Kumaha carana masang Ubuntu dina sababaraha léngkah

Pasang Ubuntu

Sanajan urang masih minoritas badag, beuki loba urang sahenteuna mutuskeun pikeun nyobaan Linux Ubuntu, jadi kuring pikir éta merenah pikeun ngalakukeun. tutorial alit ngeunaan cara masang vérsi Ubuntu dina komputer urang. Naha éta LTS panganyarna atanapi édisi engké, Ubuntu dicirikeun ku gaduh wizard anu jelas sareng saderhana anu ngamungkinkeun urang masang versi Ubuntu dina komputer urang dina sababaraha léngkah.

Pikeun masang Ubuntu, urang kedah kéngingkeun gambar instalasi sareng bakar kana USB atawa DVD kalawan nu ngamimitian prosés, pilihan kahiji keur leuwih sasaena. Di handap ieu anjeun parantos ngajelaskeun léngkah-léngkah anu kedah diturutan pikeun masang Ubuntu, hiji hal anu kami parantos nyobian saderhana sareng lempeng sabisa.

Ubuntu ngawengku hiji pilihan pikeun nyobaan bisi urang teu yakin ku sistem operasi anyar

Saatos ngamimitian média pamasangan Ubuntu, jandela bakal muncul dimana urang bakal ditaros upami urang hoyong «Coba Ubuntu"Atanapi"Pasang Ubuntu«. Biasana muncul dina basa Inggris, ku kituna disarankeun pikeun milih basa urang sateuacan neraskeun. Pikeun masang sistem operasi, urang tiasa milih salah sahiji dua pilihan, tapi hal anu normal nyaéta milih "Pasang Ubuntu".

Coba Ubuntu

Sakali kami ngaklik "Pasang Ubuntu", prosés instalasi bakal dimimitian dimana urang bakal ditaroskeun dina basa mana anu urang badé lakukeun. logis urang bakal milih Spanyol sarta kami bakal klik "Teraskeun".

Pilih basa instalasi

Dina jandéla hareup urang bakal milih tata perenah keyboard, sabab hiji hal nyaéta basa jeung lianna nyaéta kumaha kenop nu disebarkeun. Pikeun Spanyol ti Spanyol, anjeun kudu make pilihan umum. Upami urang henteu yakin, dina kotak di handap urang tiasa nyerat, contona, tanda tanya, Ñ sareng titik dua, pikeun mastikeun yén sadayana aya dina tempatna. Nalika kami, urang klik dina "Teruskeun".

Tata perenah kibor

Saatos éta, alat bakal dianalisis pikeun ningali naha éta nyumponan sarat anu diperyogikeun atanapi henteu. Upami urang parantos lulus ujian, éta bakal nyarioskeun ka urang upami urang hoyong pasang vérsi pangénggalna sareng supir pihak katilu nalika urang masang. Ieu mangrupikeun pilihan masing-masing, nyaéta yén pamasangan minimal bakal masang sistem operasi sareng program anu dipikabutuh pikeun fungsina leres, yén pilihan pikeun ngaunduh apdet bakal ngaunduh naon anu tiasa dilakukeun ku kituna henteu kedah dilakukeun saatosna. pamasangan sistem operasi sarta yén kalawan kotak panungtungan urang bakal install, contona, rojongan pikeun format multimédia nu bisa jadi proprietary.

Jenis pamasangan

Saatos ngaklik "Teruskeun", installer naroskeun kami pikeun nyarioskeunana dimana urang hoyong Ubuntu dipasang, dina drive mana upami aya sababaraha sareng upami ngan ukur hiji, pilih naha Ubuntu bakal gaduh sadayana hard drive nyalira atanapi ngabagikeunana sareng sababaraha sistem operasi. Upami Ubuntu leres-leres janten hiji-hijina sistem operasi urang, éta cukup pikeun milih pilihan «Hapus Disk sareng pasang Ubuntu". Upami urang hoyong misahkeun / bumi (folder pribadi) sareng / swap, urang kedah ngalakukeun éta tina "Pilihan langkung seueur", tapi kami parantos nyarios yén tutorial ieu badé nyobian saderhana pisan.

Jenis pamasangan 2

Saatos ngaklik "Pasang ayeuna" Layar bakal némbongan pikeun mastikeun parobahanana, sabab parobahan ieu sakali dijieun bakal mupus sakabéh hard drive jeung naon di dinya, jadi lamun urang teu boga cadangan, masalah bisa jadi serius. Upami urang leres-leres masang Ubuntu sareng sadaya anu disimpen atanapi dina komputer énggal, urang pencét pilihan "Teruskeun" tanpa ragu.

ngalakukeun parobahan

Sakali kami klik "Teruskeun", layar bakal muncul. lokasi pikeun zone waktos. Dina sababaraha vérsi Ubuntu, layar ieu diganti ku layar pikeun nyiptakeun pangguna, dina sagala hal, dina layar zona waktos, urang ngan ukur kedah nyirian zona kami teras klik "Teruskeun".

Zona waktos

Ieu mangrupikeun layar anu penting sareng layar partisi disk: nyiptakeun pamaké. Dina hambalan ieu urang kudu ngadegkeun ngaran pamaké urang, sandi, ngaran tim sarta ngomong lamun urang hoyong eta asupkeun langsung atanapi henteu. Layar login anu kahiji, dimana eta miwarang kami pikeun sandi, sarta lamun urang pariksa pilihan "Login otomatis", layar login bakal skip tur mimitian sistem langsung. Ieu mangrupakeun pilihan, tapi teu pisan aman.

kreasi pamaké Ubuntu

Saatos ngonpigurasikeun pangguna urang, klik "Teruskeun" sareng éta bakal muncul wisata khas kalayan sebaran énggal sareng bar kamajuan pamasangan. Prosés ieu pangpanjangna sadaya, tapi ngan bakal butuh sababaraha menit, bakal butuh leuwih atawa kurang waktu gumantung kana kakuatan komputer.

wisata

Sareng saatos réngsé, kami ngabalikan deui alat kami bakal mendakan layar login, nganggo nami pangguna kami sareng siap ngalebetkeun kecap konci.

