Ubuntu Touch OTA-2 Focal kalebet dukungan pikeun Fairphone 3 sareng Vollaphone X23

Ubuntu Toel OTA-2 Focal

Kalayan sababaraha telat, upami urang ngémutan yén Ubuntu 16.04 lirén gaduh dukungan dina 2021, UBports dileupaskeun dina Maret 2023. OTA heula éta Ubuntu Toél geus dumasar kana Focal Fossa (20.04). Ayeuna, sanggeus opat bulan gawé, geus urang boga dieu nu OTA-2 Focal, sarta meureun eureun kaasup ngaran sato dina hiji salajengna. Anu nunjukkeun ieu mangrupikeun frasa "Pelepasan Ubuntu Touch ieu dumasar kana Ubuntu 20.04. Kami bakal ngeureunkeun nunjukkeun ieu dina sékrési OTA salajengna. Kami nganggap yén anjeun sadayana terang dina waktos éta". Kamungkinan sejen nyaeta aranjeunna eureun nyebutkeun eta sarta ninggalkeun ngaran sato.

Diantara novelties aya alat anyar dirojong, fitur anyar jeung bug dibereskeun. Alat anu parantos tiasa nganggo Ubuntu Touch dumasar kana Focal Fossa nyaéta Fairphone 3, Vollaphone X23 sareng F (x) tec Pro1 X. Anu anjeun gaduh di handap nyaéta daptar fitur anyar sareng perbaikan bug.

Naon anu anyar dina Ubuntu Touch Focal OTA-2

Seueur perbaikan dina aplikasi setélan:

  • Tata perenah sababaraha halaman (misalna Sora) parantos disaluyukeun supados langkung konsisten. Aranjeunna janji leuwih parobahan dina mangsa nu bakal datang.
  • Ditambahkeun gambar latar tukang khusus ayeuna tiasa dihapus, upami anjeun henteu hoyong deui gambar latar éta.
  • Sensitipitas sapuan ujung ayeuna tiasa disaluyukeun dina Lomiri. Upami anjeun nempatkeun casing atanapi bemper dina alat anjeun, anjeun ayeuna tiasa ningkatkeun lebar daérah wates pikeun ngagampangkeun. Atawa meureun urang manggihan eta teuing sénsitip, ayeuna urang ogé bisa ngurangan eta. Setélan anyar kapanggih dina Setélan sistem> Gestur. Ayeuna éta ngan ukur katingali dina alat anu ngadukung ketok dua kali pikeun hudang.
  • Tombol fisik dina kaméra ayeuna tiasa dianggo pikeun nyandak poto.
  • Nalika nyuhunkeun file tina aplikasi File Manager ngalangkungan Content Hub, aplikasina muka langkung lancar.

Bug tetep

  • Dibereskeun bisa ngareset setelan APN ka standar (dina database).
  • Reliabiliti aktivasina hotspot geus ningkat. Husus, ayeuna tiasa ngaktipkeun sareng nganonaktipkeun hotspot dina alat Volla Phone. Salaku tambahan, ayeuna tiasa ngaktipkeun hotspot anu ditangtayungan ku sandi dina alat Volla Phone.
  • Bluetooth kudu sadia leuwih reliably sanggeus reboot a.
  • Ayeuna tiasa pasang deui aplikasi anu tos dipasang saatos ngahapus.
  • Upami SIM sareng PIN diselapkeun nalika boot, layar muka konci SIM kedah muncul langkung andal tanpa naroskeun sacara eksplisit.
  • Layar cipratan XWayland fiksi henteu kedah muncul deui nalika ngaluncurkeun aplikasi X.
  • QtWebEngine geus diropéa pikeun 5.15.14. Masalah nalika milarian pidéo ogé parantos dilereskeun.
  • Modeu loader dina alat-alat anu tangtu (khususna Volla Phones) henteu deui bootloops.
  • Klik aktip ayeuna bisa replay média timer dikirim.
  • Ngalereskeun kamampuan pikeun milih sora alarem khusus.
  • Maneuh playback video dina sababaraha alat dumasar Mediatek.
  • Dina Morph (pangotektak wéb standar), kasalahan sertipikat ayeuna sok dipintonkeun dina sési.
  • Kamungkinan pikeun ngareset "APNs Campuran". Ieu ngalereskeun MMS ngirim dina operator tangtu kalawan input APN manual. Sanajan kitu, database APN masih kaluar tanggal, nu hartina MMS masih teu bisa dipake dina loba operator.
  • Ngalereskeun kasalahan palsu tina henteu nunjukkeun pituduh ijin nalika nganggo kaméra dina sababaraha alat.

Kumaha ngundeur Ubuntu Touch OTA-2

Pamaké anu parantos dipasang versi Focal Ubuntu Touch sareng aya dina saluran stabil (standar) bakal nampi apdet. ti bagian apdet tina setélan. Lamun masih teu muncul, sabar; UBports ngadamel sékrési progresif pikeun nyegah ambruk server na. Pikeun pangguna anyar, Ubuntu Touch tiasa dipasang ku nuturkeun paréntah di link ieu, rada béda gumantung kana alat.


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.