Sababaraha éditor audio pikeun Linux

Kami nyebatkeun sababaraha éditor audio pikeun Linux


Di Ubunlog kami biasana nyieun daptar ku cara nyusun rupa-rupa judul parangkat lunak anu dipilih tina rupa-rupa pilihan anu sayogi. Memang bener yén sababaraha séktor anu overcrowded bari di batur kakurangan nyaeta discouraging. Kali ieu urang bakal ngobrol ngeunaan sababaraha éditor audio pikeun Linux.

Babaturan kuring Pablinux, anu langkung terang ngeunaan topikna tibatan kuring, pikir que Henteu aya alternatif dina tingkat solusi proprietary. Salaku non-profésional kuring ngan ukur tiasa nyebatkeun yén, pikeun kabutuhan terbatas kuring, salah sahiji alternatif ieu cekap.

Sababaraha éditor audio pikeun Linux

Sanajan dina téori bédana antara redaktur audio jeung workstation audio jelas, dina praktekna pamakéan hiji atawa istilah séjén sigana kawas pilihan pamekar urang.. Dina kertas, pangropéa audio ngan kedah dugi ka motong sareng nempelkeun sora bari stasion ogé ngamungkinkeun ngarékam, ngolah, nyampur sareng nyelapkeun épék. Dina tulisan ieu kami bakal nganggo definisi anu dipilih ku panyipta pikeun unggal aplikasi.

Sajarah pamrosésan audio komputer kudu disusud deui ka ahir taun 70-an, nalika program dikembangkeun nu diperlukeun disambungkeun ka oscilloscope pikeun ningali bentuk gelombang. Program ieu tiasa ngédit sora anu disimpen dina hard drive sareng nambihan sababaraha épék.

Kalayan datangna Mac, Soundedit muncul dina 1986, anu sigana anu munggaran ngagunakeun antarmuka grafis. Aplikasi ieu ngarékam, ngédit, ngolah sareng maén sora digital

Pamaké Linux kedah ngantosan dugi ka 1999 nalika program anu urang kenal ayeuna salaku Audacity dileupaskeun.

AudaCity

Ieu mangrupikeun pangropéa audio open source anu paling dipikanyaho sareng sayogi pikeun Windows, Linux sareng Mac.

Ayeuna aya dina payung Muse Group, perusahaan anu ngembangkeun rupa-rupa produk pikeun produksi musik, sanaos programna tiasa diunduh gratis sareng tanpa tambahan tina wéb tina proyék. Distribusi Linux biasana kalebet dina repositori.

Sababaraha fitur Audacity nyaéta:

  • Multitrack.
  • Ngidinan anjeun ngarékam audio tina sumber anu béda.
  • Impor file audio sareng audio tina pidéo.
  • Generator bising.
  • Generator wirahma.
  • Motong sareng nempelkeun file.
  • Ngaleungitkeun bising.
  • Manual lengkep

mhWaveEdit

Aplikasi ieu anu tiasa dipendakan dina repositori atanapi di toko ti Flathub, boasts ngabogaan manajemén memori efisien nalika ngédit, motong atawa nempelkeun file. Sababaraha fitur na nyaéta:

  • Playback dina speeds béda.
  • réproduksi sampel.
  • Pamilihan bagian tina file nganggo mouse.
  • Ngaganti otomatis bagian anu dipilih ku tiiseun.
  • Pangrojong épék LADSPA
  • adjustment volume.
  • Konversi tina stereo ka mono sareng sabalikna.
Éditor Audio Tenacity

Éditor audio Tenacity muncul tina teu satuju antara pamekar komunitas kalayan jalur anu dituturkeun ku Audacity. Ngaran proyék anyar sumping ti sora dina 4chan.

Tenacity

Nalika Muse ngambil alih Audacity, aranjeunna henteu gaduh ide anu langkung saé tibatan kalebet alat ngawaskeun (prakték umum dina industri parangkat lunak). Éta tiasa ditumpurkeun, sareng kanyataanna, versi anu kalebet dina repositori disusun tanpa alat éta. Tapi, nalika ragu, sababaraha pamekar komunitas mutuskeun pikeun misahkeun sareng ngadamel garpu. Éta kumaha Tenacity lahir.

kasadia pikeun Windows sareng Linux (Repositories sareng Flathub) redaktur ieu ngagaduhan fitur-fitur ieu:

  • Ngarékam tina alat nyata sareng virtual.
  • Ékspor sareng impor sadaya format anu dirojong ku FFmpeg.
  • Rojongan pikeun ngambang audio 32-bit (Format ieu nawiskeun rentang dinamis anu langkung lega, ngamungkinkeun anjeun pikeun moto sora anu luhur sareng rendah pisan tanpa distorsi atanapi kaleungitan kualitas)
  • Rojongan plugin
  • Éta ngamungkinkeun nyiptakeun skrip dina sababaraha basa pamrograman open source anu paling umum.
  • Éditor multitrack.
  • Ngarojong panggunaan sareng keyboard sareng pamaca layar.
  • Alat pikeun ngolah sinyal.
  • Pitunjuk.

Tangtosna, kalayan daptar mini ieu kami teu aya anu nyéépkeun judul anu sayogi pikeun Linux sareng moal aya kakurangan kasempetan pikeun ngalengkepan éta.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.