Layar Login Ubuntu

Prosés sareng layar ieu nyaéta mirip pisan antara versi Ubuntu. Dina sababaraha vérsi aranjeunna ngarobih tatanan layar sareng dina vérsi sanés aranjeunna ngarobih nami, tapi prosésna sami, saderhana sareng saderhana. Naha anjeun henteu nyangka?


8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Jose Fransiskus Barrantes cenahna

    😉

  2.   Danny Torres Calderon cenahna

    Kuring siap-siap ngapdet ti jam 15.10 dugi ka 16.04 !! 🙂 🙂 🙂

  3.   Wilder Ucieda Vega cenahna
  4.   Jaime Palao Castano cenahna

    masang sareng ngatur kana karesep kuring

  5.   Alberto cenahna

    nalika kuring nempatkeun sudo apt-get update kuring meunang ieu

    Ign: 14 cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Leupaskeun amd64 (20160420.1) xenial / diwatesan Tarjamahan-en
    Ign: 15 cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Leupaskeun amd64 (20160420.1) xenial / diwatesan amd64 DEP-11 Metadata
    Ign: 16 cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Leupaskeun amd64 (20160420.1) xenial / diwatesan DEP-11 64 × 64 Ikon
    Err: 3 cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Leupaskeun amd64 (20160420.1) xenial / main amd64 Packages
    Punten anggo apt-cdrom supados CD-ROM ieu dikenal ku APT. apt-get update teu tiasa dianggo pikeun nambihan CD-ROM anu énggal
    Err: 4 cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Leupaskeun amd64 (20160420.1) xenial / main i386 Packages
    Punten anggo apt-cdrom supados CD-ROM ieu dikenal ku APT. apt-get update teu tiasa dianggo pikeun nambihan CD-ROM anu énggal
    Pencét: 17 http://security.ubuntu.com/ubuntu xenial-kaamanan InRelease
    Pencét: 18 http://ppa.launchpad.net/numix/ppa/ubuntu xenial InRelease
    Pencét: 19 http://ppa.launchpad.net/ravefinity-project/ppa/ubuntu xenial InRelease
    Pencét: 20 http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu xenial InRelease
    Kéngingkeun: 21 http://ec.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial InRelease [247 kB]
    Pencét: 22 http://ec.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-update InRelease
    Pencét: 23 http://ec.archive.ubuntu.com/ubuntu xenial-backports InRelease
    Diparéntahkeun 247 kB dina 19s (12,6 kB / s)
    Maca béréndélan pakét ... Réngsé
    W: Repository 'cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Release amd64 (20160420.1) xenial Release' henteu ngagaduhan file Release.
    N: Data tina Repository sapertos kitu teu tiasa dioténtikasi sahingga tiasa bahaya pikeun dianggo.
    N: Tingali apt-secure (8) manpage pikeun nyiptakeun gudang sareng detil konfigurasi pangguna.
    E: Gagal nyandak cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Leupaskeun amd64 (20160420.1) / dists / xenial / main / binary-amd64 / Packages Punten anggo apt-cdrom supados CD-ROM ieu dikenal ku APT. apt-get update teu tiasa dianggo pikeun nambihan CD-ROM anu énggal
    E: Gagal nyandak cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Leupaskeun amd64 (20160420.1) / dists / xenial / main / binary-i386 / Packages Punten anggo apt-cdrom supados CD-ROM ieu dikenal ku APT. apt-get update teu tiasa dianggo pikeun nambihan CD-ROM anu énggal
    E: Sababaraha file indéks gagal diunduh. Aranjeunna parantos teu dipalire, atanapi anu lami dianggo gantina.

    1.    Paul Aparicio cenahna

      Kumaha anjeun masang vérsi anu anyar? Tina naon anu kuring baca di dieu "W: Repository 'cdrom: // Ubuntu 16.04 LTS _Xenial Xerus_ - Release amd64 (20160420.1) xenial Release' henteu ngagaduhan file Release." Kuring ngaraos raos yén anjeun nganggo béta sareng anjeun masih gaduh paséa repositori éta. Tiasa janten? Kuring henteu kantos ningali bug ieu, tapi éta nyebatkeun yén Repository ieu henteu ngagaduhan "versi akhir", janten sigana kuring nyobian nyobian diunduh ti ditu teu aya nanaon.

      Tingali upami anjeun ngagaduhan Repository anu anjeun henteu kedah tina tab "parangkat lunak sanés" tina "perangkat lunak sareng pembaruan".

      Hiji salam.

  6.   gynoanc cenahna

    Kuring parantos maca yén edubuntu moal ngagaduhan pembaruan 16.04 kumaha kuring tiasa masang ubuntu 16.04 upami kuring ngagaduhan edubuntu 12.04 hatur nuhun

  7.   Juan Felipe Pino Martinez cenahna

    Halo, wilujeng siang, kuring gaduh studio Ubuntu anu parantos diénggalan janten 17.10 tapi abdi hoyong robih janten xubuntu 17.10, kuring tiasa angkat tina ieu tanpa kedah pormat.