Ubuntu Touch OTA-3 sumping kalayan dukungan béta pikeun PineTab sareng dukungan awal pikeun bungkusan snap

Ubuntu Toél OTA-3

Sakitu heula, hapunten anu kasuhun. Penerjemah mental kuring maénkeun trik dina kuring sareng panginten urang nyanghareupan hiji hal anu bakal sumping minggu payun, janten kuring nyandak warta saolah-olah éta Calon Pelepasan. Hatur nuhun kana langganan kuring DistroWatch, anu ngabéjaan peluncuran distribusi naon waé, kuring sadar kasalahan kuring. Abdi tiasa ngalereskeun artikel saméméhna, tapi "karusakan" parantos dilakukeun sareng éta bakal langkung mahal tibatan nyerat anu énggal sareng sadaya inpormasi ngeunaan datangna OTA-3 ti Ubuntu Touch.

Jigana éta écés yén OTA-3 ieu teu sarua jeung nu anjog sababaraha taun ka pengker, tapi sia remembering yén rekening anu ngareset nalika dasarna diangkat jadi 20.04, codenamed Focal Fossa. Diantara fitur-fitur anyar, dukungan pikeun alat-alat énggal menonjol, khususna tina PineTab asli ti 2020 sabab éta henteu dijamin. Sabalikna. The Daptar fitur anyar tina Ubuntu Toel OTA-3 nyaéta anu anjeun gaduh di handap.

Naon anu anyar dina Ubuntu Touch OTA-3 (Focal)

  • Pelepasan munggaran gambar sistem Ubuntu Touch 20.04 pikeun PinePhone, PinePhone Pro sareng PineTab (beta).
  • eusi-hub API robah na fix kaamanan.
  • hfd-service / lomiri-system-settings: Mulangkeun kamampuan pikeun nganonaktipkeun geter pikeun béwara sareng aplikasi anu sanés.
  • Robah panyadia database APN primér pikeun lineageos-apndb (tina mobile-broadband-provider-info). Hal ieu ngamungkinkeun langkung seueur pangguna gaduh data sélulérna sareng MMS tiasa dianggo kaluar tina kotak.
  • lokasi-jasa: (Re-) Tambahkeun panyadia gpsd (port maju ti UT 16.04, diperlukeun pikeun Linux Ubuntu mainline alat PinePhone).
  • Ladenan lokasi: Ngalaan sipat D-Bus ClientApplications pikeun ditaroskeun ku cangkang Lomiri, ku kituna klien jasa lokasi tiasa dipasihan sababaraha waktos ngitung pikeun ngapdet data lokasi.
  • lomiri-keyboard: Ditambahkeun / ningkat layouts keyboard (Avro, Tradisional Bengali, Persia).
  • konfigurasi sistem: Modifikasi antarbeungeut pamaké sarta struktur menu tina kaamanan / kaca privasi.
  • Setélan Sistem: Pertimbangkeun parobahan pilihan saluran dina halaman setélan apdet
  • Pangrojong Snap awal.
  • aplikasi olahtalatah: Palaksanaan pilarian dina paguneman.
  • Morph Browser: Ngahapus mesin pencari Peekier tina daptar mesin pencari anu sayogi, ngalih ka mesin pencari standar browser (DuckDuckGo) sacara otomatis; ditambahkeun mobile / desktop switching; kotak centang pikeun autoLoadImages ditambahkeun kana setélan; update QtWebEngine ka 5.15.15.
  • QtMir: Ditambahkeun dukungan pikeun DSI salaku pilihan tampilan internal (ngalereskeun rotasi cangkang dina alat PinePhone); dukungan ulang pikeun clipboard dumasar kana eusi-hub (ngarengsekeun salinan + témpél antara aplikasi).
  • waydroid / QtMir: Saluyukeun itungan ukuran layar anu sayogi pikeun aplikasi Android (ulah motong tombol navigasi handap)
  • Nyegah Lomiri sareng lomiri-system-compositor tina maot nalika kaluar tina mémori.
  • usb-moded: Manjangkeun deteksi nga-tether ka CDC-{NCM,ECM}, nambihan dukungan pikeun nga-tether USB, contona, Fairphone 4.
  • Pembaruan tarjamahan (seueur hatur nuhun ka sadaya kontributor i18n di hosted.weblate.org, hatur nuhun ogé ka panyadia ladenan weblate anu hosted).
  • Halium QSG husus ratings FP4 na P3a.

Alat anu dirojong

  • Asus Zenfone Max Pro M1.
  • Pro1-X.
  • Fairphone 3 sareng 3+.
  • Fairphone 4.
  • Google Pixel 3a sareng 3a XL.
  • JingPad A1.
  • OnePlus 5 sareng 5T.
  • OnePlus 6 sareng 6T.
  • PinePhone (béta).
  • PinePhone Pro (béta).
  • PineTab (béta).
  • PineTab2 (béta).
  • Sony Xperia
  • Vollapon.
  • Vollapon
  • Telephon 22.
  • Vollapon X23.
  • Xiaomi Poco M2 Pro.
  • Xiaomi Poco X3 NFC / X3.
  • Xiaomi Redmi Catetan 9, 9 Pro, 9 Pro Max sareng 9S.

Instalasi via kedip-kedip

Daptar fitur anyar bakal réngsé ku bug tetep sareng patch kaamanan. Ieu sadia dina catetan ngaleupaskeun, dimana aranjeunna ogé ngajelaskeun yén pangguna alat PINE64 kedah ngundeur gambar pakait tur masangkeunana via kedip-kedip; Pasti sababaraha pamiarsa urang tiasa mikirkeun tarjamahan anu langkung saé pikeun kecap éta, anu hartosna ngarékam atanapi "ngaduruk" éta dina SD atanapi dina mémori internal.

Pamaké anu aya tiasa ningkatkeun tina sistem operasi anu sami.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.