieun

make install

./ nami program

ngadamel bersih

Sanaos, dina file Readme atanapi INSTAL Paket anu diperyogikeun sareng kumaha cara masang program bakal dijentrekeun sacara rinci. Kuring nitah aranjeunna ./ngonpigurasikeun sareng ngadamel aranjeunna jawab ngatur sareng ngadamel paket program. Paréntah make install install naon anu diciptakeun sareng ./ urang ngajalankeun program. Teras paréntah ngadamel bersih ngurus meresihan file anu teu perlu anu parantos didamel nalika dipasang. Ieu mangrupikeun léngkah-léngkah anu diperyogikeun pikeun nyusun program, tapi sakapeung perlu dipasang perpustakaan atanapi bungkus supados tiasa dianggo instalasi. Tungtungna, perhatikeun yén sanaos pamasanganna langkung saé, éta nyaéta instalasi anu laun, nyaéta masang paket sacara manual, éta gumantung kana kode sumber sareng kakuatan mesin, janten prosésna tiasa sababaraha jam atanapi menit. Éta sababna disarankeun pikeun ngalakukeunana sareng waktos sareng komputer anu kuat, sanaos metode masang bungkus ieu tiasa dilakukeun dina komputer mana waé.


7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gerson cenahna

    Éta parantos kajantenan kuring yén kuring aya dina file tar.gz atanapi tar.bz2 atanapi anu sami, sareng nalika ngalakukeun ./configurasi éta ngalungkeun kuring kasalahan; Kuring milarian Pasang atanapi Readme sareng seueur anu henteu ngabawa éta, tapi upami kuring némpél kalaksanakeun program éta dibuka, saolah-olah laptop anu diunduh tapi sababaraha kali kuring badé masangkeunana sareng kuring henteu acan tiasa .
    Kumaha cara dilakukeun dina kasus-kasus éta?

  2.   Joaquin Garcia cenahna

    Hai Gerson, naha anjeun tiasa nyarios ka kuring paket atanapi program anu anjeun badé anggo. Tina naon anu anjeun carioskeun, naon anu anjeun unduh mangrupikeun paket anu parantos disiapkeun atanapi ampir siap dianggo, anu mangrupikeun hal anu béda tibatan masang tina kode sumber. Tapi ke heula kuring hoyong mastikeun. Hatur nuhun sareng hapunten anu kasulitan.

  3.   Fosco_ cenahna

    Meureun tulisan éta kedah disebat "Kumaha nyusun program di Ubuntu", nalika ningali pamasangan manual bungkusan panginten kuring bakal nyarios ngeunaan paket dpkg -b.

  4.   Jose Manuel Benedito cenahna

    Hai Joaquin
    Hatur nuhun pisan parantos sumping kana blog anjeun. Sigana mah hébat, sareng kanggo éta kuring hatur nuhun.
    Kuring hoyong naros ka anjeun ngeunaan pamasangan program (Warzone, contona), kalayan jinis kompilasi (sigana mah disebut kitu) anu ditaros ku Gerson, sabab kuring parantos nyobian ngalakukeun naon anu anjeun carioskeun, tapi kuring henteu ngartos persis kumaha carana dilakukeun, kalayan léngkah-léngkah pikeun jalma anu diajar maca…. Nyatana nyaéta kuring ngalakukeun sababaraha hal sareng terminal, tapi kuring parantos nyobian ngalakukeun hal-hal ieu bari sareng kuring henteu mendakan penjelasan anu lengkep, sapertos dina kelas…. Anjeun tiasa ngalakukeun éta?

    Ti ayeuna kuring hatur nuhun sareng nampi salam hormat

    José Manuel

  5.   Marco cenahna

    Halo, nami abdi Marco, kuring hoyong diajar ngeunaan dunya Linux, kuring gaduh Ubuntu 13.10 tapi hésé pisan pikeun kuring pikeun méréskeunana, masang anu sesah, kumargi dina unggal program éta nyarios yén ieu atanapi paket éta leungit. Hatur nuhun

  6.   Jose Domba cenahna

    Geniaaallll lanceuk, kuring milari éta. Hésé mendakanana janten detil sareng ku sabab éta sooo bersyukur. Kasuksésan haté pikeun anjeun

  7.   Juan Daud cenahna

    Wilujeng siang, kuring parantos nyobian masang program ieu darktable-3.0.1.tar.xz kuring henteu sanggup, kuring énggal nganggo Ubuntu. Abdi ngahargaan kolaborasi anjeun.